black1 napísal:
Caute, mam problem s kolenom. Beham viac ako 2 roky (trail, asfalt 2,6k rocne) bez zdrav. problemov. Teraz som zaradil aj cestny bike a po 600km (dve 100km jazdy) mam problem s kolenom s vnutornou stranou od jablcka, pocas slapania (bez opuchu ci podliatia) hned na prvom km stala bolest pri ohnuti kolena (pocas behu neboli…), vyska sedadla nastavena podla videa na mtb. Problem mohol byt kufor na tretre mal posunutu poziciu…
Otazka je kolko ta bolest potrva a ci je potrebne riesit ortopeda… uz cca 3 tyzden nebajkujem, vcera som skusil a stale boli, beham lahke behy - bez bolesti. Skusil som Wobenzym, Voltaren a zatial bez zmeny.

Na začiatok hneď 100km výjazdy je tvoj problém. Ešte môže napovedať tvoja výška vs dĺžka kľúk? A taktiež správne nastavenie výšky sedla.
27.03.2024 - 19:46:28
00
cauko. ako keby som čítal seba cez kopirak,s jediným rozdielom že som zberateľ zranení a ex hokejista. ja som úplne prestal silový tréning nôh, kedysi som ich neskutočne ničíl aj 2x do týždňa. teraz si dám ľahké prekonávanie,zakopavanie, sitwall...
veľmi veľa dobrých cvičení je na rychla Fyzioterapia na YouTube.
schody stolička je jasná artroza patelly. ja som nikdy nerobil strečing, bol som extrémne flexibilny, no keď skončil hokej fitko si vybralo svoju daň. dnes už jednoducho robím streching aj ráno aj večer a pomáha
27.03.2024 - 19:56:02
00
S kolenom sa mal uz davno problemy, ale stale to nejako preslo a nebolelo. Bol to pozostatok mojem snowboardovej pretekarskej kariery. Lenze po 50-tke som zacal s triatlonom a tak som zacal s disciplinou, ktoru som 25 rokov neprevadzal t.j. s behom. Triatlon som len chcel skusit, najprv len sprint, potom nieco dlhsie, az som skoncil na Ironman distance t.j. half a full IM. Tam su uz naroky na beh podstatne vyssie. Nabeham cca 1500 km rocne. Na biku som nikdy problem nemal, len pri behu. Problemy s kolenom sa vystupnovali minuly rok na jesen. Chodil som bez problemov, bolesti boli len pri behu, v kolene ma pichalo. Odbehol som este maraton MMM v Kosiciach a siel som do Sport-Artro centra v nemocnici Kosice-Saca. Ujal sa ma relativne mlady doktor so sportovou minulostou (byvaly hokejista) a ten rozumel, ze aj v mojom veku, mozem mat este plany a ambicie do dalsich rokov. MRI vysetrenim zistil odtrhnuty vnutorny meniskus. 24.2. 24 som u neho absolvoval operaciu, pri ktorej mi odtrhnutu cast menisku neprisil, ako planoval, ale rovno vybral. O 11.00 hod som prisiel do nemocnice o cca 16.00 hod ma operovali, o 16.50 som sa prebral z narkozy a o 19.00 hod som isiel domov. Po troch dnoch som mal uz prvu 20 min. prechadzku, po tyzdni uz prvy 30 min trening na trenazery na rozhybanie kolena v nizkej zatazi na nizke RPM. Postupne sa zataz na trenazery zvysovala. Kazdy den som cvicil cviky zamerane na operovane koleno a jeho stav sa zlepsoval. Tak som po troch tyzdnoch po operacii uz cestoval na treningovy camp na Lanzarote, kde som za tyzden najazdil cca 19 hod bikovych treningov. K dispozicii som mal skuseneho coacha a aj fyzioterapeuta. Samozrejme zataz na biku bola adekvatna stavu mojho kolena. Zaciatky vyjazdov som jazdil s teamom, potom som sa oddelil, aby som nejazdil vysoku intenzitu ani objemy. Len som sa vozil. Ale ziadny problem som pri bikovani ani plavani s kolenom nemal. Skusil som aj na beziacom pase rychlu chodzu s prechodom na lahky poklus, ale rychlo som prisiel na to, ze je na beh este priskoro. Chce to trpezlivost. Vcera som si dal 60 km bikovy trening vonku uz vo vyssej zatazi t.j 200-220W na rovinkach a 260-280W s kratkych stupaniach, tak isto bez problemov. Ohyb kolena mam uz takmer na 100%. Cvicim dalej a dufam, ze coskoro budem moct zacat z lahka behat, lebo od 24.12.23 som nebehal. Na buduci tyzden este absolvujem specialnu rehabilitaciu priamo v nemocnici, kde ma operovali.
27.03.2024 - 20:04:41
02
Ahojte, vedeli by ste mi niekto odporucit kde v okoli BA poriesit meniskus ? Sportclinic pyta 1500 EUR za artroskopiu. Nie som tej cene moc nakloneny, ale nemam zatial ziadnu inu alternativu.

Kontrola po MRI LKK
Záver:
Mediálny meniskus- vertikálna línia v predom rohu- susp. Gr. IlI+ mukoidná degenerácia az intramenisková
cystická lézia periférnei casti tela a prakticky celého zadného rohu a do koreña, zhrubnutie ZR menisku, zacína
sa extrameniskové vyklenovanie cysty
Laterálny meniskus- 2 drobné vertikálne línie v centrálnej casti tela menisku( IMA 4/20)- mozné lézie Gr. 11/III
LCA- porusená architektonika F casti lig s redukcioiu hrúbky- st.p. parcial. lézii
Chondromalácia Gr. I/II v medial. komp. FT, na lateral. plato T Gr. II Chron. synovitis
vzhladom na kliniku a MRI nalez je indikovaná ASK genu I sin. Pacient sa rozhodne pre termin OP.

04.04.2024 - 13:45:10
00
statna nemocnica? mam14 operacii za sebou, sice niektore robil otec ale nikdy som za ziadne neplatil a ani nevidil v relativne jednoduchej operacii zmysel
04.04.2024 - 13:46:44
00
V statnej su cakacie lehoty na termin 6 mesiacov a viac. Nebranim sa v podstate ani statnej , ale mam aktualne MRko, RTG. Ak budem cakat, nebudem musiet znova podstupit MR a cely kolotoc okolo toho ? To je jeden aspekt a druhy, uz teraz mi ortoped hovoril, ze sa mi poskodzuju chrupavky, cize ak budem cakat o niekolko mesiacov to mozem zasa o nieco horsie.
04.04.2024 - 14:02:06
00
Mne ho operovali v Košiciach - Šaci. Doktor Polan. Odporúčam.
https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/pracoviska/nelozkova-cast/sport-artro-centrum.html
Termín som dostala takmer ihneď. Prvé vyšetrenie u lekára sa platí, asi 25,- eur. Ale operáciu platí poisťovňa. Doplácala som si len za výber lekára, myslím 200,- eur.
04.04.2024 - 14:11:51
00
Ako som pisal vyssie, meniskus mi operovali v sukromnej nemocnici Kosice-Saca. V januari mi ponukli termin na operaciu - koniec maja. Avsak ortoped vedel ze som stale aktivny sportovec, tak zo slusnosti mi ponukol aj specialny termin v druhej polovici februara a v sobotu. Za to ze operacia bola urobena v sobotu som mal doplatit 450€. Mal som na vyber. Neplatit a cakat, alebo do mesiaca to mat za sebov a zaplatit. Jasne, ze som sa rozhodol pre termin s platbou. Na blocku bolo napisane, ze platba bola za "slobodny vyber operatera a anesteziologa". Ortoped M. Mitro, ktory ma operoval mi vysvetlil ze poplatok je viacmenej za to ze sa robi "cezcas" v sobotu a ludia pritomni v operacnej sale musia dostat zaplatene za sobotu. Neriesil som to, za co som vlastne doplacal, dali mi ponuku, ktoru som akceptoval. Ale 1500€ je uz slusna palka, to je asi bez spolucasti zdravotnej poistovne.
04.04.2024 - 14:14:21
02
Dosť dlho som hľadal info k bolestiam kolien pri behu a cyklistike, ale musím povedať, že cyklo-zdroje a bežecké zdroje sú v tomto dosť pozadu, čo sa týka nejakých neinvazívnych riešení ako kompenzačné resp. aktivačné cvičenia.
Oveľa viac sa dá toho nájsť, ak človek hľadá v zdrojoch týkajúcich sa silového cvičenia (nie fitness, ale weightlifting a strenght training)
Možno niekomu pred operáciou pomôže len začať zapájať/aktivovať správne svaly...
Odporúčam vyhľadávať na youtube napr "squat university knee pain", "athlean x knee pain" a podobne...
05.04.2024 - 11:56:25
01
Nihil napísal:
Ahojte, vedeli by ste mi niekto odporucit kde v okoli BA poriesit meniskus ? Sportclinic pyta 1500 EUR za artroskopiu. Nie som tej cene moc nakloneny, ale nemam zatial ziadnu inu alternativu.


Tam su drahí a dlho sa čaká...ja som bol na artroskopiu ramena na Kozej v BA , a potom aj na komplikovanejší zákrok ked som si potrhal väzy v ramene a bolo treba vŕtať kosti...ja som spokojný a cena oproti SC za "hubičku"...
https://www.chc.sk/
05.04.2024 - 13:04:51
01
Potvrdzujem s Kozou dobru skusenost - meniskus.
05.04.2024 - 13:13:34
00
Tak na Kozej aktualna cena za artroskopiu kolena 900 EUR.
08.04.2024 - 10:06:12
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie a batohy / Návleky / Na kolená)
keyboard_arrow_up