Lokalizácia
Formulár sa odosiela
mne pride nejake divne že ti na vektoroch skače výkon hore dlole 100w... ked ideš konzistentne.. nahod oboje a chod nejaku rovinu a udržuj kadenciu... tak sa uvidí rozdiel aspin 20 min.. potom nejaký kopec aspon 10 nim koštantný výkon,
ta disbalancia je ale ozjaj výrazná.. ja mám tak 2-4 percenta max
Zobraziť komentár 31.05.2024 - 21:43:32
01
Dakujem pekne za odpoved. Myslim, ze ten graf z porovnania trocha klame a ukazuje okamzite waty. Ked rovnaky usek pozriem cez connect vyzera to rozumnejsie.
V kazdom pripade ten balanc ma zaskocil.. ako som pisal bezne mavam do 2%.
Podla spidera tam bol rozdiel 52/48.
Zobraziť komentár 31.05.2024 - 22:24:34
00
No toto vyzera uz lepsie. Aky je graf z pedalov z connectu?
Zobraziť komentár 31.05.2024 - 23:19:34
00
arrow_leftPnr napísal:
Dovolim si pridat prve skusenosti s xcadey spider gen2. Vcera nahodeny, novy firmware a par chabych sprintov po ulici nech si to vsetko sadne. Dnes testovacia jazda a pre porovnanie som prelozil z cestaku vectory. Xcadey sparovany a nakalibrovany s fenixmi. Vectory s 530, samozrejme upravena dlzka kluky a kalibracia.
Vystartoval som zlahka a pozeram na 3s power. Spider pise 140w, vectory 190w... Nuz okej az taky rozdiel som necakal. Po par km som opatovne kalibroval spider ale cisla viac menej rovnake. V appke je moznost „prilepsit“ si cez power adjust co som od oka buchol na 120% a cisla boli trocha blizie vectorom.

Hmm, to si ma sice nepotesil, ale toto som podozrieval xcadey, ze ukazuje menej, ako ostatne , ale pedale nemam, tak to neviem porovnat.
Zobraziť komentár 01.06.2024 - 09:13:59
00
Graf hore je z vectorov, tu pripajam rovnaky usek z pavuka.
Pozeral som review od GP Lama kde chalanisko robil adjustment o nejakych 5%... Preto som bol celkom zaskoceny rozdielom cca 25% u mna.
Zobraziť komentár 01.06.2024 - 09:24:15
00
Ja mám skôr podozrenie že xcadey ukazuje viac, ale porovnávam len s trenažérom (wahoo kickr 6). Je to ale +/- do 10% rozdiel vo wattoch. Na porovnanie samého seba to za tie peniaze nieje zlá voľba.
Zobraziť komentár 01.06.2024 - 09:28:09
00
No ale iba ak mas jeden PM. Ak mas napr na cestaku iny a ten ukazuje bud viac alebo menej tak to ti to asi nebude robit dobrotu v treningu.
Zobraziť komentár 01.06.2024 - 10:16:57
01
Neda sa z tych powermetrov vycitat priamo tlak na pedal ? Ze ci ten merac ukazuje co ma, to by sa dalo checknut dobre aj doma.
Zobraziť komentár 01.06.2024 - 10:21:18
00
Takto by sa to da overit.

https://youtu.be/sqb-WhzCAgw?si=S1ZHPkLjazUWOmaj
Zobraziť komentár 01.06.2024 - 10:46:35
00
arrow_leftlto napísal:
Neda sa z tych powermetrov vycitat priamo tlak na pedal ? Ze ci ten merac ukazuje co ma, to by sa dalo checknut dobre aj doma.

InTourque sa vola.widget, je to dobre sledovat pri treningu a vediet kedy radit napr ;-)

K vyssie rozdiel.watov trenazer vs.powermeter je kvoli odchylkam merania ale aj vykonove straty na pohone, (cista& namazana retaz + krizenie ) x otacky, vacsinou je to okolo 20-30w. Preto je dobre nastavit riadenie EGR z powermetra, nie powermetra na trenazeri, wahoo ma moznost zaregistrovat ant id powermetra a cita si odtial vykon na korigovanie.

Scarinko: Dispalanz vs vysoke sedlo, mozno uz si zvyknuty mas zarezane sedlo v ritke a preto sa.ti zda nizke sedlo blbost, alebo slaby bikefiter ;-) alebo skrizena zrotovana panva a rozdiel v dlke noh 2-3cm? To by si citil a.bolo vidno, ze chodis ako quasimodo ?
Zobraziť komentár 02.06.2024 - 22:01:22
00
Obavam sa ze Vilo Bor nie je slaby fitter 😁
Nemam dlhsie nohyaspon mi to nikto nenameral, skoliozu mam drobnu.
Zobraziť komentár 02.06.2024 - 23:10:00
00
Mimo temu: Tiez som bol pred par rokmi v cykloagentovi (u Vila) a potom skusil dalsie 2 fittingy a na oboch islo sedlo oproti jeho nastaveniam 2-3cm dole a jazdi sa mi o dost lepsie.
Zobraziť komentár 03.06.2024 - 07:35:04
00
No ked myslis. Ja som teraz skladal bike a sedlo mi trosku zislo dolu, par mm a som to nepostrehol a skoro mi odisli na vyjazde kolena. Doma pozeram ze aha ale ved som to nastavoval a prd. Sa to posunulo pol centimetra a uz sommmyslel ze ani domov nedojdem. Neviem si predstavit mat nizsie sedlo.
Btw Vilo mi sedlo nedvihal, dokonca mi ho znizil asi o 2mm ?
Zobraziť komentár 03.06.2024 - 09:11:50
00
ked som mal este cestak tiez som cosi robil s bikom a sedlo som nedal do vysky ako mi to bolo dobre a na troch vyjazdoch ma boleli kolena. az potom som si to presiel v hlave ze preco by to mohlo byt a zmeral si vysku sedla. dal som to o 1cm vyssie ako som mal predtym a kolena zrazu neboleli. ono to ale moze byt dost individualne.
Zobraziť komentár 03.06.2024 - 09:37:50
00
Na toto je super teleskopka. Ked uz nic, tak obcasne mikro nastavenie posedu pocas dlhsej jazdy je na nezaplatenie. Na cestaku by to asi vyzeralo divne, ale ucel by splnilo.
Zobraziť komentár 03.06.2024 - 09:44:40
01
keyboard_arrow_up