Po zámene kaziet pri najľahšom prevode 46 zubov (display Bafang DP C18)
občas hlási chybu error 21, červená obrazovka displeja. Chyba sa občas zobrazí, potom zmizne, pomoc motora je ale stále viac menej trhaná takým nie celkom pravidelným prerývaným spôsobom. Ono to ide, ale blbo.
Na ťažšom prevode 40 zubov a ostatných prevodoch funguje všetko dobre.
Ako toto odstrániť?
Bafang M400 G330.250 (Max drive) je jedným z najpoužívanejších stredových motorov so snímačom tlaku šliapania. Pretože pri prevodoch 11-40 funguje všetko normálne predpokladám že problém bude v nastavení riadiacej jednotky. Zadovážil som si preto kábel a softvér, (našiel som na internete).
Mám takéto nastavenie
Vie to niekto odkomentovať, čo znamená čo a prečo?
Poraďte čo a ako zmeniť a hlavne prečo aby sa problém odstránil.
posledný komentár: 19. 5. 2023 o 14:52
by som chcel vymenit predny prevodnik za 34z.Povodny je 38z
Riesili sa tu iba kazety.
Myslite,ze to bude fungovat bez dalsich uprav?
Dik
Je to paráda. mám tam teraz 11-46 a rozmýšľam o 51. Je to už konečne normálne vozenie.
51 by som asi neodporucal, pretoze taky teren, kde by ti uz bola tazka 46 je neschodny na ebajku.
Na normalnom HT ma 51 zmysel (hlavne ak mas vpredu 34), ale na ebajk imho uz nie.
Su kopce v lese, kde este v pohode slapem na 46, ale uz mi nadhadzuje predne koleso tak, ze staci mala nerovnost a stojim.
A uz sa nerozbehnem, pretoze to koleso presmykuje.
by som chcel vymenit predny prevodnik za 34z.Povodny je 38z
Riesili sa tu iba kazety.
Myslite,ze to bude fungovat bez dalsich uprav?
Dik
Vyskúšaj a uvidíš ak by to bolo trhané daš prehrať firmware.
Po tomto update ide motor plynule aj na najlahsom prevode.
A keby bol problém tak do ZV k Nazgul to máš kúsok.
Na normalnom HT ma 51 zmysel (hlavne ak mas vpredu 34), ale na ebajk imho uz nie.
Su kopce v lese, kde este v pohode slapem na 46, ale uz mi nadhadzuje predne koleso tak, ze staci mala nerovnost a stojim.
A uz sa nerozbehnem, pretoze to koleso presmykuje.
dovolim si mierne nesuhlasit
trek rail 7 ; 3rd gen. ; 34T vs. 10-51T testovane teraz v sobotu. pravdou je, že som si myslel, že to naozaj nevyšlapem - taky super strmy usek na trase ale vysiel som to, postupne som citil pokles v rychlosti, pokles sily akou prispieval k tahaniu motor....koniec toho useku uz som silne ťahal na režime turbo ja "za vlastne" ...to co popisujes ty o nadhadzovani kolesa som si absolutne nevsimol...ale jasne - ina geometria, posed, skill, to castokrat zavaži
Už len pre doplnenie, možno to niekomu pomôže. Kontaktoval som aj výrobcu Maxbike Hakon, Ostrava, ohľadom tejto témy a tu je odpoveď, citujem:
"Při této změně počtu zubů na kazetě je nutno přehrání FW(firmware) nelze použít stejný jako pro motor M400. V případě, že máte kde toto přehrání zajistit vám mohu dodat data na jeho přehrání."
Takže Vrúcna vďaka ešte raz. Idem obvolávať servis v okolí, kde mi to zrealizujú.
Ahoj. Ja mám Crussis 7.8 bafang m400 a aj 9kolo 11-42 mi trhá na 42zub pastorku.
Kde sa môžem uchádzať o pomoc pri prehrávaní software? Som z Brezna.
Ďakujem
Kde sa môžem uchádzať o pomoc pri prehrávaní software? Som z Brezna.
Ďakujem
U Nazgula vo Zvolene