Som ťa vyzval, aby si našiel, kde nie som tak benevolentný. Čakám.
tak tu som zopar tvojich prispevkou (priklad nebenevolencie) nasiel:
Ráno si idem do roboty po petržalskej hrádzi, dvaja trénujici cyklisti úmyselne zrazili hada, čo sa plazil cez hrádzu. Ak by niekoho zaujímalo, ako viem, že to bol úmysel, tak obaja kvôli tomu prešli do protismeru.
Pre cyklistov sa vzťahuje aj toto napríklad 8/2009 Zz
§ 4 Povinnosti vodiča:
.
.
.
Je tu ešte odsek o dopravných nehodách, dodržiavanie značiek atď. Žiaľ značná časť cyklistov zredukovala 8/2009 Zz na to, že majú dostať od áut 1.0/1.5m odstup od motoristov a že motoristi na nich majú brať ohľad. Už zabudli, že aj oni majú nejaké povinnosti.
8/2009 Zz
§ 55 Osobitné ustanovenia o cyklistoch
(1) Na
bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
Zákon jasne definuje, kade sa môže cyklista pohybovať. Potom tu máš ešte VZN obcí, kde v drvivej väčšine je pohyb po zeleni zakázaný, kde vyslovene nie je povolený.
https://bratislava.sme.sk/c/23347415/zrazeny-cyklista-sokuje-ma-ze-ked-vas-zrazi-auto-na-cyklopruhu-ide-len-o-priestupok.htmlTu máš napríklad človeka, čo udiera do áut a potom sa čuduje, že niekomu rupnú nervy. Poznám aj cyklistov, čo sú extrémne háklivý na to, keď sa niekto dotkne ich miláčika a tiež vedia riadne vyletieť. Nie je to len jednostranná záležitosť.
Budem za debila zase, ale osobne sa nedivím ak sú ľudia naštvaný a nehovorím teraz o šoféroch áut, ale o ľuďoch v MHD, ktorá kvôli tomu jazdí dlhšie. Podľa sčítačov čo som pozeral, tak napriek extrémne teplej zime tam denne bolo tak 400 prejazdov, v marci to stúplo na 600. To je niečo, čo v rámci dopravenej špičky špičky odvezie tak 4-5 autobusov MHD...........
.
.
Takže ďalší, čo tvrdí, že chodec a cyklista môžu všetko a šofér musí mať krištáľovú guľu.
Šofér má zodpovednosť. Ale nemá mať zodpovednosť za tuposť ľudí. Tiež má nárok na právnu ochranu.
Takže ďalšie klasické video s klasickými výhovorkami, čo sa stále opakujú. Cyklista nadradený účastník premávky, čo môže všetko. Treba teda zrušiť všetky cyklotrasa, však sú zbytočné.
2) zápchy spôsobuje vozidlo pomalšie ako ide dav. Ak idú všetci 50 po Račianskej a dám na začiatok vozidlo, čo ide 15km/h, tak sa prúd vozidiel spomalí. Menej vozidiel prejde cez križovatky, efekt snehovej gule.
3) cesty sú tam široké? Super. Zmestia sa do toho pruhu cyklista a auto vedľa seba spolu aj so zákonným odstupom? Nie.
4) veľa cyklistov jazdí kolesami 0,5-1,0m od krajnice. Ak k tomu prirátame 0,23-0,4m na ľavú stranu bicykla a zo zákona 1m odstup, tak sme bežne zaberá cyklista od od 1,73m po 2,4m. Samozrejme nikto nemá laserové oko, takže spraví zväčša väčší odstup.
Kto hľadá, ten nájde. Ani na diaľnici nemajú cyklisti čo robiť a neprejde týždeň, aby aspoň 1 cyklistu na diaľnici nehlásili.