arrow_leftJano1987 napísal:
Prečo by to malo niečo evokovať? Je veľa vecí, prečo sa mohol zabiť. Môžu byť od vecí za ktoré nemôže (dostal šmyk na bordeli na ceste, vyhýbal sa srnke), až po že to hnal na hranu.

komedia aky si benevolentny k motorkarovi vo svetle toho co pises o cyklistoch
29.10.2024 - 14:18:26
02
Prečo by to malo niečo evokovať?

Preto, lebo motorkari chodili na Babu odjakziva jazdit a to nie zrovna predpisovo. To, ze tade len prechadzal, je malo pravdepodobne a tusim aj v mediach pisali, ze tam chodil jazdit. To ako sa to stalo nema zmysel riesit, domov sa uz nevrati. Ale miesto nehody ho s vysokou pravdepodobnostou radi do skupiny motorkarov "pokusajucich osud".

Zhodou okolnosti som prednedavnom cital v clanku na SME , ze jeho firme sa nie velmi dari. Ked sa v mediach objavila sprava o jeho smrti napadli mi dve veci. Na fotke v clanku nevyzeral na 59 a ze v tom veku by som skor ocakaval, ze ho stretnem uzivat si zivot na chooperi na V.Javorine a nie nahanat adrenalin na Babe.
29.10.2024 - 14:25:49
02
JPE aká benevolencia? Vieš niečo bližšie o nehode, čo sa stalo? Máš bližšie informácie? Ak nie, tak nevieme čo sa stalo.

Tento rok v BA zrazil autobus MHD 16 ročné dievča na prechode pre chodcov ako informoval FB Polície SR. Hneď všetci vedeli v diskusiách na FB, že za to mohol agresívny šofér - zabiják (pár ľudí mu prialo smrť, smrť jeho rodine, zlámať ruky, či nohy, doživotie, zobrať vodičák atď). O pár hodín Polícia SR doplnila informáciu, že 16 ročné dievča išlo na červenú a čumelo do mobilu, že doslova vstúpila na prechod priamo pred bus.
29.10.2024 - 14:48:21
01
to ze ty tiez v drvivej vacsine veci ku ktorym sa vyjadrujes k cyklistom nemas viac info ako v tomto pripade ale cyklista je u teba vzdy na vine...

premiova otazka :)
kolkokrat si sa na motorke vyhybal srnke?
29.10.2024 - 15:07:56
00
arrow_leftTomas11 napísal:
Jasné že sú aj takí motorkári. Akurát označovať ich všetkých ako "doborvoľných darcov" a systematicky na nich 3.14čovať nie je imho o nič lepšie, než škatuľkovať cyklistov ako tých, čo jazdia na červenú, viacerí vedľa seba a v lese pomedzi turistov naháňajú KOMy.

Ako píše Jano1987, tá nehoda mohla mať x rôznych príčin, tie náznaky tu od niektorých, že si za to môže sám lebo šiel jak debil sú teda imho trochu predčasné. Ak teda páni nemajú nejaké ďalšie informácie, ktoré v médiách neodzneli.

Čo sa týka motorkárov, čo chodia na Pezinskú Babu, tak to označovanie ich ako "dobrovoľných darcov orgánov" a nadávať na nich, je absolútne na mieste. Lebo na tú Pezinskú Babu idú len za jedným účelom, robiť tam bordel a pretekať sa medzi sebou. Nie jeden krát som tam videl, keď tam skupinka medzi sebou sa v zákrutách, a to ešte podotýkam že medzi autami, sa tam predbiehala v rýchlostiach, ktoré presahovali MPR. Takže áno, zrovna tí motorkári, si to označovanie a nadávanie plne zaslúžia.
29.10.2024 - 15:25:49
05
z diskusie
Dnes som predmetnou zatackou 2x prechadzal...
...dlha tiahla s relativne dobrym vyhladom.
29.10.2024 - 15:49:05
00
JPE ani raz, keďže nejazdím na motorke. Na aute som sa vyhýbal zveri 3x, na biku 4x, na kajaku 2x.

Predpokladám, že nájdeš tvrdenia, kde tvrdím, že vždy je cyklista na vine.
29.10.2024 - 16:05:48
00
preco potom riesis mozny stret motorkara so zverou ked o tom trt vies?
29.10.2024 - 16:30:15
00
Som len napísal, že nevieme čo sa stalo, mohlo to byť od nejakého bordelu na ceste, cez zver čo mu vybehla do cesty ( zažil som to ako šofér auta, aj cyklista, čo ide 50+ dole trailom, takže mám predstavu čo sa môže stať) až po to, že si pomýlil tú cestu s pretekárskou dráhou. Ale nebudem to hádzať do koša, že motorka a Pezinská baba = pretekár na ceste a môže si za to sám. Tak čítaj s pochopením.
29.10.2024 - 16:42:12
00
ano pochopil som tvoje benevolentne rozpatie. ale to sa tocime v tom istom kolecku :)

mimochodom vyhybat sa zveri v aute a na motorke je uplne iny vesmir... 1a srnka bola jednym z mojich motorkovych "close callov" zo 100km/h na rakuskej okreske (zhruba kilak pred cielom UTP :) to by bol tiez rachot keby rovnako vybehla do UTP baliku :) ). druha srnka pri 50km/h medzi devinom a rivierou bol "no event" lebo 50km/h...
29.10.2024 - 16:51:36
00
Som ťa vyzval, aby si našiel, kde nie som tak benevolentný. Čakám.
29.10.2024 - 17:20:24
00
kde si take nieco spravil? :)

(temu sme uz vycerpali dame si kolecko slovenciny)
29.10.2024 - 17:24:01
00
Som ťa vyzval, aby si našiel, kde nie som tak benevolentný. Čakám.

tak tu som zopar tvojich prispevkou (priklad nebenevolencie) nasiel:

Ráno si idem do roboty po petržalskej hrádzi, dvaja trénujici cyklisti úmyselne zrazili hada, čo sa plazil cez hrádzu. Ak by niekoho zaujímalo, ako viem, že to bol úmysel, tak obaja kvôli tomu prešli do protismeru.

Pre cyklistov sa vzťahuje aj toto napríklad 8/2009 Zz
§ 4 Povinnosti vodiča:
.
.
.

Je tu ešte odsek o dopravných nehodách, dodržiavanie značiek atď. Žiaľ značná časť cyklistov zredukovala 8/2009 Zz na to, že majú dostať od áut 1.0/1.5m odstup od motoristov a že motoristi na nich majú brať ohľad. Už zabudli, že aj oni majú nejaké povinnosti.

8/2009 Zz
§ 55 Osobitné ustanovenia o cyklistoch
(1) Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.

Zákon jasne definuje, kade sa môže cyklista pohybovať. Potom tu máš ešte VZN obcí, kde v drvivej väčšine je pohyb po zeleni zakázaný, kde vyslovene nie je povolený.

https://bratislava.sme.sk/c/23347415/zrazeny-cyklista-sokuje-ma-ze-ked-vas-zrazi-auto-na-cyklopruhu-ide-len-o-priestupok.html

Tu máš napríklad človeka, čo udiera do áut a potom sa čuduje, že niekomu rupnú nervy. Poznám aj cyklistov, čo sú extrémne háklivý na to, keď sa niekto dotkne ich miláčika a tiež vedia riadne vyletieť. Nie je to len jednostranná záležitosť.

Budem za debila zase, ale osobne sa nedivím ak sú ľudia naštvaný a nehovorím teraz o šoféroch áut, ale o ľuďoch v MHD, ktorá kvôli tomu jazdí dlhšie. Podľa sčítačov čo som pozeral, tak napriek extrémne teplej zime tam denne bolo tak 400 prejazdov, v marci to stúplo na 600. To je niečo, čo v rámci dopravenej špičky špičky odvezie tak 4-5 autobusov MHD...........
.
.

Takže ďalší, čo tvrdí, že chodec a cyklista môžu všetko a šofér musí mať krištáľovú guľu.

Šofér má zodpovednosť. Ale nemá mať zodpovednosť za tuposť ľudí. Tiež má nárok na právnu ochranu.

Takže ďalšie klasické video s klasickými výhovorkami, čo sa stále opakujú. Cyklista nadradený účastník premávky, čo môže všetko. Treba teda zrušiť všetky cyklotrasa, však sú zbytočné.

2) zápchy spôsobuje vozidlo pomalšie ako ide dav. Ak idú všetci 50 po Račianskej a dám na začiatok vozidlo, čo ide 15km/h, tak sa prúd vozidiel spomalí. Menej vozidiel prejde cez križovatky, efekt snehovej gule.
3) cesty sú tam široké? Super. Zmestia sa do toho pruhu cyklista a auto vedľa seba spolu aj so zákonným odstupom? Nie.
4) veľa cyklistov jazdí kolesami 0,5-1,0m od krajnice. Ak k tomu prirátame 0,23-0,4m na ľavú stranu bicykla a zo zákona 1m odstup, tak sme bežne zaberá cyklista od od 1,73m po 2,4m. Samozrejme nikto nemá laserové oko, takže spraví zväčša väčší odstup.

Kto hľadá, ten nájde. Ani na diaľnici nemajú cyklisti čo robiť a neprejde týždeň, aby aspoň 1 cyklistu na diaľnici nehlásili.

Naposledy upravil KinDo dňa 30.10.2024 - 13:39:07, celkovo upravené 1 krát.

29.10.2024 - 17:38:49
06
no dobre, myslim, ze sa ho treba zastat. tu su dokazy niektorych historiek

Prílohy:

had na hradzi.JPG
had na hradzi.JPG 231.46 KiB thumb_up1thumb_down

kajak.JPG
kajak.JPG 199.15 KiB thumb_up0thumb_down

29.10.2024 - 19:31:33
06
Volodja v štátnom záujme si dovolím OT: malo by to byť v inej téme, ale poprosil by som ťa, aby si takto pomohol aj pánovi Šutajovi aj pánovi Eštókovi s dôkazmi pre vyšetrovanie atentátu. Podarilo sa im odhaliť, že piemerova ochranka nemala vesty a zlyhala preto, lebo ich vlani Heger neposlal na školenie.
Foka toho, že tam nie sú, by mu pomohla.
29.10.2024 - 20:06:05
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up