KinDo fu, si ozaj nemilosrdný... to som si snáď ani nezaslúžil LOL
29.10.2024 - 20:52:36
00
OT, kedze ide o kajak: akej zveri sa autor 2x vyhybal by som chcel vedieť, no nechcem sa pytat ;)

bobor, nutria, labuť, kačka, ...
29.10.2024 - 21:37:10
00
rybe pravdepodobne...
29.10.2024 - 21:43:29
00
Vvdra, ondatra, kormoran, potapka, možnosti je milión ... aj aligátor s hrochom prichadzaju do úvahy pri rozpravkarovi ...
29.10.2024 - 22:02:07
10
jaj, ja ze sa vyhybal kajaku v aute:). ale je to v zasade uplne jedno
29.10.2024 - 22:26:41
00
KinDo nejak si netrafil... Keďže vždy tvrdím, že zákon majú dodržiavať všetci. Či napísať, že neviem čo sa stalo pri tej nehode, tak nerobím unáhlené závery je benevolencia? Dobre vedieť.

Marli ak ťa to zaujíma, v jednom prípade to bol stádo srniek na rakúskej rieke Schwarza, je to pomerne plytká rieka, musí tam byť dosť vody, čo je len na jar, aj vtedy tam je tak 0,5m, široká 6-8m, na pár miestach veľmi pekné pereje, plavebná dráha široká asi 1-3m. Niečo ich vyplašilo, tak prebehli medzi našou skupinou kajakárov, do kamoša vrazila dokonca srnka. V druhom prípade nejaká francúzska rieka, názov už si nespomeniem, ak nejaký vôbec má, vyberal to kamoš, tiež podobný charakter, len teraz to boli diviaky a nie srnky. Raftingovej agentúre, ktorú občas využívam, tak inštruktor spomínal, že na Tare sa im stalo, že im do rafu skočila srnka.
30.10.2024 - 11:01:14
12
arrow_leftJano1987 napísal:
KinDo nejak si netrafil... Keďže vždy tvrdím, že zákon majú dodržiavať všetci. Či napísať, že neviem čo sa stalo pri tej nehode, tak nerobím unáhlené závery je benevolencia? Dobre vedieť.

reagoval som na tvoj prvy citovany prispevok, nie na nehodu, o ktorej ste sa bavili pred tymto prispevkom (povodny prispevok som upravil tak, aby to bolo z neho jasne)

rozklikni si jednotlive odkazy a pozri aj komunikaciu pred samotnym prispevkom, ktory je citovany ...
cyklista je v tvojich vyjadreniach vacsinou ten zly (predikcia / prezumpcia viny) - nezamyslas sa, preco isiel tak ako isiel (to je ta benevolencia, ktorou si sa ohanal a dovod, preco som reagoval), ale okamzite citujes zakon a ukazes na neho ako na vinnika

staci si to priznat a netreba riesit dalej ...
neprispievam tak casto ako kedysi, ale nakolko tvoje vyjadrenia na adresu cyklistov nejde prehliadnut, tak preto som ich aspon par vypichol (vsetko iba za tento rok)

z mojej strany koniec OT - mozeme pokracovat v pieskovisku ...
30.10.2024 - 13:30:11
06
Dnes sa mi stala príhoda, vychádzal som po hlavnej z Dubnice okolo Tesca, na križovatke so semaformi, šiel som asi 28 km/h a už blízko pred semaforom naskočila zo zelenej oranžová, už som bol dosť blízko a keď bola ešte zelená, som si povedal, že to už prejdem. Je tam pri kraji cesty taký čierny hrb, tak ten keď som obišiel, tak asi za sekundu alebo dve naskočila tá oranžová, a teda som pokračoval, a pri míňaní nižšieho semafora vedľa cesty, pozerajúc sa naň, svietila ešte oranžová, no dovolím si tvrdiť, že hneď ako som zaň prešiel do križovatky, zasvietila červená, takže to hodnotím, že to bolo na hrane. V tej križovatke ma s trochu prišliapnutým plynom zozadu obehlo ešte 1 auto a o pár sekúnd (4?) policajti s majákmi, takže reku idú po mne, ale hnali sa za tým autom, a zastavili až tam, kde sa pruhy rozdvojujú pred kruháčom. Potom mi ešte napadlo, že tam zastavia aj mňa a vyriešia oboch, no to sa nestalo. Šiel som na Nemšovú, tak mi ešte cestou behala myšlienka, že neskôr pôjdu za mnou a zastavia ma, keď ma dobehnú.
03.11.2024 - 18:57:29
01
Ešte by som nestrácal nádej. Určite ti budú zvoniť doma ak ťa teda nezastavili.😁
No aby ťa mohli riešiť za červenú, tak by ťa museli mať nasnímaného na videozázname. No evidentne ťa prekrývalo auto čo šlo na červenú za tebou.
03.11.2024 - 19:32:56
06
Minule na Botanickej nejaky cestak prebehol na cervenu, este som si hovoril, ze kam sa blbec ponahla, z vedlajsej vysli policajti hned po nom. Tak som sa pobavil, ci mu to bolo treba...
04.11.2024 - 08:34:40
09
JOLI :D :D :D Ale aj keby ma zastavili, chystal som si tvrdenie, že prejazd cez semafor bol stále na oranžovú. Ozaj a čo som ešte nespomenul, že ten vodič sa podľa mňa musel naštvať na cyklistov, veď aj cyklista šiel s ním zarovno naraz cez križovatku a policajti zase pokutujú len vodiča a cyklistov si nevšímajú.

Ešte upresním pôvodné info. Dnes som tadiaľ išiel znovu a díval som sa na včerajší záznam z jazdy, pred semaforom som šiel nakoniec 25,5 km/h, v nedeľu fúkal vietor od Trenčína, teda protivietor, a po rozsvietení oranžovej som to vytiahol až na 26,2 km/h okolo semafora. Oranžová môže svietiť asi 3 sekundy, tak ak som stihol oranžovú napr. o pol sekundy, tak mi zasvietila oranžová hneď za tým hrbom, asi nejakých 17 - 18 metrov pred semaforom, čo sa zdá pri jazde z bicykla bližšie, doslova pred semaforom, preto som zvolil namiesto ,,flekovania" pred semaforom, že už nezastavím, a skoro som to nestihol. Mohol ma v odhade pomýliť aj protivietor, keďže ten spôsobil, že som sa k danému semaforu blížil pomalšie ako obvykle, obvykle často cez 30 km/h, a pri tejto vyššej rýchlosti, napr. 32 km/h už prejazd na zasvietenú oranžovú z rovnakej vzdialenosti nie je tesný.

Tento semafor bol rekonštruovaný a bol vybavený aj odpočtom zelenej a červenej. V súčasnosti odpočty nefungujú, iba odpočet do zelenej, ktorý sa spustí 5 sekúnd pred zelenou. Inak namiesto číslic svietia stále iba biele pomlčky (--). Načo sa potom investovalo do odpočtov?
Ďalej je tento semafor pre nízku hustotu dopravy zbytočne zapnutý večer (do 22:00), cez víkendy, a aj sviatky. Ide o T križovatku hl. cesty (rovno) s vedľajšou slepou cestou. Tú využívajú de facto len autá smerujúce do a z Tesca a OC Stop Shop. Často semafor zastaví dopravu na hl. ceste, a z vedľajšej vychádza 1 auto alebo dokonca žiadne. Nečudo, že to tam vodičom brnká na nervy a láka červenú ignorovať alebo pridávať na oranžovú, čo sa stalo aj v popísanej situácii v nedeľu. Na vedľajšej tiež práve nikto nečakal.

Rovnaká križovatka so semaformi je aj v Ilave, tam slepú vedľajšiu cestu využívajú autá smerujúce do/z OC Idea (podobné OC ako Stop Shop) a autobusy obsluhujúce zastávku AS OC Idea. Semafor tam funguje večer (do 20 alebo 21:00), cez víkendy, cez sviatky našťastie nie.

Celkovo nemám rád, keď mi zasvieti oranžová zrovna v momente, keď pri danej rýchlosti a vzdialenosti od semafora neviem posúdiť, či ešte pokračovať v jazde, alebo už brzdiť, a už sa mi stalo, že pri brzdení (buď hneď, alebo neskôr keď mi došlo, že už na oranžovú prejsť nestihnem) som zastavil až za čiarou vedľa semafora. Dodržiavam červené a keď som s niekým na výjazde, kto ich nedodržiava, snaží sa ma presvedčiť, však autá nejdú, prešli, keď čosi tak rýchlo zastavíš, nie je to nebezpečné... Nepresvedčí, ide sám a potom dostane zelenú iný smer, on sa tam zrovna moce a dostane vytrúbené a ja si pomyslím, že pre toto vodiči nemajú radi cyklistov. Alebo cez priecestie. Že pozri, zastavím, pozriem sa doľava, doprava, nejde vlak, idem. STOPky, môžete hádať. Som asi jediný a cítim sa, že ja som ten nenormálny, že čo akú STOPku dávam. Minule v Nemšovej na STOPke na križovatke pri kostole, ja idem zastaviť, a okolo mňa prefrčí zozadu cyklista. A to všetko pred očami a s požehnaním policajtov, ktorí čakali v aute vedľa cesty pri parkovisku pri kostole, až STOPku nedá asi až nejaké auto.
04.11.2024 - 20:39:55
00
To auto co preslo na cervenu asi neriesilo ci zastavis alebo nie. Mozno by ta sundal keby si zastavil.

Ale ine som chcel. Pridem domov a jedine miesto na parkovanie a hen ho. Potom ze nemame radi vychodniarov v BA.

Prílohy:

IMG_20241104_140300.jpg
IMG_20241104_140300.jpg 376.26 KiB thumb_up0thumb_down

04.11.2024 - 20:58:19
04
Mozno len nezmenil ECV, co ty vies. A vies, ci tam predtym neparkoval niekto iny ako blb a tiez nemal inu moznost ako takto zastavit? Dufam, ze si zavolal MSP. Vazne.
04.11.2024 - 22:39:32
01
Viem, stal som tam ja a odisiel som na asi pol hodinu 😉
Nezavolal, ked som siel vecer do obchodu uz stal normalne. Moj osobny tip je ze takto svinsky drzal flek pre niekoho ineho.
S MP mam skúsenosti a cakal by som tam na nich asi este teraz.
04.11.2024 - 23:01:22
00
Argument “niekto iny tam predtym stal niekto iny ako blb” je nespravny. Aspon pri vyznacenych miestach. Keby niekto stal ako blb na mieste Fabie, Citroen mal zastat na mieste 52- potom po odchode prveho blba by bolo zas vsetko ok. Ak niekto skopiruje chybu blba, stava sa nim tiez.
04.11.2024 - 23:30:08
05

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up