PLanujem kupit nove plaste (ale az na jar), takze mam v oku schwalbe tieto dva druhy. Ktory je lepsi alebo to je jedno. Neviem preto sa pytam. Teraz mam Bontrager jones XR kupene s bikom.
A otazka ak kombinacia je dobra myslim napr. vpredu 2.25 a vzadu 2.1?
Tak prispejem aj ja niecim. Tohto roku som spravil cca. 2000km na kombinacii 2.1NN/2.1RR. Jazdil som zhruba tlak okolo 3 barov co bolo podla mna az moc na tie plaste lebo RR moc nedrzal, po spusteni to bolo o nieco lepsie. Pred vcerom som sekol RR a kupil som si 2.0 Hutchinsona Pythona a podla mojho nazoru drzi ovela lepsie jak RR. Takze na buducu sezonu idem asi toto combo odskusat co to da (NN/Python).
Mna by ale hlavne zaujimalo ako je na tom ta UST (bezdusova) verzia RR - co sa tyka obuvania a defektov... Bo ked dostanem defekt v terene a nebude sa mi to dat obut na rafy...
UST verzie sa neboj, momentalne jazdim schwalbe albert UST a ked som ich nahadzoval na raf tak to islo uplne bez problemov ako klasicky plast... takze ak sa obavas toho obuvania tak su tvoje obavy zbytocne
neni to trosku malo 1,5 atmosfery?? ja jazdim tiez tak podobne ako patooo na minimalne 3,max 4 atmosfery
davhan a ako dokazes chodit na takych makkych kolesach??alebo mas take pevne bocnice??
Mna by ale hlavne zaujimalo ako je na tom ta UST (bezdusova) verzia RR - co sa tyka obuvania a defektov... Bo ked dostanem defekt v terene a nebude sa mi to dat obut na rafy...
Idealne je dat do UST gum tmel - napriklad ten co mi dnes priniesla postarka. Gramarske riesenie je ust kola bezne kevlarove plaste mydlova voda plus tmel ...
Idealne je dat do UST gum tmel - napriklad ten co mi dnes priniesla postarka. Gramarske riesenie je ust kola bezne kevlarove plaste mydlova voda plus tmel ...
tomuto troska nerozumiem - ako funguje ten gumeny tmel? Co myslis tym gramarskym riesenim? dnes mi to asi troska nemysli
neni to trosku malo 1,5 atmosfery?? ja jazdim tiez tak podobne ako patooo na minimalne 3,max 4 atmosfery
davhan a ako dokazes chodit na takych makkych kolesach??alebo mas take pevne bocnice??
no sak dobre,ale pre mna je 1.5 atmosfery nepredstavitelna hodnota...strasne malo ja by som pri tak nafuknutom plasti resp dusi sekal ako masiar a to mam len 65 kg...raz som jazdil na 2 atmosferach,ale zdalo sa mi to moc makke...3-3.5 je optimum podla mna
2 atmosfery jazdím bežne na maratóny dávam tak 3 a to sa mi zdá moc občas jazdím pravdepodobne aj pod 2 atmosféry .... áno občas seknem a preto chcem UST ... pohodlie mäkších plášťov mi vyhovuje ale zas tla musí byť taký aby plášť pri prudkom zatáčaní a podobne držal stopu a nevynášal
to LP: No neviem ci je to neustale lepenie nejake pohodlne
Ja jazdim RR 2,1, mam HT a vzadu to mam preistotu viacej nafukane cca 3-4 atm. Vpredu odkedy mam vydlicu ktora aj funguje tak 2,5-3atm.
Na pevnom podklade su super, drzia dost dobre. Ale co sa tyka napr uz nejakej jemnej vyrstvy sutracikov tak srandy koncia a zacina sa driftovat.
to LP: No neviem ci je to neustale lepenie nejake pohodlne
Ja jazdim RR 2,1, mam HT a vzadu to mam preistotu viacej nafukane cca 3-4 atm. Vpredu odkedy mam vydlicu ktora aj funguje tak 2,5-3atm.
Na pevnom podklade su super, drzia dost dobre. Ale co sa tyka napr uz nejakej jemnej vyrstvy sutracikov tak srandy koncia a zacina sa driftovat.
neustále určite nieje ..defekty tejto sezóny hravo spočítam na jednej ruke ... ale UST to do určitej miery všetko vyrieši
Vazim 88 kg (k tomu este vybava) a v plastoch mam 2,2 amt. Nechapem ako v terene niekto moze vozit 3 - 4 atm. ved to ten plast uplne straca svoje vlastnosti, o drzani v zakrute a pohodli ani nehovoriac. Zacelu sezonu som sekol 1 krat (akurat na vyjazde s Katkom ked som sedel na zatku a nevsimol si mensi suter ).
nechcem vam viacerym kazit radost, ale asi soudruzi z NDR udělali někde chybu, ked vyrobca navrhne a vyrobi plast s odporucanym hustenim napr. min 2,5 - max 4,0, TAK NAOZAJ NECHAPEM, PRECO NIEKTO CHCE BYT MUDREJSI a ignoruje toto odporucanie... asi to navrhuju 6-rocne deti a skusaju to prvy rok na trhu...
nechcem vam viacerym kazit radost, ale asi soudruzi z NDR udělali někde chybu, ked vyrobca navrhne a vyrobi plast s odporucanym hustenim napr. min 2,5 - max 4,0, TAK NAOZAJ NECHAPEM, PRECO NIEKTO CHCE BYT MUDREJSI a ignoruje toto odporucanie... asi to navrhuju 6-rocne deti a skusaju to prvy rok na trhu...
Tiež s tým súhlasim,ale zaujímala by ma jedna vec,pri akej váhe sa trebárs berie tá spodná hranica,lebo je dosť rozdiel keď na 2,5 atm nasadne 50 kg bikerka,alebo 90 kg macek.
Vazim 88 kg (k tomu este vybava) a v plastoch mam 2,2 amt. Nechapem ako v terene niekto moze vozit 3 - 4 atm. ved to ten plast uplne straca svoje vlastnosti, o drzani v zakrute a pohodli ani nehovoriac. Zacelu sezonu som sekol 1 krat (akurat na vyjazde s Katkom ked som sedel na zatku a nevsimol si mensi suter ).
Dudo ti to vysvetlil presne .... ale aj napriek tomu si sprav maličký testík a možno pochopíš
postav bike nastojato a pusti ho vlastnou váhou na predne koleso. (za predpokladu, že máš vidlu s funkčným tlmičom)
potom nafúkaj koleso na maximálny tlak a pokus zopakuj.
Budem sa tešiť na výsledky ....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
radčej kúpim už spominané ( ALEBERT , SAM ),
a zoderem ich kopu.
za 1-2 mesiace zoderies plaste? to kolko jazdis mesacne?
ja vozim tak max 1.5atm a nepamatam sa, ze by som za posledne 2 roky niekedy sekol
ja mam tak 4 atm
tomuto troska nerozumiem - ako funguje ten gumeny tmel? Co myslis tym gramarskym riesenim? dnes mi to asi troska nemysli
....davhan este stale jazdi na pevnej vidle
nepozivam ziadne super-duper plaste .. schwalbe albert sport 2.25" pripadne conti mountain king 2.4", ..
neustále určite nieje ..defekty tejto sezóny hravo spočítam na jednej ruke ... ale UST to do určitej miery všetko vyrieši
Ved na Donovaloch ked sme sli na Maly zvolen, tak to bolo 3 krat.
No veru to UST by to veru mohlo eliminovat, ale aby si to potom neschytali rafky.
mudro vravis, az mi je to divno
Dudo ti to vysvetlil presne .... ale aj napriek tomu si sprav maličký testík a možno pochopíš
postav bike nastojato a pusti ho vlastnou váhou na predne koleso. (za predpokladu, že máš vidlu s funkčným tlmičom)
potom nafúkaj koleso na maximálny tlak a pokus zopakuj.
Budem sa tešiť na výsledky ....