uzitocna hlupana s jej agendou.
ked sa novinar pytal, preco nechodi strajkovat aj do ciny ci russka (naj znecistovatelia), ostala velmi tichucko.
takze toto eko divadlo je pre tupcov zo zapadu, aby tlacili na destrukciu svojho premyslu.
a najma aby zapad bol uplne zavisly a vsetko bral z vychodu..
eko propaganda v nemecku dosiahla "uspech"
zrusili atomky, a tupci aby im to cela siet nedrbla pri vykyvoch "eko zdrojov" musia vykryvat palenim uhlia a plynu..
posledný komentár: 11. 11. 2014 o 16:56
Tak som rád, že aj ty fandíš Nórsku. A prepáč, že som taký hlupák.
Medzitým šéf nórskej štátnej firmy Equimor:
"Opedal je přesvědčen, že rozvoj velkého ropného pole Rosebank v Severním moři bude pokračovat, přestože soud ve Skotsku nedávno rozhodl, že souhlas s rozvojem projektu byl nezákonný, protože nezohledňoval veškeré dopady projektu na životní prostředí. Předpokládá se, že kontroverzní ropné pole obsahuje 500 milionů barelů ropy."
Tak niekto chytá za slovíčka. Hlavne, že Nóri ťažia a kašlú na nejaké írske súdy o životnom prostredí.
imho treba riesit fetaka a zakaznika a postupne sa vyriesi aj ta druha strana rovnice, alebo mozes v diskusii dalej pouzivat tzv. Nirvana fallacy a tesit sa, ako si nam to tu vsetkym nadal ?
Lepsi priklad je tato vlada, hovori ako "ani naboj ukrajine" lebo smrt a ludske utrpenia.
A sami dodavaju kvanta municie. Tak strasne im zalezi na ludskych zivotoch, ze..
Pokrytecke eko prasce buchaju do chlievov a kvicia ako druhi nicia planetu...
Dovod je jednoduchy, lebo nie su pri koryte, ale keby boli, tiez radi by planetu nicili.
Cele je to komicke, eko sa smie hlasat a respektovat len vtedy, ak to neposkodi oligarchu.
Lebo peniaze su az na prvom mieste.
toto https://www.mtbiker.sk/forum/post2092346.html#p2092346 a popripade slovne spojenie "vojnova ekonomika" vam nieco hovori ? a sice budem zniet ako "dvojity"
ak mozem parafrazovat klasikov, tak "Inter arma silent Ecologicae"... (a ano, Gagos to povedal jasne - na vojnu treba hlavne peniaze, peneži, peníze
https://www.energie-portal.sk/Dokument/vodohospodarska-vystavba-pve-detvianska-huta-111383.aspx
Teraz som pocul v spravach. Celkom ma to prekvapilo.
Ta druha strana udolia a dolina pod Latkami je tiez technicka moznost. Co som sa bavil kedysi s ludmi, co o tom vedia, tak vraj v Dubakove boli lepsie geologicke podmienky.
Vyzera, ze to utajovali a teraz idu von. To je nespravne.
Cisto, z technickeho pohladu je vsak takato elektraren velmi ziaduca. To, co potrebujeme,su prave uloziska energie z OZE, ale aj z jadra.
Nema niekto nejaky dokument, kde je zakreslene presne miesto ?
https://openiazoch.zoznam.sk/energetika/vlada-rozbieha-dalsi-giganticky-projekt-na-ipli-sa-ma-vybudovat-nova-vodna-elektraren-za-miliardy-eur-foto/
No držali to v tajnosti ako sa dalo a v tejto dobe veriť dobrým úmyslom, no neviem... Zdôvodňujú to zabránením machináciam s pozemkami, čo sa dá pochopiť, ale... Že v rámci Ďubákova majú zmapované aj toto toto územie, posudzovali ďalších 6 lokalít v rámci Slovenska a toto im vyšlo najlepšie, aj v spojení s už existujúcou VN Málinec. Predchádzať tomuto by mal projekt prepojenia vodných zdrojov Hriňová, Málinec, Klenovec...
To moje odhadované jedno giga bol chabý odhad, plán je až na 2,4 ? ale teda chcú to etapizovat a teda všetko najskôr musí potvrdiť štúdia realizovateľnosti. Financovať by to mala vodohospodárska výstavba...
Čo ma ale najviac prekvapilo, že sa vôbec nespomenula EIA...
To utajovanie je klasicky bordel. Ale vsak uvidime, co z toho bude.
https://mapy.cz/s/cecabatese
nevidis, iba vytahujes pribehy ktore sedia do tvojho svetonazoru a spajach ich s inymi bez akejkolvek logiky.
ak dosiahli uroven co2 neutralnej ele kroru chcelj, je normalne ze do nej nejdu viac investovat. ak je na druhej strane hlad po plyne (ked uz pre nic ine tak na odstrihnutie sa od/vyhladovenie rusov) boli by hlupi keby to nevyuziju. najma v svetle ze prijem z predaja nerastnych surovin je v norsku dalej reinvestovany/setri sa pre dalsie generacie.
nie ako v ruskych guberniach, kam patrime aj my, kde sa ti prezerie alebo pouzije na vojnu.
takze ano, neuvedomujes si suvislosti, pardon
Tak som rád, že aj ty fandíš Nórsku, ktoré obmedzuje investície do obnoviteľných zdrojov. a zvyšuje ťažbu ropy a plynu.
zmenil si sa na eko-fanatika? Uz mas EV a solarne panely?
ak dosiahli uroven co2 neutralnej ele kroru chcelj, je normalne ze do nej nejdu viac investovat. ak je na druhej strane hlad po plyne (ked uz pre nic ine tak na odstrihnutie sa od/vyhladovenie rusov) boli by hlupi keby to nevyuziju. najma v svetle ze prijem z predaja nerastnych surovin je v norsku dalej reinvestovany/setri sa pre dalsie generacie.
nie ako v ruskych guberniach, kam patrime aj my, kde sa ti prezerie alebo pouzije na vojnu.
takze ano, neuvedomujes si suvislosti, pardon
Skôr než začneš písať tieto rozprávky, tak si pozri kde stavia elektrárne štátna firma Equinor, ty neutrálna elektrina.
Majú veterné parky v UK, Nemecku, Južnej Kórey alebo Austrálii.
Ak je šéf Equinoru ekoterorista, tak asi aj ja.
Majú veterné parky v UK, Nemecku, Južnej Kórey alebo Austrálii.
co ma tato info spolocneho s temou???
Asi toľko ako tvoja rozprávka o tom ako Nórsko znižuje investície do veterných elektrární, pretože už vyrába "neutrálnu elektrinu".
"Neutrálnu elektrinu" vyrába Nórsko už desaťročia.
V roku 2015 vyrobili z vetra 1,6 % a v roku 2024 9,5 % elektriny.
To vieš, aj ten nórsky štátny ropný fond musí mať nejaké výsledky a tak je treba poohliadnuť sa po niečom ziskovejšom a neutápať investície v občasných zdrojoch.
Pri zvyšujúcej sa výrobe elektriny znižuje Nórsko investície do veterných elektrární. Stačí takto?
A rozprávky o tom, že to robí z dôvodu toho, že má dosť "neutrálnej elektriny" si nechaj pre seba.
Radšej sa začítaj do správ vydávaných štátnou firmou Equimor.
Tam by si sa potom dočítal, že sa im znižuje ziskovosť projektov u veterných elektrární.
Ale chlapec zo Slovenska predsa vie o nórskej energetike viac než šéf štátnej firmy.
"We are scaling down our investments in renewables & low carbon solutions because we don't see the necessary profitability in the future," CEO said.
Už aj ja začínam pochybovať, či za tým nie je "neutrálna elektrina".
velmi tomu neverim
https://www.carmag.co.za/news/zimbabwean-inventors-revolutionary-self-propelled-vehicle-claim-real-or-not/
Maxwell Chikumbutso
od AI
Ďakujem za vašu trpezlivosť. Rád by som vám poskytol ďalšie informácie.
Maxwell Chikumbutso tvrdí, že jeho "Mikrosolárny energetický prístroj" dokáže konvertovať rádiové frekvencie na využiteľnú energiu. Tento vynález vzbudil veľký záujem, no mnohí vedci sú skeptickí, pretože jeho technológia údajne porušuje základné zákony fyziky, ako sú zákony termodynamiky.
Vedecké výzvy:
Zákony termodynamiky: Chikumbutso tvrdí, že jeho zariadenie dokáže produkovať viac energie, než spotrebuje, čo by znamenalo narušenie zákonov termodynamiky. Podľa týchto zákonov nie je možné získať viac energie, než sa do systému vloží.
Overenie vynálezu: Väčšina vedeckej komunity požaduje nezávislé overenie a testovanie jeho zariadenia. Doposiaľ neboli zverejnené žiadne nezávislé štúdie alebo vedecké práce, ktoré by potvrdzovali jeho tvrdenia.
Potenciálne dôsledky:
Energetická revolúcia: Ak by sa jeho tvrdenia potvrdili, mohlo by to znamenať obrovský prelom v energetike. Rádio frekvencie sú všadeprítomné a ich využitie na výrobu energie by mohlo zásadne zmeniť spôsob, akým získavame a spotrebúvame energiu.
Ekonomické dopady: Takýto vynález by mohol mať aj významné ekonomické dopady, pretože by mohol znížiť závislosť na tradičných zdrojoch energie a podporiť rozvoj nových technológií.
Dúfam, že vám tieto informácie pomohli. Ak máte ďalšie otázky alebo potrebujete niečo objasniť, neváhajte sa opýtať!