Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No je to tragické.ako mladý spohodlneli...čím viac sa orientujú v digitálnom svete, tým menej sú použitelny v reálnom....zručnosti im úplne unikli
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 10:31:54
04
Papracka je to len keď to nahadzujes. Inak je to praktický bez udrzbove . Ale stojí to za ten kľud a výkon toho systému v teréne. Lepiť dušu v teréne nie je horor ale nepotrebuješ to riešiť.
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 10:38:17
00
U mňa to ani nie je tak o pohodlnosti alebo lenivosti si veci robiť, ale rešpekte, že niečo pokašlem. A doteraz som nemal situácie, že by som bol nútený dávať koleso dole, tak som ho ani nedával. Som asi len prehnane opatrný a obzvlášť pri dvoch komponentoch a to brzdy a kolesá, to mám tak nejak z detstva, "že do toho sa moc nešprtaj, lebo keď ti to vyletí za jazdy, tak si skončil"..
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 10:53:25
00
A to ja som úplne opačný typ človeka :lol: pustím sa do hocičoho :D a keď už nie je kam cúvnuť, musím sa prekonať :$ Ale niekedy ma zachráni aj náhoda :D Keď som naliala chladiacu zmes do oleja, ja som bola pripravená ľahnúť si pod auto, že si to idem sama vypustiť a urobiť, ale sused sa zľutoval :D :D
Keď to neskúsiš, nikdy to nebudeš vedieť.
Teraz sme tri týždne prerábali podkrovie a úplne úplne sama som si položila plávajúcu podlahu, urobila drevené zábradlie na schodisko, vešiakovú stenu... Vodováha, pravý uhol, káva a hudba boli najlepší kamoši :D
Dokážem si aj stierky sama natiahnuť a podobne :P Určite to nie je dokonalé, ale možno lepšie ako by to urobili aj niektorí chlapi ;) a je to moja práca. Vždy, keď idem po schodisku a chytím sa, bože aký je to dobrý pocit :$
To isté platí o biku. Tiež som sa bála dať aj koleso dole. Ale nebola iná možnosť a musela som to skúsiť. No a teraz to ide raz dva kadečo okolo biku. Jasné, že aj ja riešim veci v servise, ale základy ovládam :)
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 11:12:03
418
..tak tá chladiaca kvapalina v oleji nebol len ilustračný príklad, to bola akože skutočná story? :)
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 11:19:59
00
Jedna vec je pohodlnosť/lenivosť a druhá to, že ľudia nechcu zobrať na seba žiadnu zodpovednosť, ani za seba....s tým sa stretávam každodenne....ale to je skôr už do nejakej filozofickej témy.
Ja to mám napríklad úplne opačne ako PeterK2.....do nejakého zjazdu by som sa asi nepustil, bez toho aby som si aspoň orientačne neskontroloval kolesá/brzdy...., napríklad keby bike bol v servise, resp. požičaný a podobne.....proste sebe verím viac ako cudzím
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 11:26:45
11
arrow_leftPeterK2 napísal:
Jasné, už pozerám, že ktoré..a asi aj tú muc off odmerku na meranie, že kedy už treba dolievať

neviem ako vyzerá "odmerka na meranie, kedy už treba dolievať", ale mne to nevadí. Na orient kontrolu , či je dosť tmelu v kolese stačí vyšrubovať jadro ventilu a vopchať tam tenku sťahovaciu pásku, špajlu, kúsok drôtu alebo hocičo iné čo človek nájde v garáži/pivnici.... :?:
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 11:32:03
00
tiez niesom zrucny, vsetko sa mi sype pod rukami. ale prisla taka doba, ze si to radsej pobabrem sam, ako za to niekomu este aj zaplatit. dnes maju ludia velke ega a casto robia to na co nemaju. zodpovednost nikde. dobry servis musis hladat. tak sa stym radsej potrapim, casom sa naucim. ale su samozrejme veci ktorych sa nechytam a radsej pohladam ten spolahlivy servis.
a mam pocit, ze ludia z internetu nadobudli predstavu, ze vsetko musi byt dokonale a ze oni to tak nespravia a bude to zle. realita nikdy nieje dokonala. hlavne dodrzat odporucany postup, nespravit uplny fail.
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 11:41:52
04
zihadlo 5: v tom to nebude, mozes mat zrucnosti v oboch svetoch, aj ked pravda, ten digi viac vycucava psychicky a casovo, skor je asi ale problem, ze v digi svete nie, ze sa orientuju, ale flakaju sa tam :D.
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 11:59:08
02
arrow_leftPeterK2 napísal:
U mňa to ani nie je tak o pohodlnosti alebo lenivosti si veci robiť, ale rešpekte, že niečo pokašlem. A doteraz som nemal situácie, že by som bol nútený dávať koleso dole, tak som ho ani nedával. Som asi len prehnane opatrný a obzvlášť pri dvoch komponentoch a to brzdy a kolesá, to mám tak nejak z detstva, "že do toho sa moc nešprtaj, lebo keď ti to vyletí za jazdy, tak si skončil"..

Presne o Tom píšem.nepouzitelnost v realite...
Otočit do správnej strany inbusakom či pačkou?
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 15:21:21
00
Nebraň sa tomu skvelému pocitu,že si svoje veci môžeš doje8at aj sam a"zadarmo"😉
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 15:38:23
09
....raz som akože tiež dostal nápad ohladne ložísk,a celu problematiku čoho sa ten nápad týkal som popísal tu na fore.A nakoniec som sa diskutujúcich opýtal čo si o tom myslia......a jeden diskutujúci mi napísal.....že ak by to bol taký dobrý nápad,už dávno by ho bol niekto vymyslel........nuž aj takto sa dá vidieť svet.
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 16:10:50
00
Problém nie je len v neskúsenosti. Všimla som si, že málo bajkerov je ochotných investovať do kvalitného špecializovaného náradia.
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 16:22:53
01
Naučil som sa robiť veci na bajku, lebo ma to bavilo a povedal som si, že to proste musím vedieť. Áno, nebolo to na prvýkrát úžasne spravené, pár vecí som aj zničil, niektoré trvali 10 násobok normálneho času, boli aj prebdené noci, keď som na full menil ložiska a pri vyberaní posledného sa mi spriecilo a nešlo vybrať a myslel som, že je po ráme, strhnuté závity na rôznych miestach, odvzdušnovanie bŕzd, ktoré môže trvať 10 minút a aj dva dni. Ale všetko do čoho som sa pustil, tak som dokončil a je to parádny pocit, keď je to hotové. Tak sa toho neboj. Stojí to za to.
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 17:01:10
04
Ja som sa tiež učil, nechcelo sa mi s každou blbostou chodiť do servisu a platiť za to.

Naučil som sa vyservisovat stredové aj hlavové zloženie. Nahodiť bezdusovy systém. Vyčistiť čapy zadnej stavby. Tiež odvzdusnit brzdy. Môže sa to na prvý krát zdať že je to ťažký úkon ale je to poväčšine banalita.

Akurát lisovat ložiská či olivu na brzde si nechám v servise a tiež servis tlmiča či vidlice. . Inak doma sa dá zvládnuť všetko.
Zobraziť komentár 15.03.2025 - 18:35:04
00
keyboard_arrow_up