xyz vedieť s akým motorom v akom teréne koľko prejdeš nie je na škodu, hlavne pre nejakého budúceho majiteľa, ktorý sa rozhoduje pre ebike. A čo je na tom vlastne divné? Veď aj na klasikom sa rozhoduješ podľa svojich síl a možností, že kam sa vyberieš a či na to budeš mať, či si kúpiť ľahký gravel, XC alebo MTB. To je snáď úplne normálne, že ľudia zdielajú medzi sebou informácie, nie?
Ja som prešiel na
ebike v 2022 a necítim sa byť otrokom. V drvivej väčšine výjazdov
baterku ani neriešim, nikdy som nemal zastávku na nabíjanie a nikdy som nezostal s vybitou. A teda som v rôznych skupinách a nik tam nevyplakáva, že by bol otrokom baterky. Stane sa, že niekomu to niekedy nevydá keď má prehanané očakávania. Neviem či vy tu denne jazdíte 150km a viac na mtb, keď si myslíte, že by vás
baterka obmedzovala. Hľadáte problém tam, kde nie je.
Jasné, vyprášiš baterku aj na 30km na max pomoc v kopcoch, ale ak si potrebuješ dať dakú vysokú pomoc, tak máš nemáš kondičku a na bežnom by si zdochol možno po 10km. A ako sa ti kondička zlepšuje, dojazd sa zvyšuje a v kombináci s ebike znásobuje (nie do nekonečna samozrejme). Nebavíme o prípade, kedy si niekto kúpi ebike aby chodil 1km po rožky do jednoty. Vtedy je ebike len ako dopravný prostriedok a taký človek určite nemá v pláne robiť nejakú aktivitu (ani takému by som sa ale nevysmieval, že tučko na mopede). Zas píšem román

,
JOLI ako nehnevaj sa ale názor "ak už ebike rozmach nezastavím tak aspoň si z takých ľudí budem robiť srandu" je fak detinský, a "zťp" si si zas neodpustil. A už mi odpovieš konečne ako ťa ebajkeri mentálne šikanujú?

S tými nohami do "O", to je inak zaujímavý úkaz. Ja vídam takých aj na elektro aj ne-elektro a väčšinou sú to vždy starší ľudia. Nechápem ako sa to tak dá. Ja som to skúsil nasilu a bolo divné. Mne zas žena smiala, že mi krúti nohy do vnútra. Asi som obrátený ebajker

.