peter120
No a nemyslis ze keby boli lacnejsie tak by ich kupilo viac ludi?

Je dokazane ze lepsie plaste su ten najlacnejsi upgrade co sa tyka rychlosti ci uz po rovine alebo do kopca (valivy odpor W)
V aute ti to je jedno ci to zere 6,5 alebo 7,5. Dokial to len platis kartou alebo peniazmi tak to neriesis. Keby si to auto mal tlacit mozno vy si aj tam gumy riesil ?

Kristina nemyslim ze 5000s uz je az taka topka, su aj rychlejsie. Navyse ich obuvaju aj vyrobcovia bikov na niektore modely.

Pokial viem tak conti robi plaste aj za 130 eur, myslim aero 111 ci tak nejak sa volaju

Uz len z pohladu materialu je to nezmysel.
Pneumatika na auto vazi skoro 9kg, plast 0,3kg tj 30x menej materialu.
22.05.2025 - 19:02:06
01
Argument s hmotnosťou patrí k mojim obľúbeným. Prosím si 9kg Ajfounov za cenu jednej pneumatiky...
22.05.2025 - 19:12:53
06
Ako ono je to ako vo všetkom...mame globalizovany trh a ten sa sa riadi dopytom a ponukou,zatial.... Nevidime asi tu nikto z nas do cenotvorby jednotlivych vyrobcov ci uz ramov,plastov hocičoho...ale teda pokial by boli ceny ustrelené tak ludia by to nekupovali,alebo by to nekupovali v takych množstvách a potom by sa ceny tlacili smerom dolu....ludia su proste ochotny priplacat za drahe znacky,luxusny tovar,lebo bud maju kopu penazí,alebo ich nemaju a chcu sa tvarit ze maju...chcu sa odlisovat,chcu sa citit dobre,dôležito alebo len chcu naozaj kvalitu atd atd. Dôvodov prečo nakupujú drahe veci je xy...
22.05.2025 - 19:24:16
00
arrow_leftWescy napísal:
Páči sa mi, že si ich spomenul, lebo sú to značky, ktoré majú už nejakú pozornosť a niektoré aj UCI licencie na rámy, no zrovna Seka alebo Winspace nemajú ľudové ceny za rám. Taký Winspace SLC 3.0, ktorý je mega pekný, stojí 1800 dolárov. To je takmer to, čo si zaplatil za celý bike.

Presne tak. Ak by sme este priratali dph, dopravu, predajcu kde by sa dal pred kupou vyskusat prip. sluzbu servisu pri skladani, tak sme +- tam kde vzdy.
22.05.2025 - 19:28:29
00
arrow_leftKristina napísala:
Argument s hmotnosťou patrí k mojim obľúbeným. Prosím si 9kg Ajfounov za cenu jednej pneumatiky...

Akoze fakt? Porovnavas mobil s gumou?
A ze kto tu riesi hrusky a jablka 😁 alebo hrusky a raketoplany?
22.05.2025 - 19:32:12
07
Tiež si nemyslím ,že tie mixéry v Korbachu (gp5000) sú natoľko odlišné od tých v PU alebo v Otrokoviciach,ani ten kaučuk , sadze , silika...nebude výrazne odlišný .Lenže cenu aj tak určuje trh,všakže,inak by sa nepredavali.
22.05.2025 - 19:36:10
01
Ja si skor myslim ze vyvoj pneu na auta musi byt ovela komplexnejsi. Su viac sledovane, na ociach, na testoch automoto, brzdnej drahy, vsetky podmienky vratane snehu, zavisia na tom zivoty nie len sofera ale aj ostatnych.
Jasne ze sa ich preda viac kedze aut je nasobne viac. Ale tak ked su tu s tym ludia ok lebo ich penazenka je s tym ok tak vsetko v porádku, zemaky v rádku.

Naposledy upravil scarinko dňa 22.05.2025 - 19:40:56, celkovo upravené 1 krát.

22.05.2025 - 19:40:12
02
arrow_leftivanio napísal:
.... Nevidime asi tu nikto z nas do cenotvorby jednotlivych vyrobcov ci uz ramov,plastov hocičoho...

Niektorí áno

....ludia su proste ochotny priplacat za drahe znacky,luxusny tovar

s týmto súhlasím
...
22.05.2025 - 19:40:29
00
scarinko treba masirovat ludi, nech cim viac z nich sa bicykluje. viac sa toho minie, aj ceny pojdu dole.
kedysi aut bolo strasne malo, hladali sposob aby sa jazdilo viac.
tak vznikla michelinska hviezda, do dobrych restauracii sa oplatilo urobit obchadzku, a do naj z nich sa oplatilo cestovat len kvoli tomu.
vymyslime "good-yearovsky krížik" :P
ten certifikovany a skusany kusok gumy rozhoduje o tom, ci sa domov vratim bez skrabanca, alebo sanitkou.
nebolo by prijemne, keby dole kopcom pri 70 prdla guma. :)
22.05.2025 - 19:55:00
00
Keby prdla na aute na dialnici tak by si bol rad? Asi tiez nie. Podla mna je to rovnake. Na motorke este horsie. Rychlosti vyssie ako auto a bezpecnost podobna ako na biku.
22.05.2025 - 19:59:19
02
arrow_leftmartinlokyloksik napísal:
Dnes sedlo Javorina (podpolom) po novom asfalte zo Stráňav

Ej ale trafil si dobré svetlo na tie rafky, to sa mi ešte nepodarilo :y: :y: :y:
22.05.2025 - 20:06:46
00
To uz je trosku naivne mysliet si ze cyklobiznis si plati ultra drahu tajnu technologiu vyvoj a testovanie zabezpecujuce ze sa vratis domov bez skrabanca, preto stoji 200g gumy kludne cez 100eur, kdezto auto moto priemysel len vytlaci do formy nahodnu zmes kaucuku, preto je to take lacne (oproti cyklo plastom) :)

A porovnanie gumy s telefonmi ma rozsekalo :D
22.05.2025 - 20:09:24
03
arrow_leftWescy napísal:
Páči sa mi, že si ich spomenul, lebo sú to značky, ktoré majú už nejakú pozornosť a niektoré aj UCI licencie na rámy, no zrovna Seka alebo Winspace nemajú ľudové ceny za rám. Taký Winspace SLC 3.0, ktorý je mega pekný, stojí 1800 dolárov. To je takmer to, čo si zaplatil za celý bike.

Iba som spomenul značky ktoré ma napadli (vďaka CadeMedia, TraceVelo, PandaPodium a pod.) :)
Ale jasné, pôvodne mali dostupnejšie rámy, no tiež sa vyšvihli trošku hore ako tak pozerám...
22.05.2025 - 20:21:59
00
arrow_leftRoman98 napísal:
Iba som spomenul značky ktoré ma napadli (vďaka CadeMedia, TraceVelo, PandaPodium a pod.) :)
Ale jasné, pôvodne mali dostupnejšie rámy, no tiež sa vyšvihli trošku hore ako tak pozerám...

Stále môžeš ísť priamo do fabriky, napr. Carbonda. Raz som si nechal spraviť cenovú ponuku na gravel rám a bolo to pod 1000 € s dopravou, clom atď... bez lakovania rámu.
22.05.2025 - 20:26:49
00
Tie ceny cykloplášťov mi prídu tiež trochu mimo v porovnaní s tými na auto, no ani do jednej oblasti poriadne nevidím, tak si netrúfam na nejaké závery. Do čoho ale celkom vidím je to, že ak sú ľudia ochotní dať 5 000 + € za cesťák, 500 + € za dres a kraťasy, ďalších cca. 500,- € za prilbu a okuliare a povedzme že 300 € za tretry, tak tých cca. 70,- € za jeden plášť zas neznie až tak tragicky :) Ak by sa to nepredávalo, výrobcovia by to za tie ceny neponúkali.
Nakoniec, ak by mi môj zamestnávateľ bol ochotný platiť povedzme 3 000,- € mesačne, tiež by som sa neozýval, že mi stačí aj 1 500,- € :)
22.05.2025 - 20:35:30
02
keyboard_arrow_up