Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftcorsair napísal:
Dám to sem... Ako mám udržať vodu? Mám dojem, že každé napitie ide von

To je rôzne.

Ide von zhora, alebo zdola? A keď zdola, tak predkom, alebo zadkom? 😀
Zobraziť komentár 21.05.2023 - 23:15:55
02
Mineraly a soli. Skus vodu prekladat mineralkou. Pripadne hypotonicky napoj.
Zobraziť komentár 21.05.2023 - 23:57:56
01
A to má akú súvislosť s tým, čo som napísal, scarinko? Dobre, no. Jasom to myslel ako vtip.

Naposledy upravil laco dňa 22.05.2023 - 00:11:01, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 22.05.2023 - 00:09:56
00
To som pisal Corsairovi 😉
Zobraziť komentár 22.05.2023 - 00:10:27
01
MAURTEN Drink Mix - hydrogel - nie tak celkom iontak, skor energetak - ma stym niekto skusenost? chut, konzistencia - da sa to pit z bidona? vie to aj zasytit?
nie na pravidelne pitie ale zvazujem nieco na ultra vzdialenosti, hlavne na ich zaver ked zaludku uz moc neberie
Zobraziť komentár 25.01.2024 - 21:23:04
00
Caute, mam otazku k iontakom. Vela tabletkovych iontakov co som nasiel su "Sugar Free". Co je to za trend? Nema to byt jeden zo sposobov ako doplnit energiu pocas jazdy? Vie mi to niekto vysvetlit?
Zobraziť komentár 26.02.2024 - 19:09:38
00
A urcite su to iontaky? Nie su to len elektrolity?
Zobraziť komentár 26.02.2024 - 19:31:51
00
Zrejme su, pre mna bolo vzdy nieco co sa rozpusti vo vode a je to sportove iontak :-D. Zjavne musim zacat robit rozdiely.
Zobraziť komentár 26.02.2024 - 19:57:06
00
Na základe tonicity rozlišujeme 3 druhy iónových nápojov:
Hypotonické obsahujú nižšiu koncentráciu sacharidov a iónov minerálov ako telesné tekutiny v našom tele.
Izotonické, obsahujú rovnakú koncentráciu sacharidov a iónov minerálov ako telesné tekutiny v našom tele.
Hypertonické, ktoré obsahujú vyššiu koncentráciu sacharidov a iónov minerálov ako tekutiny v našom tele.
Viac napr. tu: https://www.antidoping.sk/data/files/643_1-ionove-napoje.pdf
Zobraziť komentár 27.02.2024 - 00:32:15
14
Ak niekto zvykol kupovat, DMkovi iontak ma momentalne vypadok.
https://www.mojadm.sk/sportness-izotonicky-napoj-v-prasku-iso-drink-cerveny-pomaranc-p4066447212389.html
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 17:24:37
10
Zdravím borci,
nakoľko som hľadal ale nenašiel som dosť čerstvé vlákno, v ktorom by sa rozoberal ionťák + sacharidy tak som založil novú tému /sorry, ak som bol slepý. Ak tak sem s linkom, kde sú novšie príspevky/. Našiel som témy, kde boli 15-20 rokov staré príspevky a odvtedy asi nastal nejaký ten pokrok.

1) Chcel by som prosím vedieť, aký konkrétny ionťák si zvyknete zamiešavať na švih, ktorý trvá 2hod.+ a ste spokojný? Je toho na trhu celkom kopu a človek sa začína v tom strácať.

2) Po švihu do 30min. som si zvykol dávať proťák, kým si pripravím niečo normálne. No niekde som zachytil, že je dobré si dať k proťáku aj nejaké sacharidy - glukózu v pomere 4:1 (sacharidy:bielkoviny).
Otázka znova, ak sa nájde niekto, kto si to takto nejako +/- prizerá, aké konkrétne sacharidy (produkty) si tam primiešava?

Na trhu je toho znova viac než dosť. Našiel som aj niečo ako vitagro, ale či to je fajn, neviem.

Ideálne by bolo niečo, kde nieje veľa chémie resp. niečo na prírodnej báze, ak nejaké také produkty vôbec sú ?.

Som rekreačný jazdec, žiadny profík. Počas jazdy sa snažím držať primárne v Z2. V Z3, keď je kopec a pod. Žiadne časovky a sledovanie času. Ide mi najmä o vytrvalosť. Čo sa týka stravy, tú si prizerám, pretože moj aktuálny zámer je zhodiť nejaké to kg, a k tomu si chcem zaobstarať nejaké doplnky, ktoré som spomínal vyššie. ?

Ďakujem za návrhy.
Zobraziť komentár 13.07.2025 - 12:54:50
00
skusal som rozne, najma nutrent, pocitovo asi nic.
teraz bravam extraiont profi, niekedy sypnem trochu glukozu. a k tomu zelatinove potvory (cukor)
krce som vobec nemal. na celodenky prihodim ich tycinky, obsahuju rozne veci.
vraj chudne sa v kuchyni, nie na bajku. teda nemal by si jazdit v deficite.
regener mal by byt protak+cukor :)
potom napr kreatin je plus pre kazdeho, nielen činkárov.
Zobraziť komentár 13.07.2025 - 19:09:22
02
Ja uz roky jazdim na iontaku Sponser Energy Isotonic. Mzes kupit napr tu: https://pro-body.sk/sponser-energy-isotonic-1000g/p1008454
Davam zhruba polovicne davkovanie oproti odporucanemu - davam 1 naberacku na 0.75l. Ked je chladno, dam trochu viac, ked je teplo, o cosi menej.
Iontak ale pouzivam najma na doplnanie vody. Ta energia z neho je sekundarna.

Tebe ide primarne o dodavanie energie. To mozes riesit roznymi tycinkami a kludne aj v obycajnom obchode kupenymi. Casto som jedol raw tycinky - tu tej chemie bolo menej.
Aktualne vsak ficim na tychto. Chutovo su ako slivkovy alebo visnovy pernik. https://aonenutrition.com/produkt/stamimax-endurance-cake/.

Primarne - nech ti to chuti. A nemusis to s tou dodavkou energie prehanat - staci v pohode 1 tycinka za hodinu. Nejdes vysoku intenzitu a chces chudnut. Potrebujes akurat podporit metabolizmus, lebo aj jked v Z2 moze byt primarne tukovy, cast energie bezi aj z cukrov a ked tie nedodas, tak dostanes hladak.

Cim je jazda dlhsia, tym viac normalne jedlo. Kludne pri 5+ hodinach daj do vaku zemlu so salamou, ak to tvoj zaludok zvlada, alebo sa zastav a najedz cestou. Nie si profik, uzivaj si jazdu.
Zobraziť komentár 14.07.2025 - 12:26:13
02
tiez som to bral tak ze dodavanie energie riesim tycinkami, zemlami a pod. do vody sli max tak elektorlyty, alebo mineralka, cista voda. tento rok som skusil - konkretne z decathlonu iso+ ktory obsahuje aj sacharidy (kludne moze byt aj iny - ide o sacharidy) . vyrazne mi to pomohlo. hlavne v kopcoch kde pijes tak ci tak no zut nieco sa moc neda. casto som zabudal jest - az ked bolo neskoro. takto priebezne s vodou dostavam do seba aj sacharidy. jedlo samozrejme tak ako doteraz - no takto do seba dostanem ovela viac sacharidov, vecer nemavam zravku lebo som ten vydaj nestihal v terene zajest a pod. (ja sa casto zazeriem do jazdy a zabudnem na cas :-) )
niekedy si aj na kratku jazdu ked je teplo a potim sa zarobim radsej do flase ako brat so sebou tycinku. vo flasi mam okolo 30g saharidov. nuti ma to aj viac pit s cim som maval tiez problem - dostat do seba dostatok vody.
Zobraziť komentár 14.07.2025 - 21:16:19
00
Iso+ pouzivam dlhsie a som tiez spokojny
Zobraziť komentár 15.07.2025 - 10:12:03
00
keyboard_arrow_up