Tak uvedomte si, ake naklady ma autorizak, ake standardy musi splnat, platy mechanici tiez nemaju nizke.
Povinne skolenia na kazdy novy model, pripravky na takmer vsetko co vyrobca ponuka atd.
Zas mate istotu ze pouziju spravne postupy, spravia vsetky
servisne akcie o com casto ani zakaznik nevie a pod.
Ano jednoduche mechanicke veci v neautorizaku OK, ale komplikovanejsie veci casto clovek v neautorizaku nemusi usetrit.
Ale nedavno mal otec cudny zvuk najma na volnobehu, kde po cca hodine zistili ze nie je problem s nicim co sa tyka motora, ale slabo utiahnute sruby na 2 kolesach - po dlhej dobe prezuval
kolesa nie u autorizaku ale v lokalnom pneuservise a nedotiahli ich - nechybalo vela a mohlo jedno koleso odpadnut.
Autorizak ma na to standardizovany proces, ze este manualne klucom ma mechanik skontrolovat kazdy srub, nie len pneumaticky dotiahnut a tym konci.
Inak autorizaky zvycajne nie su v strate, no ked maju vo finale okolo 5% zisku tak su spokojni. V Zapadnej Europe sa to casto hybe dokonca na 0-2% a automobilky to riesia ako jednu z priorit, aby posilnili financnu stabilitu autorizovanej siete.