Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftscarinko napísal:
Ked nakupujes handry, potraviny, etc v AT alebo kdekolvek mimo SR tak to nie je odrb? Odnesies si ich aj tak do SR kde ich pouzivas. V com je rozdiel?

Rozdiel je ten, ze nejde o predaj tovaru na dialku do ineho clenskeho statu EU. Iny rezim DPH.
03.08.2025 - 13:41:49
01
Rozdiel je len v tom ze si po to idem sam vs si to necham poslat tou firmou na posielanie lebo je lacnejsie ako tam ist sam.
Ked pojdem do DE a kupim si to osobne tak uz je to koser vs necham si to preposlat?
Naklady na palivo su drahsie tak to nikto logicky neurobi.
03.08.2025 - 13:44:20
04
Nie, tu je podstatny ucel toho, preco by si to tak urobil...tym je ziskanie vyhody pouzitim zlozitejsieho riesenia (z pohladu poctu krokov) v podobe usetrenych penazi. Preco si to neobjednas priamo ale este cez jedneho prepravcu s uvedenim fiktivnej adresy, aj ked je to mozne dorucit priamo bez okolkov?
03.08.2025 - 13:50:31
00
To je ale divné zamyslenie že použiť zložitý postup na optimalizáciu nákladov je proti pravidlám a treba použiť najjednoduchší... Povedal by som že neuveriteľná blbosť...
03.08.2025 - 13:57:45
06
Je to daňový podvod a ak takto objednávaš pravidelne a za väčšie obnosy, existuje malá šanca, že sa ťa na to jedného dňa daňový úrad spýta.
03.08.2025 - 13:59:58
00
Nie je to divné zamyslenie...len musíš mať k takémuto postupu aj iný racionálny dôvod.

Čo myslíš, ako sa v podnikaní optimalizuje? A čoho sa chytí daňový úrad? No práve toho, že prečo si sa škrabal za ľavým uchom pravou rukou cez hlavu, keď si sa mohol poškrabať rovno ľavou rukou.

Tu sme ale v rovine konečného zákazníka, ktorý na 99% nemá iný dôvod ako využiť benefit, ktorý vyplýva z uplatnenia pravidiel iného systému.
03.08.2025 - 14:09:16
00
Danovy podvod :D noze mi ukaz taky paragraf v danovom zakone. Ze stat nebude tolko zarabat, lebo spotreba sa presuva za hranice? Vyborne, nech pokojne skrachuje. Rozumne krajiny idu s danami co najnizsie, aby sa do nich presuvali firmy z celeho sveta a odvadzali u nich dane. Nam stacia vlaky zadarmo a 13te uplatky, tak potom sa nikto nemoze cudovat, ze vsetko co ma trochu sil a rozumu z tejto zumpy uteka. Za chvilu sa budu na hraniciach stavat ploty jak za bolsevika, len aby tu v tom marazme vobec niekto z donutenia ostal.
03.08.2025 - 15:35:28
217
Či je to daňový podvod neviem. Určitý druh špekulácie to celkom určite je, no na druhej strane, štát ti na daniach, odvodoch a iných poplatkoch nič neodpustí, tož sa mi zdá racionálne, ak aj ty tomu štátu nič neodpustíš, ak máš takú možnosť. Tiež je to do určitej miery heuristika, no to že to tu vyzerá ako to vyzerá z môjho pohľadu nie je následkom toho, že si pár ľudí nechá preposlať veci z Nemecka, aby trochu ušetrilo na DPHčke. Skôr si myslím, že tá kauzalita stojí opačne...

Samozrejme že najlepšie by bolo, ak by všetci svedomito odvádzali všetky dane, odvody, "nevyrábali" si vo firmách náklady, nešpekulovali s rôznymi nadmernými odpočtami a podobnými vecami, pričom štát by to všetko riadne a transparentne spravoval, staval z toho cesty, nemocnice, diaľnicu do Košíc :-) a podobne... Keď ale človek vidí to hospodárenie, tých rôznych členov vlády, úradníkov a ich maniere, tak sa ani až tak nečudujem, že nemálo ľudí sa snaží "odrbať štát" kde sa len dá.
03.08.2025 - 15:56:30
09
Ja si urcite nenechavam preposielat veci, aby som usetril na DPH ;)
V podstate z tych 80 balikov, to bol skoro vsetko tovar, ktory neposielali na Slovensko.
V aukciach na eBay nemci skoro vyhradne posielaju len v ramci DE. Na Amazone je tiez plno nemeckych predajcov, ktori nezasielaju do zahranicia. A o malych nemeckych eshopoch ani nehovorim.
Toto je jedina sanca ako sa v takomto pripade dostat k tovaru.
Urcite by ma nenapadlo pouzit preposielaciu sluzbu v pripade, ked nemecky eshop na Slovensko posiela.
03.08.2025 - 16:15:04
00
A presne o tom hovorím
03.08.2025 - 16:23:49
00
Bavíme sa o DPH = Daň "z pridanej hodnoty". Keď nemecký obchodník pošle tovar na nemeckú adresu a odvedie DPH v Nemecku, tak mi to pripadá byť v poriadku (nejako v tom nevidím "pridanú hodnotu" niečoho slovenského, aby to išlo do slovenského rozpočtu (?). DPH z toho preposlania na SK je druhá vec - to nech ide do rozpočtu SK (alebo CZ), vzhľadom na to, že firma je z CZ/SK a využíva ich infraštruktúru.
03.08.2025 - 16:26:54
00
Akože niekto to bere fakt “važne” tak roky nas tu štatny “oligarchovia” (od roku 1993) okradaju bežnych ludi o miliony , to je v poriadku ale bežny človek si niečo niekde objedna legalne a už je “ odrbkavač ? Niektori beriete priliš važne veci ktoré za to nestoja a opačne tie čo stoja ticho sledujete ! Kričte na ulici že sa rodi čoraz menej deti , že mlady o chvilku keď nepodedia nebudu mať kde bývať atď.
03.08.2025 - 16:37:31
129
arrow_leftbedo napísal:
Bavíme sa o DPH = Daň "z pridanej hodnoty". Keď nemecký obchodník pošle tovar na nemeckú adresu a odvedie DPH v Nemecku, tak mi to pripadá byť v poriadku (nejako v tom nevidím "pridanú hodnotu" niečoho slovenského, aby to išlo do slovenského rozpočtu (?). DPH z toho preposlania na SK je druhá vec - to nech ide do rozpočtu SK (alebo CZ), vzhľadom na to, že firma je z CZ/SK a využíva ich infraštruktúru.

DPH je spotrebná daň, platíš ju ty ako spotrebiteľ (obchodník ju odvádza za teba) a mala by sa odviezť v štáte, kde sa spotrebuje.
03.08.2025 - 17:27:17
02
Vedel som, že si to niekto vyloží osobne. Ja za to ale nikoho neodsudzujem.

DPH sa podľa európskej a domácej legislatívy platí v krajine "spotreby", ak to obchádzaš, tak porušuješ zákony. Nejdem tu k tomu hľadať paragrafy, len som chcel na to upozroniť, že jedného dňa to niekto môže preveriť. Český daňový úrad napríklad roky dozadu preveroval bazárový predaj "drobných" vecí, či sa nejedná o skryté podnikanie.
03.08.2025 - 17:37:20
01
vela spamu.
03.08.2025 - 17:50:56
021

Výber z tovaru vo výpredaji

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up