Lokalizácia
Formulár sa odosiela
.... až také samozrejme to nie je; a nevidím v tom nič zlého, nech len dávajú "fúkať", chránia triezvych :) ; len neviem, čo ďalej, ak cyklista nafúka, a nemá peniaze ani občianku :)
Zobraziť komentár 05.07.2025 - 14:03:43
00
A nie je to tak ze na cykloceste a v zastavanom uzemi obce moze cyklista az 0,5 promile?
Zobraziť komentár 05.07.2025 - 14:05:40
00
to nie je ale dôvod, aby mu nemuseli dať cyklistom fúkať ; poznám "cyklistu" , ktorý opitý idúc popri bicykli spadne, na bicykli domov zájde
Zobraziť komentár 05.07.2025 - 14:32:15
00
Počul som, že aj v svätom juri dávajú fúkať
Zobraziť komentár 05.07.2025 - 21:21:30
00
Toto nie je krajina 21. storočia, keď celkom vážne a oficiálne idú do parlamentu takéto somariny. Fakt nech posledný zhasne...

https://cyklokoalicia.sk/2025/08/poslanec-vazny-vyhana-deti-na-cesty-navrh-bezpecnosti-premavky-nepomoze/
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 10:04:17
01
Cyklokoalícia na čele s pánom Kollárom sa jasne vyjadrila, že Polícia SR nemá čo kontrolovať dodržiavanie predpisov zo strany cyklistov a pokiaľ cyklisti nezabíjajú chodcov na chodníkoch, súčasný stav je v poriadku, rozhovor pre SME.sk, Aktuality.sk alebo Startitup.sk, niektorá z tých platforiem, kde to povedal.

Takže nechápem rozčuľovanie sa pána Kollára, cyklisti už teraz zo zákona nemajú čo robiť na chodníkoch, pokiaľ nie sú doprovod osôb mladších 10 rokov. Na miestach, kde majú povolené jazdiť po chodníku (zvyčajne nápis Cyklisti voľno, alebo značka bicykla a text voľno) má chodec prednosť.

Je zaujímavé, že sa mu nepáči ako sa návrh podal, ale spôsob, akým sa do zákona dostal odstup 1/1,5 vodičov od cyklistov, chodcov atď už mu nevadí (evidentne účel svätí prostriedky)

Ďalší zaujímavý bod uvádza, že Polícia SR neeviduje veľký počet nehôd cyklistov na chodníkoch atď. Samozrejme, že nie, keďže ľudia tie nehody nenahlasujú, pokiaľ to nie je niečo vážne, kam musí prísť sanitka.

Takže sú 2 možnosti, buď Polícia SR začne kontrolovať aj cyklistov, či kolobežkárov a ich dodržiavanie predpisov a cyklisti a kolobežkári zlepšia svoje správanie sa a dodržiavanie predpisov alebo budú padať podobné blbé nápady.

Chodec má tiež svoje práva a nemá prečo byť ohrozovaný arogantnými cyklistami, či kolobežkármi, čo si pomýlili chodník s pretekárskou dráhou.

Osobne považujem návrh za blbosť, ale to, čo posledné roky sa deje na chodníkoch zo strany cyklistov, či kolobežkárov je už dávno cez čiaru.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 10:43:59
01
Ten návrh zákona má hlavne riešiť e-kolobežkárov, ktorý sa medzi chodcami prevážajú oveľa nebezpečnejšie a rýchlejšie ako nejaký ustráchaný cyklista čo nechce ísť po ceste. A nie je teda nič príjemné ak s tou kolobežkou tesne kľučkuje medzi chodcami 25 km rýchlosťou.
Mňa raz zastavila hliadka MsP ako cyklistu na Hviezdoslavovom námestí v nedeľu ráno o 8 hod. Celé mesto a pešia zóna v tom čase ešte vymreté. Ale pérovali ma za rýchlosť, že či viem akou sa môžem pohybovať po pešej zóne. Vraj rýchlosťou chôdze. No keďže zákon neuvádza túto hodnotu, tak ja som kľudne mohol tvrdiť, že takou rýchlosťou akou som šiel ja bežne chodím. Takže ak toto schvália, tak bude aspoň daná hodnota akú rýchlosť by cyklisti a kolobežkári nemali prekračovať napr. na pešej zóne, kde majú povolený vstup.
Vždy lepšie ako pešie zóny, kde je jazda úplne zakázaná. Ako napr. svojho času na trápnom zvolenskom námestí, kde cez víkend poobede vyslovene zdochol pes, ale orgán MsP tam po mne popiskoval, že mám z bicykla zliezť.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 11:08:38
00
arrow_leftJOLI napísal:
Takže ak toto schvália, tak bude aspoň daná hodnota akú rýchlosť by cyklisti a kolobežkári nemali prekračovať napr. na pešej zóne, kde majú povolený vstup.

Ale chápeš pointu, že ten návrh sa týka všetkých chodníkov, nielen peších zón, a že na bicykli sa v podstate nedá ísť rýchlosťou chôdze a dieťa už vôbec nie a že teda deti budú musieť bicyklovať po ceste? A to len preto, lebo nejaký popletený smerák si to zmyslel a nedomyslel ...?
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 11:24:02
01
Jazdu po chodníkoch predsa zákon už určuje a je povolená deťom. To, že sa tam vyžaduje dodržiavanie rýchlosti aj pre deti a ich sprievod je už irelevantné.
Povedzme si pravdu, kto z nás cyklistov dodržiava rýchlosť aj v obytných zónach 20 alebo zónach 30. Hlavne ak ide napr. z kopca.
Ak je to taký samostatný trucpodnik toho poslanca, tak by som sa tým nezaťažoval nakoľko tá veľká novela rieši aj tie jeho návrhy.
Videli ste niekedy merať policajtov rýchlosť cyklistom alebo e-kolobežkárom. Ja nikdy.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 11:35:14
00
Lenže Vážny chce, aby cyklisti (teda aj deti) jazdili rýchlosťou chôdze a to nie je reálne a ani zmysluplné. A keďže to nie je reálne, tak deti budú musieť ísť na cestu alebo tlačiť bicykel. A to všade, aj na úplne prázdnych chodníkoch, na peších zónach, všade.

Tá veľká novela toto nerieši, toto je samostatný, na novele nezávislý nekvalifikovaný aktivistický poslanecký návrh, dokonca aj ministerstvá sú proti nemu, ale nemajú tomu ako zabrániť.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 11:41:40
11
Máš nejaký problém s dodržiavaním predpisov? Lebo podľa tvojej logiky, ak je cesta napríklad prázdna, tak môžem ísť ako rýchlo chcem, ak na križovatke nikto nie je, môžem ísť na červenú atď...
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 12:24:55
00
Nie, nič také z mojej logiky nevyplýva, prosím zdrž sa takých prehlásení. Ďakujem.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 12:38:42
02
Citujem: "Lenže Vážny chce, aby cyklisti (teda aj deti) jazdili rýchlosťou chôdze a to nie je reálne a ani zmysluplné. A keďže to nie je reálne, tak deti budú musieť ísť na cestu alebo tlačiť bicykel. A to všade, aj na úplne prázdnych chodníkoch, na peších zónach, všade." - Z logiky veci z toho vyplýva, že ti vadí, že aj "na úplne prázdnych chodníkoch, na peších zónach, všade" by cyklista/kolobežkár mal dodržiavať zákon.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 12:50:15
00
Jemu vadí návrh zákona, nie dodržiavať zákon. Jano, prestaň sa strápňovať
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 12:52:00
23
arrow_leftJOLI napísal:
Jazdu po chodníkoch predsa zákon už určuje a je povolená deťom. To, že sa tam vyžaduje dodržiavanie rýchlosti aj pre deti a ich sprievod je už irelevantné.
Povedzme si pravdu, kto z nás cyklistov dodržiava rýchlosť aj v obytných zónach 20 alebo zónach 30. Hlavne ak ide napr. z kopca.
Ak je to taký samostatný trucpodnik toho poslanca, tak by som sa tým nezaťažoval nakoľko tá veľká novela rieši aj tie jeho návrhy.
Videli ste niekedy merať policajtov rýchlosť cyklistom alebo e-kolobežkárom. Ja nikdy.

ano :) kamosa nedavno namerali pri zjazde z Grossglockenra :D
ale nejak sa vykecal z toho ze ma tasky a vela batoziny a nechce uvarit brzdy. nejakych 65 ci kolko mu namerali.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 12:55:52
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up