Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftflegko napísal:
A prilbu nosis? Nenos, naco, ved sa ti nikdy nic nestalo.
Vsetko je raz po prvy krat aj poistky vznikli voci veciam, ktore sa ti nikdy nestanu...iba niekedy a iba tvojmu znamemu.....alebo raz za 100 rokov aj tebe.

A vies co je najhorsie? Ze si tam ten alarm nedas ani po tejto udalosti....ved je to drahe a naco, teba uz vykradli a 2x sa ti to nestane.

Ludia su proste nepoucitelni.

Ale mozno sa opustim znovu a budem pouzcat nabuduce niekoho ineho...zbytocne;o).

Jezismaria len preto, ze ty predavas alarmy, tak to neznamena, ze sa musi cely svet obohnat ostnatym drotom. Nie kazdy tak chce zit. Ono vlastne ani nakoniec ti zlodeji nie su zli, to ti okradnuti ludia ich vlastne pozvali do domu, lebo ho mali len zamknuty zamkom. Prilbu nosim, predstav si. Ale napriklad volant na aute si nezamykam kovovou tycou, ako to robievaju borci na feliciach.
Prispevok som tu dal preto, aby sa ludia pripadne ozvali, keby nahodou videli podozrivy inzerat a podobne. A nie preto, aby som tu riesil, ze to bola vlastne moja chyba, ked sa mi niekto vlamal do uzamknuteho sukromneho objektu.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 08:18:10
512
A prilbu nosis? Nenos, naco, ved sa ti nikdy nic nestalo.
Vsetko je raz po prvy krat aj poistky vznikli voci veciam, ktore sa ti nikdy nestanu...iba niekedy a iba tvojmu znamemu.....alebo raz za 100 rokov aj tebe.

A vies co je najhorsie? Ze si tam ten alarm nedas ani po tejto udalosti....ved je to drahe a naco, teba uz vykradli a 2x sa ti to nestane.

Ludia su proste nepoucitelni.

Ale mozno sa opustim znovu a budem pouzcat nabuduce niekoho ineho...zbytocne;o).

Napríklad v takom Nórsku by si nenašiel súhlas s takýmto postojom. Tam sa asi veľa alarmov nepredá.
Takže je aj iná cesta
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 08:32:28
00
arrow_leftJezus napísal:
Ten neukradli, ten utiekol sam. Inde sa on postaraju urcite lepsie. :D Inak celkom odvaha jazdit s ohnutymi alu rajdami aj klukami...

ked pravidelne jazdis po tej istej ceste, rano ides po nej normalne a vecer tam je betonovy kvetinac... zvysok uz poznate :D
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 08:39:46
06
arrow_leftKice napísal:
Napríklad v takom Nórsku by si nenašiel súhlas s takýmto postojom. Tam sa asi veľa alarmov nepredá.
Takže je aj iná cesta

To len na Slovensku je taky postoj. Kradnu politici, odjakziva vo firmach kradnu zamestnanci atd. Takze co nemas najlepsie privarene o zem a obohnane plotom pod napatim si vlastne moze hociko zobrat. Ved je to narodny sport. A nakoniec to je este tvoja chyba.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 09:08:12
010
To, že si zabezpečím majetok proti krádeži snáď neznamená, že schvaľujem vlámačky. Robím to sebecky pre seba, vzhľadom na štatisticky nie mizivú šancu, že mi ho nejaký dobrák vezme.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 09:34:55
02
arrow_leftKice napísal:
Napríklad v takom Nórsku..

Potvrdzujem, ked som kedysi susedom vravel, ked sme sa sem prestahovali, ze akurat sa necitim uplne komfortne ze nechavam bajky v odomknutej garazi.. Tak najskor ani nechapali :D "Why? Oh.. You mean..someone can steal it or what?"

Je to proste uplne ine myslenie, nie je problem si nechat notebook na stole v kaviarni a odbehnut, auto pred domom odomknute a so vsetkym vnutri, prip. to ako ta nekontroluju uz len na hlupych samoobsluznych pokladniach ci blokujes vsetko, ziadna vaha a pod., proste ved preco by si kradol..

Bordel robia len vo vacsich mestach samozrejme hlupaci z inych krajin, rodaci zo stredu/vychodu Europy obzvlast..

Slimoo kazdopadne drzim palce nech sa najdu! :(
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 10:24:47
012
Súhlasím s tým, že myslenie "ukradli Ti nezamknutý bicykel? Tvoja chyba!" nie je správne. Kradnúť sa nemá a hotovo. To je podobné myslenie, ako to, že ženy si za znásilnenie môžu samé, lebo sa obliekajú vyzývavo. Čo je to za zvrátenú logiku.

Ale nemať zabezpečený bicykel proti krádeži v našich zemepisných šírkach tiež nie je múdre. Aj keď v AT by som to nečakal. V NL si zamkýna bicykel každý, a to veru nie je ani stredná, ani východná európa. Treba sa prispôsobiť prostrediu.

Inak tá krádež z obchodu mi pripomenula - tiež občas dám bicykel do "predsiene" v obchode a nezamykám ho. Prostredie mi nepríde také, že by som mal. Ale možno zmením myslenie.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 10:51:16
10
Áno, viem a poznám realitu Slovenska, len som chcel upozorniť a zasnívať si, že by sa mi viac páčilo zlepšovať vzťahy nórskou cestou, ako zlepšovať kvalitu reťazí, alarmov a bunkrov.
A aby bol divný ten, kto kradne a nie ten, čo nemá dosť silnú reťaz.
Je to dlhá cesta, na tisíce rokov. Bojím sa, že sa toho nedožije ani Zdena, ani Keith Richards.

<End of naive comment>
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 13:10:51
510
gronkjear ako dlho si odideny ? Ja som si pamatal BA
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 18:14:17
00
arrow_lefttitomi napísal:
Súhlasím s tým, že myslenie "ukradli Ti nezamknutý bicykel? Tvoja chyba!" nie je správne. Kradnúť sa nemá a hotovo. To je podobné myslenie, ako to, že ženy si za znásilnenie môžu samé, lebo sa obliekajú vyzývavo. Čo je to za zvrátenú logiku.

Ale nemať zabezpečený bicykel proti krádeži v našich zemepisných šírkach tiež nie je múdre. Aj keď v AT by som to nečakal. V NL si zamkýna bicykel každý, a to veru nie je ani stredná, ani východná európa. Treba sa prispôsobiť prostrediu.

Inak tá krádež z obchodu mi pripomenula - tiež občas dám bicykel do "predsiene" v obchode a nezamykám ho. Prostredie mi nepríde také, že by som mal. Ale možno zmením myslenie.

Nejako mám to skĺzlo do debaty u ukradnutí nezabezpečeného bicykla. Ja som mal ale bicykel v uzamknutom súkromnom objekte, do ktorého sa niekto vlámal. A nie opretý voľne niekde na ulici. A ani v takomto prípade by krádež nebola v poriadku.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 18:28:46
00
arrow_leftSlimoo napísal:
Jezismaria len preto, ze ty predavas alarmy, tak to neznamena, ze sa musi cely svet obohnat ostnatym drotom. Nie kazdy tak chce zit. Ono vlastne ani nakoniec ti zlodeji nie su zli, to ti okradnuti ludia ich vlastne pozvali do domu, lebo ho mali len zamknuty zamkom. Prilbu nosim, predstav si. Ale napriklad volant na aute si nezamykam kovovou tycou, ako to robievaju borci na feliciach.
Prispevok som tu dal preto, aby sa ludia pripadne ozvali, keby nahodou videli podozrivy inzerat a podobne. A nie preto, aby som tu riesil, ze to bola vlastne moja chyba, ked sa mi niekto vlamal do uzamknuteho sukromneho objektu.

Vieme, ze si teraz precitliveny lebo ti zmizli cenne veci...a sere ta to. Si zufaly a nasraty na cely svet.
A ako to viem?
Pretoze ja chodim po ludoch ako ty...teda ti, co to uz nechcu zazit 2x, sak ku mne casto nejako dostanu pretoze tak sa zacinaju ich telefonaty.
Vykradli nam dom/byt/pivnicu, zmizlo nam to a to, niekto mi znicil celu zahradu, poskrabal auto, prepichol gumy, na pozemku sa nam motali cudzi ludia, vraveli nam to susedia...kolko som sa toho to uz napocuval.
Ja som ta neobvinil, ze si spravil chybu....ja sa tu opakovane stale pytam...viete. kde zijete, v akych casoch zijete, s kym zijete, co sa tu deje tak preco davate prilezitost roznym individuam, aby vam zneprijemnovali zivot?
Je to nejaky druh masochizmu?
Alebo len obycajna ludska lahostajnost?

Paradoxom je, ze zlost si tu vybijas na mne, pricom ja som prave clovek, ktory ti mohol pomoct predist celej tejto lapalii...stacilo trosku predvidat....ved aj tu prilbu nosis, pretoze minimalizujes rizika.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 18:53:48
01
Clovece, chod si vyprazdnit gule abo co. Jediny kto sa tu vybija a v roznych temach, pravidelne, a potom sa este hra na ublizeneho chudacika si ty
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 18:57:09
13
👍
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 19:17:30
00
Je to naša mentalita ,čo nas okrada..žial vo ficilii to tak bude asi dlho...
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 19:35:09
00
Vieme, ze si teraz precitliveny lebo ti zmizli cenne veci...a sere ta to. Si zufaly a nasraty na cely svet.
A ako to viem?
Pretoze ja chodim po ludoch ako ty...teda ti, co to uz nechcu zazit 2x, sak ku mne casto nejako dostanu pretoze tak sa zacinaju ich telefonaty.
Vykradli nam dom/byt/pivnicu, zmizlo nam to a to, niekto mi znicil celu zahradu, poskrabal auto, prepichol gumy, na pozemku sa nam motali cudzi ludia, vraveli nam to susedia...kolko som sa toho to uz napocuval.
Ja som ta neobvinil, ze si spravil chybu....ja sa tu opakovane stale pytam...viete. kde zijete, v akych casoch zijete, s kym zijete, co sa tu deje tak preco davate prilezitost roznym individuam, aby vam zneprijemnovali zivot?
Je to nejaky druh masochizmu?
Alebo len obycajna ludska lahostajnost?

Paradoxom je, ze zlost si tu vybijas na mne, pricom ja som prave clovek, ktory ti mohol pomoct predist celej tejto lapalii...stacilo trosku predvidat....ved aj tu prilbu nosis, pretoze minimalizujes rizika.

Nezdá sa mi, že by som si na niekom vybíjal zlosť. A na celý svet tiež nie som narastý. Práve teraz som riešil aj nejaké zdravotné problémy a beriem to tak, že som radšej bez biku a zdravý, ako ho mať a nemôcť na ňom jazdiť kvôli chorobe. Veci sa dajú kúpiť nové.
Práveže doteraz som vedel kde žijem. Niekde kde bol zločin cudzie slovo. Preto som nejaké extra zabezpečenie nemal. Ale už tu riešime nezmysly. Chápem, že aj predajcovia alarmov musia niečo jesť, ale už kašli na to. Prajem ti dobré predaje a ostatným čo najmenej krádeží.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 20:51:43
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Zámky)
keyboard_arrow_up