Lokalizácia
Formulár sa odosiela
tie lacnejsie kombinezy cca 3000.. pripadne to este mozes poriesit "triatlonovymi kratasmi" a "triatlonovym tielkom" a mozes ich vyuzivat aj na trening (vlastne aj v kombineze mozes trenovat, ale predsalen, kratasy a "tielko" maju civilnejsi vzhlad).. quasko Ti posle aj cely katalog - musim uznat, ze niektore modely Orca 2009 by stali za hriech :oops:
a neopren - da sa kupit aj lepsi "second hand" cca 4000.. ale detailnejsie Ti povie quasko..
20.10.2008 - 21:49:21
00
Najlacnejsi hoby dres stal do 2500,-
mod.imageg.net
Dres z obrazku na predoslej strane ma MOC 230,19 €
Taky dres ma vyhodu oproti tri tielku a tri nohaviciam prave v tom ze voda okolo vas bude krasne obtekat a nikde to nebude plandat co je super pre tych ci nahanaju sekundy a netravia minuty v depe.
Tri tielko a tri nohavice sa pouzivaju na pretek ako je IRONMAN 3,8-180-42 km :!:
www.triathletemag.com
IRONMAN sa plava v neoprene preto mozu mat deleny dres.
Dalej idu na biku 180km a bezia 42 co je zase vyhoda deleneho dresu pred kombinezou.
Cele profi dresy maju zips vzadu hobycke a na dlhy triathlon vpredu.

Neopren si na jeden pretek kupovat nemusis da sa aj zapozicat.
21.10.2008 - 08:39:59
00
a co by si teda odporucal v tomto konkretnom pripade?
ked clovek nevie do coho ide a ci v tom este bude niekedy pokracovat, kupit drahu kombinezu, deleny dres alebo zapozicat neopren a prezliekat sa...lasi sa viac priklanam k tomu olympijskemu a o cas mi az tak nejde, ale ako som povedal, na chvoste skoncit tiez nechcem
21.10.2008 - 09:00:45
00
Dres-kombineza je zaklad.
Po doplavani si niekdo dava ponozky a niekdo compresion podkolienky (velky hit - zabranuje unave krcom zraneniu a vdaka striebru nesmrdia)
tbn0.google.com
obuvanie ponoziek zabera cas preto niekdo jazdi/bezi na boso alebo pouziva compresion navleky v ktorych sa da aj plavat
tbn0.google.com
Dalej co ? Potrebujes gumu na cislo -
tbn0.google.com
alebo si nechat spravit podtlac s menom na dres

Urcite som na nieco zabudol a niektore otazky ostali nezodpovedane preto som poziadal jedneho pretekara nech kedy-tedy sem prispeje.
21.10.2008 - 10:33:08
00
Ja by som kupil iba 3gate s cyklovlozkou, v ktorych plavam, bajkujem aj beham - toto sa mi zda nevyhnutne, lebo vyzliekat sa z plaviek do cyklogati a neskor do treniek je nemozne. (v plavkach bajkovat nebudem, v cyklogatiach plavat tiez nie ani behat) Odplavat bez tricka zvladnem, bezne funkcne tricko na bajk posluzi aj na beh, bez ponoziek beh ja nezvladam, takze obujem jedny na bajk a necham aj na beh. Namiesto snurovania pouzijem stahovacie stupliky a na bajk tretry s lepkami. K tomu prikupim hrejivu emulziu, ktorou sa natriem do vody, aby som znizil vplyv studenej vody na svalstvo... a sup trenovat :wink:
21.10.2008 - 11:03:57
00
no, prezliekat sa kazdu chvilu, ako mlada nevesta by som sa urcite nechcel
vdaka za nazory, ak sa pre ten pretek rozhodnem, budem uvazovat v tomto duchu
21.10.2008 - 12:31:36
00
Ak naozaj nejde o cas a je to prvy triatlon na skusku, tak si myslim, ze kombineza nie je potrebna. Odplavat v plavkach, potom na bicykel obliect cyklonohavice a tricko/dres a v tom sa da aj v pohode bezat. Samozrejme, toto riesenie stoji cas v depe, kde pretekari v kombineze ziskavaju pomerne dost.
Pri mojom prvom triatlone som dokonca prezliekal aj cyklonohavice za ine na beh, pretoze som si nevedel predstavit bezat s "vlozkou" medzi nohami :)
21.10.2008 - 12:43:59
00
caute chalani,

pozeram, ze pred rokom sa tu rozbehla celkom slusna debata o triatlone :) venuje sa tomu este niekto aj tento rok?

potrebovala by som nejake tipy na trening :)
28.10.2009 - 15:41:09
00
To by celkom zaujímalo aj mňa :$
29.10.2009 - 09:33:14
00
Veru aj mňa by zaujímali tipy, lebo môj sen je raz ísť na triatlon. Plávanie, cyklistika a ani beh by nemal byť problém, len nemám na všetko profi oblečenie :( , budem musieť nejako kombinovať!
29.10.2009 - 10:19:27
00
Myslíte, že čo sa týka plávania majú šancu aj prsiary? Prsia mám lepšie :D (teda lepšie mi idú) :D . Tiež ma už napadla myšlienka niekedy si to skúsiť. Je to krásny šport. 3 in 1
29.10.2009 - 10:24:30
00
hm...aj tato tema tu je? :-)
aspon ju dokoncim...
...tych pretekov som sa napokon nezucastnil, nie, ze by som nechcel, ale dal som prednost inej, cisto bicyklovej aktivite, ktora sa konala v rovnakom case na uplne inom mieste, takze sa to stihat nedalo, mozno v buducnosti...a mam informacie, ze drviva vacsina zucastnenych (niekolko tisic) ak nie vsetci, pouzili na plavanie neopren...vraj to pri plavani trosku pomaha

co sa tyka prsiarskeho sposobu, myslim, ze nie je velmi vhodny na triatlon, mam pocit, ze triatlonisti pri plavani nohy setria a vobec nepouzivaju sestkopovy kraul...a to praca noh pri sposobe kraul sa podiela mozno 20-imi % na celkovom vykone, pricom pri sposobe prsia je to az 40%, opravte ma, ak sa mylim....ale na druhej strane sa da plavat hociako, len je to asi neefektivne, preto sa to nepouziva...inak pri starte tisicky (a viac) ludi si nejako velmi plavanie ani predstavit nedokazem, skor je to boj o to, ako sa co najrychlejsie bez ujmy dostat na druhy breh :-)
29.10.2009 - 13:01:57
00
samozrejme, da sa to odplavat aj prsiami - ked nestartujes v kategorii Elite, nikto sa nad tym nebude ani zamyslat - preto je lepsie ist na nejaky masovejsi triatlon, kde je Open kategoria (tento rok napriklad triatlon v Cunove) alebo, ak pojdete na kros triatlon, tam v kategorii Open plavaju prsia skoro vsetci, lebo vacsina z tych ludi potrebuje plavanie len "prezit" a ich najsilnejsou disciplinou je horska cyklistika..
dotm, je pravda, ze na zaciatku je to ako "medzi piranami", ale po par zaberoch si kazdy najde svoje miesto v zavislosti od svojho tempa a je to v pohode..
30.10.2009 - 12:40:30
00
su v bratislave aj nejake kluby pre amaterov ? nasla som len same profi ...
30.10.2009 - 13:12:33
00
www.ironteam.sk ;)
30.10.2009 - 15:51:00
00
keyboard_arrow_up