Mam RS rebu race a ked som nieco opravoval na biku tak som mal bike hore kolesamia z pravej nohy mi zacal kvapkat olej....chcel by som sa psytat ci to neni nejaky velky problem?!? a este aj ten sroubik je nejaky volny...hybe sa dostran (vid.obrazok).
Pls o rady.
Pred tým ako začneš riešiť vidlu karbobrúskou, tak to nafoť a daj na web.
jedno z riešení je naklepnúť do poškodeného imbusu kvalitný! TORX (hviezdica) musí by kvalitný, inak ho zničíš a nikam sa nepohneš.
to letuareg: blicky sú až ten posledný nástroj ktorý sa dá použiť! Málo priestoru pre uchytenie, poškodenie všetkého okolo = fušerina!
U niektorých Manitou bol potrebný dlhý imbus cca 40cm
pokial nemáš kvalitné tlmenie a pruženie (čo nemáš a ani sa to na túto vidlicu neoplatí) nemá zmysel špekulovať.
pojazdi pokial sa dá. Ked prídeš do stavu, že je ti to už málo (čo sa asi stalo) treba pouvažovať na novej vidle ....
jo...te stare su najlepsie ale te nove ani bohovy
uhm, oplati sa, robil som to s marzocchi mz3, elastomery skrat az tak aby si len ledva nedaval dorazy, ono su to celkom supy, ved urcite nejaky doraz das ked to budes skusat. pripadne vyber podlozky nad negativnou pruzinou (ak nejake su), +20mm mozes mat zdvihu (+vypodlozit struny). upravy ta budu stat celkovo 0sk, tak nech je prinos akokolvek maly, oplati sa to
len na mz3 bol problem s tym, ze horne "preload adjustment" tocitka neboli olejo-tesne, cize ked sa vidlica otocila hore kolesom tak z nej pomaly vytekal olej
ked uz nic, aspon tie elastomery skrat, napriklad na tej spominanej mz3 to bola nutnost, kamosovi na xc som tiez skracoval elasatomery (bez inych uprav). nestazoval sa.