Cyklopozitív 24 hodinovka

09.07.2011 - 10.07.2011
3. kolo - Československý seriál 24 hodín MTB
24-hodinovka
Rajecká Lesná - Ski park (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Foto, Výsledky, Reportáže
Zúčastnených bikerov (53)
_andrej_alena zdravotackaandrej25bataganBERCObykiviCraObsdrotarfalko32fero79freeskierSKgebulagekonkoGriffinGwendolynhajtmanchamiicemanjanci30KidakkiriKockakrtko333magic7marekrigmartinantoni13maxxspmibajkmijatmilos21Mircelimisenomisko_hraskomisobikermlhoshnalinipeet-mtpeter.kPoloRaBaRaverrichardlesir Palloskicoolsmido20TerrytrinedyTurboSlimákTureQyombayzyombayz.styoyomizihadlo 5
Na túto akciu sa dá z mojeho pohľadu napísať napísať len toto-Díky za "vše v jednom". :clap:
To čo sa tu dalo zažiť za 24hodín sa nestihne ani na 10tich maratonoch.Bolo tu proste všetko čo sa dá od bikovania čakať.Počasie jedna báseň-cez deň horko jak na skapanie,v noci zasa kosa až ma klepalo,hlavne keď som o 4tej rano vyliezol zo spacaku a začal si obliekať prepotený dres vychladený rosou na asi 12st celzia.A to visel pod altánom.Na trati si mohol nájsť každý svoj obľubený úsek.Prach-kolko chceš...blato-aj to bolo...rýchle zjazdy-boli...pomalé výšľapy-ku koncu aj tie...a tá lúka postúpaná kravami?To sa nedá nazvať kostitras-to bol dokonalý vybrátor na ktorom moc nepomohlii ani celopéra,podľa tých čo na nich jazdili.Organizácia bez problemu.Jedlo-dostatok.A keď si spomeniem na na kamošku ako nam popisovala obr kravu čo sa jej postavila do cesty a asi 5...15x na ňu urobila búúú a ona na kravu Krávo běž dom,tak sa šúlam po zemi ešte teraz.Čerešnička na torte-nečakané víťazstvo na poslednú chvíľku zloženého tímu,za čo všetkým zúčastneným veľmi ďakujem.A ešte predsa jeden maličký - chýbal mi už len diplom ktorý bi mi pripomínal moje prvé a asi posledné víťazstvo na bikoch...Pohár totiž zostal u kolegu Palka;( Ešte raz VEĽKÉ dík aj TERRYMU a celému jeho tímu.
12.07.2010 - 12:06:48
00
Az na to, ze ma spravadzala smola na kazdom kroku a odisiel som frustrovany na 300%,
pre ostatnych to bola urcite pekna akcia :y:


Naposledy upravil angel1 dňa 12.07.2010 - 14:03:32, celkovo upravené 1 krát.

12.07.2010 - 12:13:44
00
angel1 tak to si bol asi ty, čo sa pýtal na trati na rýchlospojku a nitovačku, no ja som nemal, tiež keď som reťaz roztrhol tak som ostal na trati ale už druhý alebo tretí bajker mal nitovačku
pre mňa poučenie čo budem zo sebou voziť
12.07.2010 - 12:17:27
00
:y:

chcel by som sa poďakovať organizátorom za vynikajúce podujatie, ktorému ani nie je čo vytknúť. po mojich troch nadmieru pozitívnych skúsenostiach s cyklopozitívnymi akciami by som chcel organizátorom navrhnúť, aby do svojich aktivít zahrnuli odborné školenia pre organizátorov podobných podujatí - mnohí by sa od vás mohli učiť.. mimochodom dá sa tá vaša hymna niekde stiahnuť?

:clap:

členovia zmiešaných dvojíc vytvorili medzi sebou takú správnu priateľskú rivalitu, aj preto bol tento víkend pre mňa zážitok, hmm, dúfam že nie na celý život, ale na rok určite, keď sa opäť stratneme na 2. ročníku.

:bow:

skláňam sa pred výkonom všetkých zúčastnených a osobitne mojej priateľky, ktorá bez tréningu (aj keď ponocovanie kvôli učeniu sa na štátnice je tiež svojim spôsobom tréningom na 24ku..) zvládla 140 km. a ešte by som chcel odkázať oravským strelám, že budúci rok im tých 336 km na prvé miesto stačiť nebude :wasntme:

športu zdar, 24-károm obzvlášť
12.07.2010 - 12:27:06
00
Angel nema cenu byť netolerantný skor ich musime stale učiť brať ohľad na rýchlejších.Mne sa napr.stalo na tej ceste hore s kalužami toto išli 3ja za sebou celkom pomaly ja skoro nadoraz z daleka kričím pravá 2ja uhli do lava a ten stredný do prava...brzdil som aj tými špalkami čo som mal vdepe ako náhradu.Pripisujem to skor neskusenosti lebo sa omluvil.So spojkou si mal osloviť mňa vozil som zo sebou 2ks keby čosi ale asi sme sa nestretli.Ja som tiež nikdy neroztrhol reťaz a nechapal som ako niekto može až do tohoto mája kež sa mi roztrhli 2 nové reťaze po sebe po asi nejakých 150km.Používam sram-asi to začali vyrabať z nejakého blata či čo...
12.07.2010 - 12:36:08
00
Marki výzvu prijímame ;) , už sa teším na ďalší ročník, a ten istý problém bol aj u žužu - učila sa na štátnice a nebol čas na tréning. Tento rok sme sa zahrievali a ďalší pod 400 km nejdeme :P
12.07.2010 - 12:36:32
00
Polo,
netvrdim, ze organizacne bolo nieco zle.


Ale tych "netolarantnych" tam bolo viac. Aj prvy pad som si sposobil preto, ze som sa uhynal niekomu. Celych 24 hodin som uvolnoval cestu rychlejsim. Neraz som dokonca zastal v stupani aby som uvolnil idealnu stopu.
Uz to ale nebudem robit, nevyplatilo sa mi to. Pojdem si ja po svojej stope a ak niekomu zalezi na par sekundach tak nech ma obide kadial chce!!!

Vsetko ostatne ....odthnuty naraznik pri vjazde na luku (som si vsimol az dnes rano), rozbite hodinky a celkova skoda 500 EUR je len moja smola, ktora ma sprevadzala od zaciatku.

k tomu vybaveniu....retaz som nikdy neroztrhol, takze .....to potom Latanka, ked na Orave zlomil prehadzovacku mal mat sebou nahradnu? Zial neda sa nosit vsetko. V depe som si siel kupit rychlospojku a povedali mi, ze uz vsetky predali. Ja som na trati oslovil cca 30 pretekarov a kazdy tvrdil "nemam" :y: :handshake: Asi ich predavali miestnym obyvatelom ;)
Toto je dan za neskusenost. Ja som si doma zabudol stativ :) spacak ;( kondicku :rofl: Na preteky zvyknem vozievat vselico, takze skoda ze si sa neozval, spojky som mal 5 ks. A dispozicii bol aj stojan a komplet naradie a dokonca aj mechanik ;)
12.07.2010 - 12:37:56
00
angel ja som ťa tiež videl na trati, pýtal si sa ma či nemám spojku. No na trať som skutočne okrem vody nič neťahal. Tých max. 5km sa dá popri biku prebehnúť celkom rýchlo, samozrejme pri pomýšľaní na víťazstvo treba brať na trať aj náradie, tam nie je čas na polhodinovú stratu.
V depe som mal komplet servis, spojku, reťaz, platničky, plášte, lepenie, duše, mazanie, stojan, ....
12.07.2010 - 12:44:19
00
pri predbiehni plati to co aj v doprave, musis umoznit obiehat ale tak aby si tym neohorzil niekoho ineho alebo seba, treba si najst miesto kde je to bezpecne a tam sa uhnut pripadne povies ze o predbiehajucom cyklistovi vies pripadne kadial ta ma obehnut, pokial take miesto nieje tak si slapes svoje tempo az pokial take miesto nepride, nech je to trebars aj 5km, ak ta niekto bude chciet silou mocou predbehnut nech si lame hlavu kde to urobi on nie ty
retaz som v zivote neroztrhol ani ja a spojku som vo vaku predsa mal, urobil som to za 5minut a siel dalej, dokonca aj Turbi bol prekvapeny ze som ho este dostihol ;), radsej budem vozit 5 gramovu spojku a nikdy ju nepouzijem ako ju nemat a niekde ostat visiet. Ked rozflakas prehadzovacku tak si spravis singlespeed na HT najjednoduchsie riesenie (pri fulle nabombujes tlmic), ak zlomis patku mas mat pri sebe novu (dalsich par gramov navyse). To ze ti nikto nechcel pomoct je druha vec, ked sa to stalo mne tak 8 z 10 sa opytali ci nepotrebujem pomoc, tak isto som sa pytal kazdeho aj ja ked som niekoho videl mimo trate.
12.07.2010 - 13:07:27
00
Ja som na trati oslovil cca 30 pretekarov a kazdy tvrdil "nemam" :y: :handshake: Asi ich predavali miestnym obyvatelom ;)


Bol som jedným z nich a čestne prehlasujem, že "nemám" som povedal kvôli tomu, že som spojku vážne nemal, nie kvôli prima biznisu uzatvoreného pri prejazde dedinou. Nenosím ju, lebo reťaz sa mi nepodarilo roztrhnúť ani keď som ešte jazdil na cesťáku, ani teraz za 3 roky na MTB. Podľa reakcií ostatných ale pozerám, že pri najbližšej objednávke cyklo komponentov nebude vôbec na škodu zo 2 si zadovážiť.

Celkovo samozrejme hodnotím akciu typickým :y: , aj keď počasie ma vysalo hádam ešte lepšie ako týždeň predtým na Orave. Jediné čo ma mrzí je UNKNOWN SYSTEM ERROR zo sobotného poobedia, keď som len pokojne čakal v kresle na kolaps (ešteže ma Alenka so Skullom ubezpečili, že infarkt sa prejavuje celkom inak, čiže to bude OK :lol: ), kolo alebo 2 naviac by tímu neuškodili. Celkovo som mal predstavu, že takmer poltonový tím bude skôr o recesii, ale pri pohľade na Zinove a Bercove časy mi naskakovali zimomriavky, to bolo niečo mimo moje chápanie a úplne mimo moje možnosti :x
12.07.2010 - 13:11:15
00
Skvelý víkend za mnou. Akcia pripravená skvelo ako každá cyklopozitívny :y: Už od piatka som sa v depe cítil ako doma. Alenka a Janka Fučeková nám pripravili skvelé zázemie, kde som sa cítil celý vínekend skvelo. Piatkove posedenie pri pivku a následne u Drotára pri grile bolo super, stálo to za to, že som sa nevyspal vôbec. Veď nie som racer, čo ide o bedňu, preteky si chcem hlavne užiť.
Čo sa týka samotného jazdenia, tak som bol normálne prekvapený sám zo seba ;) Prvých 10 okruhov som šiel v kuse bez zástavok v boxoch, len bracho mi vždy podal fľašku s vodou a čosi na jedenie. Po 100 km priemerka 20 km/h. Potom som si už necítil ruky, prsty na nohách a kríže tak som si dal pauzu. Nočné jazdenie bolo super, šlo sa mi opäť výborne. Nadránom som si dal pauzu, lebo som si zase už necítil ruky a chrbát. O pol 5 som začal znova jazdiť a cieľ bol dojazdiť 300 km. To som stihol o pol 10 a nemal som už morál pokračovať, keď nikto neohrozoval moje 5. miesto. Energiu som na jazdenie mal, ale nemal som vôľu sedieť na bajku s "rozmarovaným" zadkom :lol: S výsledkom som úplne spokojný. 24 určite budem ešte jazdiť niekedy v budúcnosti, je to niečo úplne iné ako maratón. Budúci rok ale hádam aj čosi potrénujem a nebudem sa flákať ako teraz ;)
Pre mňa bol úplný záver 24 ešte v nedeľu večer v Káčku na Solinkách, kde som si bol u Terryho vyzdvihnúť moju zabudnutú tašku. Vypili sme nejaké tie :beer: a pokecali sme. Cyklopozitiváci nás ešte ponúkli kuriatkom a ešte nám aj čosi domov nabalili, za čo im veľmi, veľmi ďakujem :)
Neostáva mi nič iné len poďakovať za skvelý víkend a úplne skvelý zážitok :y: :y: :y:
12.07.2010 - 13:30:16
00
Podla mna ...cim skusenejsi jazdec, tym ohladuplnejsi. Taky Rasto, ktory je :*: a ja mu nesiaham ani po ventilky na kolese mnohokrat spomalil, pozdravil, jazdil opatrne. Taktiez kiriho som registroval, Tonka, toho jeho partaka na Lapierovi a mnohi dalsi. Vlastne vsetci, ktori boli na bedni jazdili excelentne, ludsky. A to mali ambicie uplne od zaciatku.

A iceman ty tiez ;) uplna pohoda, ohladuplnost, skvely vykon :y:
12.07.2010 - 13:40:51
00
Angel, s tou netolerantnostou mas pravdu. Sice vacsinou mam skusenosti pozitivne, ze bikeri su tolerantni, vzdy sa najde zopar jedincov co mi dokazu pokazit naladu svojim vulgarnym vyjadrovanim. A uplny extrem su uplne arogantni bikeri, ktori vobec neberu ohlad na druhych. To sa mi stalo na 24rke v Bystricke, ze ma chlapik silou mocou chcel predbehnut na zjazdovom singlaci az ma nakoniec nabral rohom. A to musim dodat, ze ten singlac koncil o 10 metrov dalej. :fubar:
12.07.2010 - 13:45:00
00
to drotar:
ano, ano je to skusenostami. Kazdou zlou sa clovek nieco nauci. Dnes som objednal rychlospojky.
Mal som nitovacku, tak som vytlacil nit, znovu zatlacil a po 100 m praskla znovu. Tak som to spravil 3x a potom prisiel Polo. A co nechapem je to, ze vzdy som radil pred stupanim a uplne volne mi to preradovalo.
Ja som mal jednoducho zly vikend ;(
12.07.2010 - 14:18:09
00
Iceman by ma zaujímalo či si s tou rozmrdkanou riťou chodil celú nedelu doobedie v stoji lebo ak áno tak to je viac než klobúk dolu. hehe
12.07.2010 - 14:24:20
00
keyboard_arrow_up