Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nikto ho tu nezmagoril kazdy len odpoveda na jeho otazky...a tie bajky o typkoch co nejdu pod xtr si nechaj pre staru mamu. A ak si aj takych stretol tak vedia co hovoria...daj si jeden zavod v bahne na aliviu bez kotucov a zistis... My sa ho len snazime dostat do obrazu aby vedel co kupuje. co mu mam hovorit ze RST za 2litre je bezchybna super vidla ktora mu vydrzi az do hrobu a ze tie za 15 litrov niesu v nicom ine len akurat lepsie vyzeraju alebo co?! Keby to niekto pri kupe biku povedal mne tak urcite nekupim to co som kupil... rozprava sa tu o bajku za 20-25 tis a ked zoberem ze axona stoji 3k tak pri pripadnej vymene(ak by bol predajca ochotny) by bol doplatok 2-3tis co si myslim ze pri bajku v tejto cenovej kategorii nieje az tak moc a urcite by sa mu to niekolkonasobne vratilo...
Zobraziť komentár 25.05.2005 - 13:04:54
00
to lolkos : akozes tou vidlou mas fakt pravdu a kto jazdil daco lepsie nez rst alebo tie suntourky co tu spominaju setci vedia ze to tak je. ale nechapem preco by dakto nemohol ist zavod na aliviu, a uz vobec nechapem preco by mal mat kotuce, to akoze alivio a vecka nejsu urcene na zavody v bahne?
Zobraziť komentár 25.05.2005 - 14:46:47
00
No ked mas zasratu kazetu a retaz od bahna tak zistis velmi rychlo aky je medzi tym rozdiel(aj v zivotnosti) nehovorim zas ze to je nemozne sak zavod sa da prejst aj na acere s RST capa...
A co sa tyka kotucov tak ono brzdny ucinok s mokrymi a zasvinenymi rafmy je dost mizivy nemyslis?
Zobraziť komentár 25.05.2005 - 15:51:41
00
tak mi este poradte,ako to chodi,keby som chcel tu vidlu vymenit za lepsiu..kedko mi daju za tu staru, kolko stoji vymena a tak.. .ked som pisal do toho yanick sportu,tak mi odpisali,ze mi daju polovicu ceny tej starej a tu novu si zaplatim celu.. . a trosku zo strachom sa idem opytat aku kupit miesto toho axona.. .len tak teoreticky..65kg.xc.len amaterske jazdenie.
dik
Zobraziť komentár 25.05.2005 - 16:56:24
00
Hlavne ak jazdíš po hrádzi
Zobraziť komentár 25.05.2005 - 17:20:40
00
No ono ja som myslel zeby si tu vidlu mohol vymenit priamo tam kde kupujes bajk len by ti ho nepredali s axonom ale by ti to vymenili za daco ine cize by si doplatil len zvysok..kolko ti daju to zalezi od ich cien ja som najlacnejsi axon videl za nejakych 3300SK. Tebe by mohol stacit manitou axel elite ale lepsi by bol splice.
Zobraziť komentár 25.05.2005 - 18:43:20
00
to lolkos:sa mi zda ze ty tak asi viacej travis casu tu a v obchode ako na biku,
ked som si daval robit stary bike kupil som si pol roka jazdenu rs judy,chalani v obchode mi vynadali aky som kreten ze bola jazdena na kotuci,ze je ***** a vykrutena a to vyzerala ako nova,povedala mi nech si racej kupim suntour xcp75 LO ze na tej sa mi to nemoze stat po takom case.ze je tuhsia pri pruzeni ale da sa to spravit,nejakymi tymi upravami,ze ju tak lachko nevitocim ani *****.jedine co som spravil bolo to ze som dal dole ten doraz a bola maksia.najprv som ju jazdil na mechanikach potom na hydro a doteraz jej nic neni.ludia ktory ju maju,mozno len preto uvazuju nad jej vymenou lebo,taky ako ty,ktory maju hlboku penazenku tu *****,aka je na ***** ta vydla,ked mas taku hlboku penazenku nech sa paci.a poznam mozno neviem kolko neregistrovanych pretekarov na starych herkach co by ta trhly na tom tvojom extra super biku.

a tu vidlu budem jazdit dokedy bude dobra,potom ti dam vediet kedy som ju repasoval alebo menil.a este nieco jazdim na tom dost drsne.
Zobraziť komentár 25.05.2005 - 19:41:43
00
Mas pravdu travim tu viacej casu ako na bajku lebo je momentalne v servise(a este dlho bude) tak sa snazim poradit kym mam casu. A ked poznas ludi co by ma "trhly" tak si poznaj tu sa bavime o komponentoch a nie o kondicke. Ja vobec niesom jeden z tych co maju "hlboku penazenku" mam minulorocny model matts 300 s vidlou suntour XC60... ale vzhladom na to ze som jazdil aj na marzocchi (stary bomber,Mx comp, Z1FR) a aj na tych lacnych santurkach a RSTckach tak si myslim ze mozem porovnavat a hodnotit. Co sa tyka Manitou tak tu mam viac menej teoreticke vedomosti ako skusenosti ale vzhladom na to ze som najprv planoval kupit Axla a teraz som uz pevne rozhodnuty kupit splice (za tazko a poctivo zarobene peniaze na letnej brigade!) si myslim ze som o nich a o skusenostiach s nimi precital toho vela..velmi vela. Kazdy ma svoj nazor ja ti tvoj neberiem ak ti staci XCP tak ti staci ale podla mna je to tuha vidla s odsratym tlmicom debilnymi stieracimi kruzkami a a oddzubanymi vutornostami co poznas na tom ze sa ti osucha farba z noh... A este k tej judy. Je to dost sracka pretoze ma komplet umelohmotne vnutornosi uzke nohy a pruzinu len na jednej strane takze tak... peace
Zobraziť komentár 25.05.2005 - 20:08:45
00
to lokos: akoze len tolko ze si pozri aj daktori uplne profi zavodnici jazdia vecka. na zavode zalezi havne na rame a vidle. samozrejme aj na vahe a radeni prehadzovani a ostatnych komponentoch.
Zobraziť komentár 25.05.2005 - 21:28:51
00
SAk ja nehovorim ze sa vecka nejazdia na zavaodoch ja len porovnavam brzdny ucinok vecka s kotucom lebo dakto tu nechapal naco sa vobec kotuce vyrabaju a chcel som mu vysvetlit ze na okrasu nie...
Zobraziť komentár 26.05.2005 - 06:52:58
00
lolkos:mas pravdu a velku aj ked XC nejazdim tiez tu travim dost casu lebo stale byt na biku je aj chore a potom sa na mna pozeraju ako na debila ale to je vedlajsie.ja som jazdil na suciastkach ktore by vacsia spolocnost bikerov radsej ani jazdit nechcela a ani by nechceli aby existovala lebo je to shit no ale ako lolkos podotkol neni na drahsie.
napriklad ja mam teraz macochu a kamosovi sa nepaci jej chod tak co asi si ju nekupi mal namontovanu duro D od suntouru a ta sa mu pacila tak kupi tu.nieje to len o tom najdrahsom ale o tom komu sa na com dobre vozi a hlavne je si to vyskusat a nie to komentovat.
Lolokos vela zdaru
Zobraziť komentár 26.05.2005 - 08:07:55
00
to lolkos: Však nikto ti neberie tvoj názor na vec. Ale nehnevaj sa aké máš skúsenosti s súčiastkami keď máš svoj bike v servise. Ja si svoj bike servisujem sám a vidím aké súčiastky sú na odpis a čo funguje aj keď ja to podľa teba len alivio. Ver mi, že po časopisoch je mnoho rád zaručených testovacích jazdcov ktorý ti za peniaze inzerenta vystavia také hodnotenie biku, že aj tesco šunka je superbike. Myslím, že debata sa točí okolo pohodového jazdenia, a nie o nejakých pretekárskych ambíciách. Môžem sa vyprdnúť na to, či mám kotúče alebo véčka. Keď prší nejazdím, to je o pohode. Len tak mimochodom ak hovoríš o tom aké sú super kotúče, videl som na vlastné oči asi pred 4 rokmi po Alto maratone po zjazde s Kráľovej Hole mal chlapík na novej meride s kaktusu platničky, vlastne už nemaml ani platničky lebo to zodrel až na piestiky. Pritom chlapi na véčkach alebo cantileveroch boli v pohode. Mám za to, že ten kto jazdí môže potvrdiť čo je lepšie pre normálneho smrtelníka, ktorého nik nesponzoruje a čo je image Ahoj.
Zobraziť komentár 26.05.2005 - 13:02:50
00
Ako leguan neviem o co ti ide... ja mam bajk aby som to upresnil na reklamacii taze tak... a k tym suciastkam no co ti povedat, drahsie su lepsie a to vie snad kazdy ci uz kvalitou materialu spracovanim alebo funkciou.. ja recenzie v casopisoch necitam spolieham sa na skusenosti svoje, kamaratov a ludi na forach... A kazdy si pod pohodovym jazdenim predstavuje nieco ine, ja si myslim ze jazdim tiez pohodovo a vydis ake mam nazory na komponenty... pre mna pohodova jazda = spravna velkost a geometria ramu+fungujuca vidla a dostacujuce komponenty. A k tym kotucom ...to sa snad snazis vyvratit fakt ze su lepsie v snehu vode a bahne ako vecka?! Ak hej tak neuspesne... Preco asi potom seci profi typci co jazdia DH/FR maju kotuce hmm? Pre immage? To ze typek zjazil dosticky je jeho problem...nevies ci to neboli nejake lacne shity a ako vyzerali pred zavodom takze nemozes porovnavat...
Zobraziť komentár 26.05.2005 - 14:18:09
00
som rad ze tu je aspon jeden normalny clovek:) A inac ta duro je velmi v pohode vidla aj kostrukciou aj funkciou az na to ze je trochu pretlmena ale na tu cenu... je urcite niekde uplne inde ako gila alebo XCP, axon:)
Zobraziť komentár 26.05.2005 - 14:20:44
00
to lolkos napisal:ak ti staci XCP tak ti staci ale podla mna je to tuha vidla s odsratym tlmicom debilnymi stieracimi kruzkami a a oddzubanymi vutornostami co poznas na tom ze sa ti osucha farba z noh...

co poviete na to vyjadrenie?profesionalny vyklad aj s tymi vyrazmi.si hotovy manual k tej vidle.

a podla mna to je vazne pekna rada ked niekdo potrebuje pomoct nieco ohladom lacnejsich vidiel a ty mu hned na to odpises ze su to ***** nech to zahodi.

keby jazdim XC zavodne tak urcite by som bral vecka aby som usetril na vahe,lebo je to dost citit pri takom zavode tych 1kg naviac.Len nesetril by som uz len na brzdach s tou vahou ale aj na rame,co by bola uplna plechovka.
Zobraziť komentár 26.05.2005 - 14:24:25
00
keyboard_arrow_up