Len keby to aj v skutočnosti tak bolo... Tie ceny na Kupkole aj s poštovným sa u väčšiny tovaru stále oplatí.
13.11.2013 - 15:05:11
00
tadeas-presne tak,toto je podstatná vec-u nás na Slovensku môžu konkurovať kupkolu čo sa týka cien,snáď len 2 eshopy,potom sa Slovenskí obchodníci hnevajú že Slováci nakupujú v Česku,ale prečo by som platil za nezmyselnú cenu u nás,keď v Česku mi dajú o 30% nižšiu cenu?Malý príklad-potreboval som kúpiť sedlo a v v nemenovanom slovenskom obchode mi ho ponúkali o vyše 20 euro drahšie ako kupkolo,keď som sa spýtal,ako je to možné,nevedeli mi na to dať rozumnú odpoveď,len samé bláboly,ale príčina tých cien je jasná-nenažranosť a nezmyselné marže.

dovo: reakcia na tvoj posledný príspevok,netýka sa kupkola,tam som už skončil.Každý vrátane mňa aj teba prezentuje na tomto fore svoje pojmy a dojmy-či ty si myslíš že si neomylný,a tvoje názory ktoré píšeš sú vždy správne?Tak isto píšeš len svoj ,,pohľad na vec,,Skús sa aj ty zamyslieť(keď to tak odporúčaš mne)nad tým že svoje názory niekedy presadzuješ dosť agresívnym spôsobom,čo si mi dokázal aj v tomto vlákne.A to ospravedlnenie som myslel úprimne,je škoda že na základe nejakého smajlíka si to takto pochopil,ale v pohode....
13.11.2013 - 15:15:16
00
Nie, nie som neomylny. Nemam potrebu si to ani mysliet. Ale ked nieco viem, tak nemam dovod o tom pochybovat.
Ak clovek podlozi svoj pohlad na vec faktami, uz to nie je IBA jeho pohlad na vec. Z dojmu sa stava pojem. Ja som to napr. aj v tomto pripade urobil, poznam zakon.
Hm, okrem hysterickych prejavov mam aj dost agresivny prejav? Oblubujes invektivy. Snad na to raz nedoplatis :)
Tvoje ospravedlnenie som pochopil presne tak, ako si ho napisal. Typ smajlika na konci vety jej dava vyznam. Zmurkajuci ironicky (nemysliaci vazne), rehotajuci velmi vtipny, usmievavy normalny. Preto ich je vela a kazdy ma svoj ucel. Preto ich vymysleli a pouzivaju sa. Takze to, prosim, nezvaluj zase na mna. Kazdy nech si nesie svoje maslo na svojej hlave.
Nehnevaj sa, koncim nas ne/plodny dialog :yawn: :hai: :bow:
13.11.2013 - 16:33:24
00
Zaujimava debata.
Hned som musel nakupit. :P
13.11.2013 - 18:19:07
00
dovo zacinas byt dost trapny s tym neustalim vnucovanim svojho nazoru ostatnym v kazdej druhej teme.
13.11.2013 - 18:59:11
01
ked to napises ty, root ;) uroven tvojho pisomneho prejavu je znama nielen mne.
nikomu nic nevnucujem. urcite nie svoj nazor a urcite nie v kazdej druhej teme. takze ta poprosim, aby si netrieskal blbosti.
je smutne, ze taketo cosi napise moderator t.j. jeden z predstavitelov portalu.
skoda, cervo si takuto reklamu naozaj nezasluzi.
13.11.2013 - 19:13:57
01
dovo má absolútne pravdu. Ja keď ponúkam svoje služby v cenníku mám uvedené že v "doprava v rámci Bratislavy zadarmo". Neuvedeným skutočnosti v reklamnom letáku, čím newsletter je, že v prípade objednávky nad 300 CZK majú nárok na zadarmo poštovné len v rámci ČR sa naplňa skutková podstata klamlivej reklamy. Bohužiaľ slovač má vysoký prah tolerancie na klamstvá. Tým nemyslím Optimusa, on je len loajalný k obchodu, lebo si tam vždy dobre nakúpil a bol spokojný. To ale neznamená že má chladnú hlavu ale je zaujatý.
14.11.2013 - 00:34:30
00
Obchodné podmienky na strane ... 1.CZ Na území České republiky, Obchodní balík České pošty s doručením do 24 hodin

Cena objednávky [Kč] Poštovné a balné [Kč]
do 4000 100
nad 4000 zdarma

2.SK Na území Slovenské republiky: balíkem PPL, doručení 3-4 pracovních dnů,
platba dopředu převodem na náš účet u slovenské FIO banky cena za přepravu 200 Kč nezávislá na velikosti objednávky
14.11.2013 - 07:21:26
00
Optimus ja som skončil obchodom lebo som nebol schopný konkurovať cenami konkurencií... keď máš cenu u dovozcu vyššiu ako za akú to predáva internetový predajca....
Tak si položím otázku kde to kupuje a ako to kupuje....nie je všetko tak ako to vyzerá, že Sk predajcovia sa voči Českým chcú nabaliť.
14.11.2013 - 10:49:08
00
Tak si položím otázku kde to kupuje a ako to kupuje....


Vieš nám napísať čo tým myslíš?
14.11.2013 - 12:07:30
00
Ono je skor otazka preco Slovensky distributor ma take ceny ako ma? Napriklad taka sedlovka RS Reveb Stealth 125mm travel, 420mm/30,9mm trubka, MMX prava objimka: cena u distributora pre SK/CZ vyse 340EUR, da sa vsak zohnat aj za 270EUR. Ako je to mozne? Komu ide tych 70EUR rozdiel a za co? Lebo nepredpokladam, ze ti nemci to nepredavaju so stratou...
14.11.2013 - 12:09:11
00
Skuste prosim vecnu temu o tom, ako moze niekto predavat lacnejsie, riesit v Pieskovisku. Toto je tema o konkretnom serioznom e-shope, v ktorom "len" zlyhal clovek pisuci odpoved zakaznikovi, ktory ho upozornoval na nedostatok v ich ponuke nabadajucej zakaznika na nakup.

Btw. standardne obchodne podmienky a ceny dodania tovaru nijak nesuvisia s docasnou zvyhodnenou ponukou, ktora je im nadradena a v ktorej neboli uvedene presne podmienky, teda bola zavadzajuca/mohla uviest spotrebitela do omylu.

Keby ten blbec, ktory odpisoval na podnet jednal slusne, podakoval za upozornenie a zabezpecil do buducna doplnenie informacie o tom, ze tento typ ponuky plati len pre CR, tak tu vobec nediskutujeme. Zial, po svete chodi plno arogantnych ludi, ktori maju problem uznat si chybu...
14.11.2013 - 13:33:41
00
...Tým nemyslím Optimusa, on je len loajalný k obchodu, lebo si tam vždy dobre nakúpil a bol spokojný. To ale neznamená že má chladnú hlavu ale je zaujatý.

Nie som zaujatý,mňa kupkolo neplatí,nie som ich zamestnanec,preto nemám byť dôvod loajálny,som len spokojný s ich službami.Čo sa týka chladnej hlavy,môžeš posúdiť-včera mi prišla objednávka z nemenovaného slovenského e-shopu,kde som objednával už viackrát a vždy som bol spokojný.Prišiel som si na poštu pre balík a na moje prekvapenie bola na boku diera asi 5 cm,krabica bola premočená(pošta to zabalila do igelitu a spísali zápis)Bol tam prípravok na čistenie(1l)ktorý zrejme neopatrným zaobchádzaním napenil a cez uzáver začal vytekať a premočil krabicu.Podľa mňa je toto oveľa vážnejší prešľap ako upozornenie na to kde platí dopravné.Možné riešenia-1.držím sa do bodky obchodných podmienok a hneď na pošte to nepreberiem,a balík by bol vrátený majiteľovi(ktorý by to musel znovu zabaliť a poslať ešte raz.Ale keďže som na 100% presvedčený,že majiteľ eshopu to zabalil správne(mnohonásobná skúsenosť)a chyba bola podľa mňa na strane pošty(neopatrné zaobchádzanie)balík som na pošte ešte pred zaplatením otvoril,a presvedčil som sa či nič nechýba a či sa niečo tým že tam vytieklo trochu toho prípravku nepoškodilo.Keďže nič nechýbalo,a nebolo nič poškodené,zvolil so 2.riešenie-zdravy rozum a balík som si prevzal,hoci keby som sa držal striktne zákona a obchodných podmienok,tak by som balík neprebral,vrátil by sa predajcovi ktorý by závadu musel odstrániť na vlastné náklady.Ale keďže mám s týmto predajcom len dobré skúsenosti, a pokladám ho za seriozneho,riešil som to miesto hystérie s chladnou hlavou,pretože niekedy veci prospeje pokial sa uprednostní zdravý rozum,pred nejakým striktným predpisom.Ato nemá s vysokým prahom tolerancie nič spoločné, nie som nejaký ťuťmák,ktorý sa nevie ozvať vtedy,keď cíti neseriozne jednanie,ale z toho e-shopu mi prišiel tovar vždy včas a presne taký aký som si objednal,aj preto som zaujal k tomu takýto postoj....
14.11.2013 - 15:15:17
00
Minulý rok som s nimi riešil to isté. Aj podľa mňa sú tie ich akcie zavádzajúce, no komunikácia s nimi je rýchla a férová. Zásielka vtedy prišla za 4 dni a poštovné dokonca bolo ešte o 10-15 Kč nižšie ako sme sa dohodli (sumu za celý nákup mi zaokrúhlili na rovných 200 €, aj keď to malo byť mierne nad).

Prílohy:

postovne-kupkolo.JPG
postovne-kupkolo.JPG 42.21 KiB thumb_up0thumb_down

20.11.2013 - 10:46:14
00
Cize nemaju snahu to zmenit ani po viacerych upozorneniach a radsej individualne kazdemu odpisuju, ze to plati len pre CR. Potom je na zamyslenie, ci ten clovek, ktory tie e-maily riesi (mozno je ich aj viac), je na spravnom mieste. Mozno by mal robit skladnika ked nevie z tychto situacii vyvodit zaver a zabezpecit upravu e-mailu, ktora by jemu usetrila pracu pri odpisovani a zaroven by zmenila zavadzajucu reklamu na korektnu a jednoznacnu/zrozumitelnu. Ja osobne by som takeho paka ako zamestnanca rozhodne nechcel - skodi biznisu...
20.11.2013 - 12:21:25
02
keyboard_arrow_up