2.trail
3.climb
-počas jazdi som skúšal prepnúť z 1-vej polohy do 3-tej pri prvej jazde a cítil som, že ju trošku locklo, ale chodila stále asi tak 2-3 cm.Lock out z ridítiek nemám, preto som sa chcel spýtať, že či môže byť niekde chyba alebo je to v norme ? Keď dám proste tú 3-tiu polohu cítim, že tá vidla ide ale nie až na doraz proste ako som už napísal len tie 2-3 cm.Som z toho trošku jeleň :O inak som nepocítil nejaké "podivné" chovanie vidly....ďakujem za hociaký postreh
Možno by ani Fox 32 vidlice nesadli, ak to bude bicykel s vyšším zdvihom a ty by si mal vyššiu hmotnosť a požadoval by si vysokú tuhosť aj v náročnejšom teréne...
Nie open bath O/B ale open cartridge O/C si asi myslel, ci?
Zlý spôsob by som to nenzaval no potrebuje viac oleja (vyššia hmotnosť) a olej sa môže viac peniť v takomto systéme, keďže vo FIT patrónach je oddelený od vzduchu. Akurát zvykne mať takáto OC patróna o niečo zhoršené funkcie oproti tej FITke. Takže skôr sa hodí slovo horší systém tlmenia a nie zlý.
pre osvetu:
fox pouziva vo svojich vzduchacoch na pieste (kompresia) bud predpruzene planzety (tie sa staraju o aku taku "platformu"), vid nacrt starsieho modelu R http://faqload.com/faqs/bicycle-components/suspension/fox-float-r-rear-shock-2010-model, alebo u drahsich takz. BoostValve:
je to marketingove oznacenie foxu pre tuto malu somarinku. manitou mal SPV...bol to hit pred davnou dobou. oproti predpruzenym planzetam je toto riesenie "univerzalnejsie".
treba si uvedomit: fox chrli tlmice odladene pre "masy", zlahka predupravi parametre pre odberatelov/vyrobcov bicyklov podla ich poziadaviek. su to pomerne spolahlive a seriozne tlmice a dokazu uspokojit vacsinu. akonahle zacnes posuvat seba a jazdu na vyssiu uroven, zacne Ti chybat opora, kompresia nestiha, tlmic je v strede zdvihu prilis poddajny, pri vacsom sagu prierazy. potom mozu pomoct redukcie vzduchovej komory, ajtak zistis, ze to nieje ono. uplnym nebickom je potom vyrazit BV a nahradit ho planzetami (klasicky shim-stack) odladenych na tvoj styl, vahu, bajk, atd. potom prichadza velke prekvapenie, osobne este stale nechapem z toho ako bajk dobre jazdi odkedy som tlmic nechal "preshimovat".
Takže otázka skôr znie, kedy bola naposledy servisovaná a ako bolo o vidlicu za ten čas postarané.
Ak má vidlica rok a bola medzitým v servise, tak by nemali mať s reaklamáciou problém.
Každopádne môj osobný skromný názor je, že hodnota tej O/C patróny je úbohá. Otázka však je, aká bude cena.
...inak doteraz som mal RS aFox som vôbec nesledoval, ako vlastne funguje? je to totožné so Solo Air ako u RockShox ?
youtube.com/watch?v=aQ7I3zcYc58&t=0