planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Keď je to adaptér FM to PM 160mm tak nevidím dôvod prečo by tam nemal pasovať 160mm kotúč... Jedine žeby si to nechytal priamo na rám ale ešte na FM/FM adaptér co mi ale príde blbosť.
krismik... zadny FM standard je iny ako predny FM standard... resp niektori vyrobcovia maju predne vidlice so zadnym FM standartom (napr. BMC) - a ten byval osadeny na vyssi kotuc. Ak to vzadu sadne bez adaptera 140mm, tak na tu konkretnu BMC vidlicu ti sadne FM strmen bez adaptera 160 mm. To znamena za ak das dozadu adpater na 160 mm, vpredu ti uz moze ten isty adapter vyzadovat 180 kotuc...
najlepsie to odfotit...
Budem rád, ak niekto poradí, ako na brzdové platničky, ktoré mi zovrú kotúč a zablokujú koleso. Po niekoľkých stlačeniach brzdovej páčky brzda opäť funguje. Je to také nepredvídateľné. Chvíľku je to v poriadku, a v zapätí platničky začnú šúchať o kotúč. V tom momente je páčka príliš tvrdá. Vedeli by ste mi poradiť, v čom je chyba? Určite si to vyžaduje servis, no aspoň takto teoreticky poraďte. Začalo to, keď som odmontoval koleso a nedal medzi platničky vymedzovací diel.
Otvor plniaci otvor na páčke a roztiahni piestiky čo najviac ako sa ti dá. Ja to robím plastovou montpakou aby som nepoškodil piestiky. Ak nepomôže tak odvzusnit brzdy.
Ak si ju dlhšie ako 2 roky nemenil, mohla nasať vlhkosť a zväčšiť objem, tým pádom tlačí na piesty.
Prvá pomoc je ako píše Kibib otvoriť a roztlačiť, ale najlepšie vymeniť brzdovku za novú a máš zase na 2 roky vybavené.
Riešili ste niekedy toto? Uchytenie strmeňa je necelý milimeter od kotúča, zboku, viď foto. Ide o strmeň M6100, ktorý je na IS adaptéri. Jediné riešenie, ako tam mať väčšiu medzeru, vidím v zbrúsení uchytenia strmeňa. Mýlim sa? Ďakujem za rady.
Ahoj.momentalne mam brzdy Tektro ale prava packa mi odchadza.chcem nieco od shimano komplet cele.jazdim väčšinou po cestach a nenarocnom terene kopcoch.chcem nieco do 50e.poradte mi.
Pozeral som uz sa po
shimano br-mt200 alebo mt201
Dakujem.
Marholko Páčky radšej mt201, lebo sú hliníkové a majú lepší tvar, inak sú identické. Ak by si chcel vybral lepšiu lacnú Shimano brzdu musel by si spraviť už veľký finančný skok. Brzdy čo sú v ponuke cenou medzi MT201 a Deore M6100, mne nedávajú zmysel a pridanú hodnotu. Vyhni sa použitiu pribalených platničiek a zober radšej B05S-RX.
Tak ktore si mam kupit.konkretne.dakujem.konecne mi niekto poradil.tu co mam aom znicil asi dlhim bzdenim z dlheho kopca.ak by som nebrzdil 70kmh by som siel.packa nevydrzala😂
Marholko Ak niečo nefunguje medzi brzdovým kotúčom a platničkami, tak v strachu o svoj život v tej rýchlosti dolámeš akúkoľvek páčku. BR-MT201 zvládne bezpečne 85kg jazdca na dlhom rýchlom asvaltovom zjazde, ak máš na to dostatočné kotúče a vhodnú techniku brzdenia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
najlepsie to odfotit...
Brzdovou kvapalinou.
Prvá pomoc je ako píše Kibib otvoriť a roztlačiť, ale najlepšie vymeniť brzdovku za novú a máš zase na 2 roky vybavené.
Alebo môžeš dať 0,5mm podložku medzi maticu a kónus na ľavej strane náboja.
Podlozka hadam nepomoze, lebo strmen sa bude posuvat tiez a bude v rovnakej polohe stale.
Vybavene
V mobile to nebolo veľmi vidno.
Áno, na adaptéri by sa mal dať strmeň posunúť
Pozeral som uz sa po
shimano br-mt200 alebo mt201
Dakujem.