FEDERER tak to si trafil. Pesto ja nechcem byť otrokom nejakej diety. To či si vymenoval - otázka aj ješ niečo? Ovocie milujem ale kěd nechcem jesť dam si jablko kde s jedným sa neuskromnim a to zase tiež nie je dobre nakolko na večer veľa sacharidov. Chcem proste prirodzene bicyklovaním a jemnou upravou isť dole. Myslel som že bicykel je fenomen ale keď nerobíš intervalové treningy a poriadne upravíš stravu tak to asi nepojde. OK idem sa s tým pasovať. Dik chalani. :)
12.07.2013 - 12:57:24
00
Federer> Ano, zle potraviny su lacne, kvalitne drahsie, ako vsetko. Na druhej strane, sme tym, co jeme a na jedle sa rozhodne setrit neoplati. Nemyslim tym jedenie v restauraciach, ale kupovanie kvalitnych a cerstvych potravin.

Sezonna zelenina napriklad luxusnou/drahou potravinou nie je a zdrave stravovanie neznamena jest kazdy den steaky z argentiny, lososa alebo kaviar.

Fofo> ako som ti pisal prvykrat, to nie je dieta. Jem uplne normalne a pestro, akurat si vyberam a rozmyslam nad tym, co jem a kedy to jem.

Chudnut neznamena nejest. Mat zdravu hmotnost = nejest sra*ky ako fastfood, akekolvek polotovary, rozne nekvalitne parky, salamy a pod. a precitat si obcas zlozenie toho, co kupujeme a jeme.
12.07.2013 - 13:05:43
00
keby som jedol len maso a ovocie zeleninu tak by som mal 10 kil a slapat na bicykli by som nevladal ani 5km...
12.07.2013 - 13:06:43
00
federer> preco?
12.07.2013 - 13:10:51
00
FEDERER to mäso je v poriadku keby že napišeš len zeleninu a ovocie tak Ok. Ja mam ale velmi rád cestovinu ktorá sa ale vylučuje s našho jedálnička. Aspoň keď chceš schudnuť. Preto som to chcel brať prirodzenou cestou. Asi budem museť zvýšovať objemy. :D
12.07.2013 - 13:17:42
00
v mojom pripade by bolo nemozne spojit konzumaciu Pestovej stravy s bicyklovanim, ale aj turistikou, ci uz na lyziach, abo bez, proste by som nevladal a regeneracia by sa predlzila... take stravovanie by mi bolo asi vhodne udrziavat v case, ked nevyvijam nejaku fyzicku zataz... fofo musis spoznat svoje telo, potom to uz pojde hravo dole :-)
12.07.2013 - 13:21:56
00
Fofo> cestoviny kludne jedz, tiez ich jem. Vyberaj si ale tie z tvrdej psenice, nejedz ich uplne horuce (GI cestovin klesa s teplotou), prihod k nim nejaky zdravy tuk (napr olivovy olej) a nejedz ich vecer.

Trochu nerozumiem tvojej logike: "ale nejde to a možem sa na biku aj strhať" a nasledne "Asi budem museť zvýšovať objemy". Ked nieco nefunguje tak skusim nieco ine a nebudem do toho isteho busit este viac.

Pred dvomi rokmi som bol v rovnakej situacii ako ty, nech som robil cokolvek, kila dole nesli. Potom som upravil stravu a zrazu som nemal dost oblecenia, co by mi nebolo velke... Ked ale nechces byt "otrokom diety", tak kludne davaj 100km denne, uvidis, coho potom budes otrokom.

Keby si hned jedol len zeleninu a ovocie tak si v pohode. Napr Scott Jurek (ultramaratonec) je cisty vegan. Mac Danzig (zapasnik MMA) je tiez vegan a neviem ci by som o nom povedal, ze vazi 10kil a neuslape 5km na bicykli...

Dzuch-Ban> Pesto pri svojej strave dava 4x tyzdenne 30+km na 160mm bajku a do toho 20km behu... Na to aby si vladal sa nemusis napchavat vyprazanym a sladkostami.
12.07.2013 - 13:37:58
00
Pesto, vyprazanym sa nenapchavam, pisal som to aj vyssie, sladke si dam, to ja rad :-) jem proste to, na co ma chut moje telo a je to povacsine maso, vela, vela mliecnych vyrobkov a vela, vela cestovin...
ja mozem porovnavat, ako som pisal, vaha mi beha dost hore dole... pred tromi rokmi som schudol 17 kg tvojou metodou, bol som po plastike kolena, nemohol som vyvijat nejaku extra fyzicku zataz, jedaval som zeleninu, chude masa, bez peciva, ale mliecne vyrobky som si neodpustil... ale ako prisla zima, proste mi tak zelenina nesla a telo si pyta aj nieco tuhsie, kedze som sa zacal aj viac hybat...
tento rok napriklad jem vsetko, na co mam chut, vyslovene tazkym jedlam sa vyhybam, na ne nemam chut, pecivo sa snazim jest celozrne... ked je takto teplo, ale zas aj vela na bic chodim, v zime na skialpoch... a dal som zatial 15 kg za 4 mesiace... uvidime kam sa dostanem tento rok, dost som obmedzeny stavbou tela...
inak ja "kludne davam 100 km denne" a comu by som mal byt otrokom?
12.07.2013 - 14:00:51
00
To je vsetko v poriadku. Vies co ti vyhovuje a dokazes schutnut ked chces. Ja som reagoval na fofov problem s chudnutim, kde pise, ze nech bajkuje kolko chce, tak to dole nejde. Ked to nejde, tak je asi chyba niekde inde.

Reagoval som aj na to, kde hovoris, ze s mojou stravou by si nevladal. Poriadne si precitaj moj prvy prispevok, kde pisem, ktore veci nejem a ktore jem obmedzene. Cestoviny nie su zdaleka jediny zdroj sacharidov. Sacharidov jem tolko, kolko potrebujem. Ked makam, tak vela, ked nemakam tak staci menej. Tiez som napisal, ze nepijem mlieko, nie ze nejem mliecne vyrobky. Normalne jem biele jogurty, plnotucny tvaroh (vcera napr na veceru pol kila:) ), syry hocico na co mam chut.

Ked davas 100 denne pre zabavu tak preco nie. Ale hlusit na bajku len preto, aby som schudol..
12.07.2013 - 14:10:44
00
nakoniec zistime, ze sa stravujeme rovnako, len to inak nazyvame, ty upravena strava, ja normalna :-) no ja som v tych mliecnych vyrobkoch myslel aj mlieko, ten liter dam za den :-)
ja som chcel len poukazat na to, ze nie je moc dobre sa zameriavat len jednostranne na stravu a radsej dat priestor popri fyzickej namahe aj "zlym" jedlam, ked si to telo pyta... a tu hranicu, ked to funguje, bude musiet fofo najst sam... bicykel ma bavi, ale radsej by som mozno po horach lietal, len momentalne maly uzlik mi to moc nedovoli... mam vyhodu v tom, ze do roboty chodim na bicykli, tazke tam usetrim dost casu, kedze som zo Stupavy, pracujem v BA, natocim nejake tie kilometre v ramci presunu do zamestnania :-)
12.07.2013 - 14:21:35
00
Pesto

lebo mam strasne rychli metabolizmus....ja musim doslovne zrat aby som neschudol, aj tak som uz chudy dost...
keby som jedol maso len a zeleninu tak s tym moc kcal nenaberem... potrebujem vela cukrov...
12.07.2013 - 14:26:17
00
Aj pre mna to je normalna strava, pred 2 rokmi nebola:)

Predtym: ranajky chlieb s maslom a sunkou/syrom/dzemom/... a kakao, tazky obed niekde v restike z roboty, po robote hladny ako vlk som natlacil co prislo a vecer znovu. Do toho kludne 1-2 l mlieka denne "od smadu".

Teraz: ranajky biely jogurt, ovsene vlocky, ovocie. Obedy si nechavame do prace vozit z eatfit.sk Po praci si doma uvarim nieco lahke, pripadne na grile spravim rybu, salat, zemiaky.. Vecer po vyjazde/treningu napr. tvaroh, vajcia, proteinovy shake apod.

Vobec to nie je dieta, skor zmena v stravovani.

Federer> V zelenine a ovoci podla teba vela sacharidov nie je:)? A ja som hlavne netvrdil, ze nejem sacharidy, ale ze som obmedzil potraviny s vysokym glykemickym indexom.
12.07.2013 - 14:35:25
00
To čo piše Dzuch-Ban to je presne to ako sa stravujem a ešte sa snažim dodržiavať časy .Ako sa povie s každého rožku trošku. To je moj človek. Aby sme vedeli o čom sa bavíme mam 53 rokov čiže metabolizmus uplne pomalý a dávam 35-55km 3x týždenne. Viem že to nie je vela a vy dávate viac ale myslel som že to bude lepšie s váhou. :( bicyklovať intenzívne som začal kvoli operácii kolena / meniskus/ . Preto som písal že budem musieť zvýšiť objemy. Bicyklovanie ma baví inač by som to nerobil ale keď si tak šviháš väčšou ryclosťou aspoň 30-35km je to žužo. Ja to nedosahujem / s vetrom v chrbte / preto som chcel zvýšiť celkovu kondíciu a tá sa odvíja od váhy.
12.07.2013 - 14:41:22
00
V zelenine a ovoci podla teba vela sacharidov nie je:)?

o zelenine by som mal vazne pochybnosti....
12.07.2013 - 14:50:28
00
tak ja potrebujem denne ked. mám tréning 5000kcal aby som neschudol ťažko si viem predstaviť že by som to nastlačil mäsom ovocím to by som musel jesť na kilá :))
12.07.2013 - 14:58:02
00
keyboard_arrow_up