palo14 napísal:
Mozno na vytrvalostny sport kde sa cely cas chces drzat v "nizkej" intenzite napr. maraton, horska etapa v cyklistike. Uz keby mas sprintovat mas problem na tejto strave, silove sporty mozes uplne zabudnut podla mna. Ja ked pridem z posilky hlavna vec co treba su sacharidy. Najrychlejsi a najednoduchsi prijem energie. Ale ako docasne byt na tomto aby som schudol si viem predstavit len sa mi nechce. Bez sacharidov je mi fakt zle a som aj celkovo mierne podrazdeny.
horska etapa v cyklistike je nizka intenzita? :lol:
30.01.2018 - 20:10:22
00
Mas tam uvodzovky ("nizkej") a ano snazis sa drzat v co najnizsej intenzite aby si zvladol vsetky kopce, nie je sprint kde mozes ist naplno.
31.01.2018 - 08:37:23
00
nedrzim nizkosacharidovu "dietu" no pred tromi tyzdnami som vysadil pecivo a sladkosti som dal na minimum a aj napriek tomu ze so zdravotnych dovodov stale nemozem sportovat som schudol 4 kila. ked uz budem moct bajkovat pojde to dole este viac na cielenych 82 kg :) mam 186cm a mal som uz 95kil, teraz mam 91kg a citim sa uz teraz o dost lepsie :)
31.01.2018 - 09:02:14
03
Ja som to tu už tiež raz písala, že aj ja cítim na tejto strave lepšie - trávenie super, pocit po jedení sa zlepšil - nemám ťažobu, pocit plnosti, skôr mám z jedla pocit že ma naštartuje ako utlmí atď , mám viac energie, nie som tak vyčerpaná pri športe, nemám vlčí hlad ani záchvaty hladu počas napr.skialpu, a ak som hladná tak tento pocit nabieha postupne a nie nárazovo čiže nie som z toho taká nervná, že som hladná a prvotný pocit hladu dokážem zahnať malým množstvom jedla a vydrží mi to až kým sa dostanem k riadnemu jedlu (pri dlhšej aktivite). Čiže ja za najväčšie plus považujem to, že si moje telo vie lepšie hospodáriť s energiou. Jem takto relatívne krátko - pár mesiacov a jediné čo vôbec nejem je pečivo, krumple, ryža, klasické cestoviny a ovocie. To mi nikdy nejak nechutilo no sem tam zjem jablko alebo bobuľové do jogurtu ale to je výnimka. Inak si dám aj sladkú zeleninu ako cvikla, mrkva, tekvica, mliečne veci normálne aj to má sacharidy, pivko si neodpustím - no a čo a ak si dám cestovnu tak od MxSport tú zelenú protein pasta ale malú porciu. Keksíky, tyčinky a podobné sladkosti ja aj tak nemám rada, mne sa ráno z nejakej kaše s medom a banánom alebo tak obracia žalúdok, tatranky nemôžem ani vidieť a pod. Na dlhší výlet si do vody na cestu dám za lyžičku sacharidového jonťáku ale to len nech sa mi hlava nemotá, inak fičím na oškvarkoch a orechoch a sušenom mäse.
Najviac je super, že vážim síce stále rovnako ale schudla som viditeľne (sú mi veľké gate na páse a na zadku) lebo som odpuchla na bruchu a tak. Snažím sa popri sedavej práci za pc hýbať cez víkend a po večeroch cvičím doma také krátke posilňovacie cviky podľa fyzioterapeuta a podľa aplikácie na stred tela, nohy atď :)
31.01.2018 - 09:22:22
05
Tak je to svojim sposobom logicke. Ak chces ist do kalorického deficitu (čo je dovod chudnutia), tak vyradiš najskor potraviny a nápoje, ktoré su síce kaloricky bohaté, ale nezasytia tj. ako si spomenul pečivo, sladkosti, dorty, sladké nápoje a alkohol!!!!!!!, sladké jedlá (palacinky apod). Ak toto človek vyradí/odmedzí, tak naraz zistí, že ako je vlastne "tažké" dosiahnut aj bez pohybu DDD kalorií a preto chudne.
31.01.2018 - 09:35:47
01
No co ja viem. Tuky maju 9kal na gram. Pride mi praveze jednoduchsie naplnit potrebu na tukovej strave. Na desiatu si dam 300 gramove jedlo ktore ma okolo tisicky kdezto aby toto dosiahol niekto na beznej strave tak musi zozrat dve bagety. Kvalita tych kalorii je samozrejme inde.
31.01.2018 - 10:20:09
00
Ak zoberiem 2500kcal (DDD + lahký pohyb) a zarátam 50g sach. + 100g biel. = 600KCAL, tak tých 1900kcal z tukov = cca. 210g tukov (3g/kg) nie je to, čo bysom chcel konzumovat, akokolvek zdravé by tie tuky boli. To je aj dovod, prečo sme na špičke ve svete v roznych druhoch civilizačných chorob, od srdcovocievnych chorob počínaje a rakovinou hrubého čreva konče.
31.01.2018 - 10:42:09
03
petersa napísal:
Tak je to svojim sposobom logicke. Ak chces ist do kalorického deficitu (čo je dovod chudnutia), tak vyradiš najskor potraviny a nápoje, ktoré su síce kaloricky bohaté, ale nezasytia tj. ako si spomenul pečivo, sladkosti, dorty, sladké nápoje a alkohol!!!!!!!, sladké jedlá (palacinky apod). Ak toto človek vyradí/odmedzí, tak naraz zistí, že ako je vlastne "tažké" dosiahnut aj bez pohybu DDD kalorií a preto chudne.


... aby som ta chytil ta slovo “ kalorický bohaté , ale nezasýtia” ... dovolím si nesúhlasiť s tvojou skupinou vypichnutych potravín . Dorty ak myslis na kalorie bohaté koláčiky a pečivo tak tie dokažu zasýtiť . Zvlášť pečivo , ako objemový balast mnohých slovenských domácnosti patriaci od nepamäti k “ stolovacej kultúre “ naroda . Netvrdím , aj ja som na tom vyrastal , ale v dnešnej dobe s minimom pohybovej aktivity bežnej populácie existuju “ zdravšie “ alternatívy .
31.01.2018 - 11:03:47
00
"patriaci od nepamäti k “ stolovacej kultúre “ naroda " Kedysi ludia nemali co jest a neriesili taketo vtakoviny. Napr. na obed sa jedli zemiaky s mliekom a ked si si ukradol kusok chlebo bol si velmy stastny.
31.01.2018 - 11:10:01
00
Nemusíš to rozpisovať , snáď všetci čítajúci tuto tému pochopili ... preto som to písal , stravovacie navyky / zlozvyky sa “ dedia “ z generácie na generáciu . Len si treba uvedomiť , že potreba , dostupnosť , kalorický vydaj je v dnešnej dobe na hony vzdialený od tej minulej .
31.01.2018 - 11:24:54
01
Na spicke v chorobach spominanych sme hlavne koli chlastu a zranim nekvalitnych udenin. Onedlho tu prepukne aj epidemia obezity a cukrovky. Staci ked vidim co nova generacia zere a pije. Tych cca600g sacharidov z coho je polovica cisty cukor ani inak dopadnut nemoze.

Ak clovek ide na kvalitnych sacharidoch tak to berem. No biele pecivo, sladokosti, napoje, balastne cestoviny atd...to je pomala smrt.
31.01.2018 - 11:25:17
02
A niekedy aj rýchla ... už som zažil uduseneho ryžou :!:
31.01.2018 - 11:26:41
02
ryzou som sa v casoch, ked som ju este jedaval, drhol uplne bezne. dost rizikova potravina, cim je clovek hladnejsi a chvatavejsie zere, tym viac.
31.01.2018 - 11:49:59
00
Ja rozhodne neobhajujem vysokosacharidovu dietu, to je snad jasné. Nad čím som sa zamýšlal je práve množstvo tukov, ktoré treba skonzumovat namiesto sacharidov (bielkoviny beriem ako konštantu). A nie som si istý, či pre človeka, ktorý nemá záujem snižovat hmostnost, je také vysoké množstvo tukov vhodné. Viete mi niekdo načrtnut jedalniček na cca. 200g tukov denne? To jete dennodenne maso, masti, oleje a orechy? To tiež nemože byt zdravé či áno?
31.01.2018 - 11:54:18
00
vazeni, co je presne "kale". viem slusne po anglicky, ale na toto som kratky, a co som vyhladal v slovnikoch a videl na videu a obrazkoch, tak presne take u nas v obchodoch som nevidel. najviac sa k tomu blizi kel, ale ten ma okruhlu hlavu a vyzera o dost menej stavnato ako kale. vsetko na odstavnenie som nakupil, len kale neviem kde mam zohnat. chcem skusit na spestrenie stravy tu juice dietku podla filmu co odporucal pozriet o stranu dozadu Pali65.
31.01.2018 - 11:55:47
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up