Ramon1 napísal:
...čo poviete na toto ... https://www.torrtoys.com/outlet/torr-in-5880-tamper-in-se-whn3w ? Tamper 58,8 a IMS B 70 ? Bude rozdiel oproti 58,35-58,55 a VST ?

Keďže o tom budeš vedieť, určite aj poznáš rozdiel, inak pochybujem ;) . Ale tampery Torr Toys sú pekné ...
26.12.2017 - 20:30:17
00
luper napísal:
peterg Chuť taká istá, len u IMS Single 9-10g je vždy puk suchý, takže moja voľba IMS. ;)

Skús odobrať páku zo stroja bezprostredne po extrakcii (skôr, ako káva napučnie) a vyliat z nej prebytocnu vodu (ak tam nejaká ostala). Puk bude suchý.
26.12.2017 - 20:32:50
00
peterg napísal:
Skús odobrať páku zo stroja bezprostredne po extrakcii (skôr, ako káva napučnie) a vyliat z nej prebytocnu vodu (ak tam nejaká ostala). Puk bude suchý.

Skúšal som, už si mi to radil, ja Ťa počúvam ;) ale nepomáha, pravdepodobne to bude sitkom. :)
Ty máš aký nastavený tlak na čerpadle, tiež ako Ramon?
26.12.2017 - 20:40:53
00
Mám 10 bar, tak prišiel kávovar z výroby. Bezzera mala 12 bar z výroby, znižoval som na 10 bar.
26.12.2017 - 20:51:51
00
Môj rocket ma zas 9 bar a mám pocit že to tlačí akosi veľa. Hlavne u 15 g VST misky musim mliet dosť na tesno kameňov aby to netieklo vodopádom. A to pod 16 gr. ani neplnim :(
26.12.2017 - 20:56:44
00
Napriek 10 bar viem plnit aj tak, ze tecie pomaly, a to sa neblizim este hranicne k nule mlynca. Mozno treba skusit silnejsie tampovat, 20 kg je inak dost velka "sila".
26.12.2017 - 21:17:33
00
Jaiub napísal:
mlyncek Bosch MKM6003.

vrátim sa ešte k tomuto - základom dobrej kávy je:

1. dobrá surovina
2. vhodne pomletá
3. primerane vyextrahovaná

Obávam sa, že ten mlynček nie je moc vhodný na mletie kávy do espresso stroja, lebo na ňom nevieš nastaviť jemnosť mletia a ani výsledné kúsky nie sú veľmi rovnomerné. Tým pádom sa potom extrahujú viacmenej náhodne a výsledok nie je optimálny.

Ja mám napr. jednoduchý pákový stroj za 70€, ale mlynček (Zassenhaus Quito) stál tiež zhruba toľko, čo je na kvalitný manuálny mlynček ešte celkom prijateľné. Táto kombinácia mi vyrába lepšiu kávu, ako som pil prakticky z ľubovoľného automatu. Kávu na bežné pitie beriem z Lidlu, ak mám chuť na niečo lepšie, tak z Barista Café zo SNV.
26.12.2017 - 21:33:14
00
U single IMS B60 24,5 6/8g no problem tu mám už zmaknutu a veľmi jemné mletie sa mi chuťovo neosvedčilo a s mojou kavou pod 11g ani neskusam ist . Bojujem s VST 15g , kde pod 16,5g nebol uspokojivý výsledok a tečie jak stará práčka :) najhoršie natom je že s jedným mlyncom je to o držku. Keď mám vyladený na single tak každé prestavovanie mi to rozhodí. Na aeropress si už radšej meliem ručne bo ma ide drbnut ztoho .
26.12.2017 - 21:36:09
00
Bohuzial z vlastnej skusenosti viem, ze vacsie mlynce vobec nie su stavane na prestavovanie, dokonca je rozdiel, ci ku pozadovanemu cislu (stupnu nastavenia) pridem zhora alebo zdola. V tomto bol dobry Macap M2M, ktory umoznoval presne opakovane nastavovanie, tak nebol problem ani striedat kavy/menit hrubku mletia alebo prestavit na iny sposob pripravy kavy.
26.12.2017 - 22:10:19
00
mendez napísal:
Môj rocket ma zas 9 bar a mám pocit že to tlačí akosi veľa. Hlavne u 15 g VST misky musim mliet dosť na tesno kameňov aby to netieklo vodopádom. A to pod 16 gr. ani neplnim :(


asi tam je ten problem - melies moc najemno, skus hrubsie mletie a silnejsie tampovanie, pripadne pridaj viac
27.12.2017 - 19:01:15
00
Pridať viac nieje problém, len zo 17 g už dosť oči otvara. Dnes 16g a silnejšie tampovanie ,také že až v lakti pichlo a tieklo fajn ;)
27.12.2017 - 19:20:37
00
peterg napísal:
Bohuzial z vlastnej skusenosti viem, ze vacsie mlynce vobec nie su stavane na prestavovanie, dokonca je rozdiel, ci ku pozadovanemu cislu (stupnu nastavenia) pridem zhora alebo zdola. V tomto bol dobry Macap M2M, ktory umoznoval presne opakovane nastavovanie, tak nebol problem ani striedat kavy/menit hrubku mletia alebo prestavit na iny sposob pripravy kavy.

Máš pravdu, a preto aby si mlecie kamene lepšie sadli, je potrebné prestavovať mlynec za chodu pri mletí. ;)
28.12.2017 - 10:20:19
00
Za chodu preto, aby medzi nimi neostali zrna kavy, ktore by sa mohli stlacit medzi kamene (pri nastavovani na jemno) a zablokovat motor pri rozbehu ;) . Ja ale hovorím o "hysterézii", ktorá vzniká v dôsledku nepresného uloženia horného kameňa ("plávajúce" uloženie na pružinách).
28.12.2017 - 10:46:35
00
peterg napísal:
Za chodu preto, aby medzi nimi neostali zrna kavy, ktore by sa mohli stlacit medzi kamene (pri nastavovani na jemno) a zablokovat motor pri rozbehu ;) . Ja ale hovorím o "hysterézii", ktorá vzniká v dôsledku nepresného uloženia horného kameňa ("plávajúce" uloženie na pružinách).

Jedine že by sa rozťahovali v dôsledku tepla a zvíhali horný kameň, ale to je blbosť, lebo z vrchnej strany je obruba so závitom, ktorá im to nedovolí. :^)
28.12.2017 - 11:24:48
00
peterg Ešte stále rozmýšlam, či prestaviť tlak čerpadla na 9bar, keď mi už tak dobre funguje nová IMS Single.
Ale Ramon ma načal s tým, že zmenou tlaku dosiahol lepšiu extrakciu. Je pravda, že on má rotačné čerpadlo a tam sa skorej doporučuje 9bar ale ako je to u vibračného neviem :( . Poraď za vatikánsku menu. ;)
28.12.2017 - 11:49:30
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up