Marian pocas prace -:)
19.03.2018 - 21:04:29
00
To mas dobru pracu teda :)
19.03.2018 - 21:05:11
00
Dnes som konečne oprobuval Clever dripa a som milo prekvapený z výsledku.Zatiaľ na hulváta bez váhy, jemnejšie namlete,kratsia extrakcia, ,nefiltrovana voda ale výsledok výborný . Ja viem že pre espresso alchymistou nič moc ale nieje všetko espresso ;)
Ďalšia méta cold drip ;)
20.03.2018 - 08:29:02
00
Pekne treba poskusat
20.03.2018 - 10:23:29
00
scarinko napísal:
Prvu som mal tuto ale je velka na jedno cap.
Rhinowares Barista Milk Pitcher Classic - Silver 600 m, Druhu som si kupil vo voderadoch co su tam take drahe riady 400ml znacku neviem, nejaky noname.

Ramon1 napísal:
Marián plniť striktne len po uvedenú čiaru ... 350-375ml na jedno mlieko..

Vsetko velke! 350ml na 1 mlieko??? Ved kapucino ma objem do 180ml. Na to staci okolo 1.5 dcl mlieka v 3 dcl kanvicke (pouzivam Motta). ;) Naviac pri takych malych strojoch to setri aj vykon pary.

P.S. Zase par dne bez anotacii z MTBikera ... na porazenie ...
20.03.2018 - 14:35:45
00
Čo je všetko veľké ? Nejak nechápem 🧐
20.03.2018 - 15:11:54
00
on asi mysli ze aj 350-375 su velke konvy na jedno kapuco :)
na tej 600vke mam min pisany 250ml, mam tam aj mierky a treba tam trochu rezervu, ked to tam pustim na plne pecky tak to ide skoro az po okraj a zvacsuje to svoj objem, cize ked tam nalejes 2,5 dcl tak v konecnom dosledku z toho vyjde objem cca 300-350 ml
20.03.2018 - 15:24:56
00
Mám za “sebou “ stovky kapučin a za tým , čo som napísal si skalopevne stojím 😤
20.03.2018 - 15:42:42
00
Veď je netvrdím, že aj z litra sa nedá spraviť pena na jedno kapučino :lol: , a aj keby si mal tisíce za sebou, stačí aj menej "surového" mlieka, ako 3.5dcl na 1 kapučino. Veľkým množstvom sa len istíš, že použiješ len vrchnú "kvalitnejšiu" časť peny a riedky spodok vyleješ, ale dá sa spraviť pena v takmer celom objeme (pri 2 dcl "surového" mlieka), a potom je veľké množstvo fakticky zbytočné. Toľko moje skúsenosti. Ale kresliť neviem, priznávam ...

Dôležitá vec, na ktorú som zabudol, koľko dierkovou tryskou peníš?
20.03.2018 - 19:08:48
00
Ahaaaa tak ... nie ja som myslel , že do mojej konkrétnej konvičky 400 ml nalejem po dolný okraj “ sosačika “ mlieko . Nie viac na jedno kapučíno , aj keď sa do nej vojde viac mlieka !!! Mlieko musí mat priestor “ rasť “ . Na fotkách som zadokumentoval s vodou . Na jedno kapučíno použijem 100-120 ml , zbytok vylievam . Ak robím dve kapucina použijem väčšiu konvičku 600ml a lejeme do nej 250 ml mlieka ;)

Prílohy:

E8EA9FBD-9C3E-40BC-87F2-141B3B2364AD.jpeg
E8EA9FBD-9C3E-40BC-87F2-141B3B2364AD.jpeg 849.59 KiB thumb_up0thumb_down

BD3D2564-F703-4476-88F5-EC503A6214C1.jpeg
BD3D2564-F703-4476-88F5-EC503A6214C1.jpeg 904.47 KiB thumb_up0thumb_down

A0C8FA80-0169-43AB-86D0-AFC771192BF8.jpeg
A0C8FA80-0169-43AB-86D0-AFC771192BF8.jpeg 911.63 KiB thumb_up0thumb_down

20.03.2018 - 19:40:04
00
1 diera v tryske :(
Ale inu som nenasiel na silvinku :(
20.03.2018 - 19:45:06
00
Je to optimalizované na “ výkonnosť “ samotného bojlera ... keby si mal väčší počet dier , paru by si “vystriekal “ skôr ako napenil mlieko ...
20.03.2018 - 19:51:19
00
Ad Roman: samozrejme do konvicky len tak cca 40-50%, na 1 kapucino pouzivam Motta 0.35L a asi 1.5dcl mlieka, ale nemeriam, nevazim, je tam geometricky zlom na kanvicke, tak cca 0.5 cm pod neho. Na 2 porcie potom Motta 0.5L.

Otazka na pocet dierok trysky bola na Romana.
20.03.2018 - 20:33:25
01
Počet dierok na tryske je 2 ... a dobre, bola pribalená aj s 3 či 4 , ale naučil som sa s tou a pohoda
20.03.2018 - 20:47:23
00
Zhruba co dierka, to porcia. Umerne tomu kanvicka. Podla vyrobcov ...
20.03.2018 - 22:08:46
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up