corsair napísal:
...Čo máte proti segafredu?

Nič vážne, každý nejak žije, ale nepijeme to.
31.01.2020 - 15:02:05
00
Život je príliš krátky na to aby sme marnili čas pitím kávy segafredo :)
31.01.2020 - 17:26:36
00
Každý nejako začína(L).😁
31.01.2020 - 17:36:09
00
A čo je dobrá káva? Poznám ľudí čo vypluju všetko okrem popradskej. Mne zas reže práve tá desina 🤭
31.01.2020 - 18:54:12
01
Preto sa nebudeme na fore hadat, aj ked mame na to nejaky nazor. Kazdy ma rad nieco ine a nech si to pije.
Ale ak chces vediet rozdiely medzi supermarketovou (Segafredo, Illy, Lavazza, ...) a cerstvo prazenou od praziara:
- pouzita surovina
- cerstvost prazenia
- vona
- chut
Poznam ludi (z videnia okolo Kauflandu ;) ), co piju čučo, chutí im a považujú to za nejlepšie víno. Ale chuti/nechuti nie je kriteriom kvality. U kav je to vo vseobecnosti SCA cupping score.
31.01.2020 - 19:30:05
02
Aj takto moze vyzerat napojenie na "pevny rozvod" vody a odpadu, DC Mina
Príloha:
Mina installation.jpeg
Mina installation.jpeg 303.75 KiB thumb_up0thumb_down


Photo credit: Transporter at H-B forum.
31.01.2020 - 20:27:57
01
Narazil som na takuto diskusiu (https://www.home-barista.com/espresso-machines/false-claims-of-saturated-group-heads-buyers-beware-t61957.html), co vlastne je "saturated group", konkretne ci LM Linea Mini je saturated group alebo nie (rovnako tak aj DC).
31.01.2020 - 23:52:14
00
LM mini : nie IMHO
Aká DC ?
01.02.2020 - 07:54:27
00
La Marzocco Linea Mini je vporiadku. Vsetky DC, okrem posledneho Zero pouzivaju stejnu hlavu.
Ved pocitaj trochu link.
Zaver je, ze presna definicia "saturated grouphead" vlastne nie je, zaviedlo to LM pre GS3, co mozno brat ako marketingovy nazov. Urcite vsak konstrukcia hlavy LM LM ci DC (a zrejme aj ine "saturovane") je ina, ako u LM GS3, Slayer, KwdW ... Btw, Synesso (MVP Hydra, 1group) sa Ti nepaci?
01.02.2020 - 11:16:08
00
Hydra sa mi nepáči ... osobne mne sa najviac pozdáva práca s “ lever” strojmi ala Londinium R . Taka chlapská “ robota “ . Dole video s možnosťou cez apku prispôsobiť vysledok k stupnu praženia kavy na L-R

01.02.2020 - 12:58:22
00
Nepochopil som, co to ma robit, teda akym mechanizmom riadi tlak preinfuzie (ci zvysuje teplotu vo vymenniku, teda tlak, ktory vytlaca vodu - ale nepoznam Londinium, ako pracuje). Ale 2 veci som si vsimol:
1/ Cim svetlejsie prazenie, tym vyssi pozadovany tlak preinfuzie.
2/ Aj ked isiel sliderom zlava doprava a ocakaval by som adekvatne narastanie tlaku na bargrafe, bargraf ukazoval cudne cisla, v strede slidera najvyssi tlak, na kraji nizsi. To ale moze byt moje nepochopenie funkcie.
01.02.2020 - 13:34:09
00
Peťo daj si zvuk pri prehrávaní videa a zistíš toho viac 😜 ... tlak preinfuzie podľa mna riadi aktívnym zapojením čerpadla , ktoré vháňa vodu do “hlavy”... pričom “optimalizácia produktu “ je dana pohybom “ slidera” a nejde pritom len o exponenciálny nárast tlaku , ale je výsledkom “ celého procesu “ tlakovej krivky počas extrakcie , kde tlak pružiny piestu s presne definovaným “ programom “ ma nezastupiteľnú úlohou .
01.02.2020 - 15:16:34
00
Neuveriteľná sila ... mlieko naparim v závislosti od objemu dva-trikrát rýchlejšie ako na mojom R58

Prílohy:

0ED62A6D-2743-4C69-B13A-36A51CC03A88.gif
0ED62A6D-2743-4C69-B13A-36A51CC03A88.gif 5.52 MiB thumb_up1thumb_down

01.02.2020 - 15:43:46
00
peterg napísal:
Ten link tu uz niekto dal nedavno, nepamatam kto ... ale na urovni matematickeho modelu nechceme ... ;)

Ja by som to až tak nezatracoval, hlavne tu pasáž o pomere sušiny k výslednému extraktu, doby extraxie a jej množstva v závyslosti od gramáže sušiny. Urobiť kávu z 15 až 20g nie je žiadny problém, dobre to vyzerá i keď vieme, že bohatá kréma na chuti nepridá, skorej naopak. Tak isto vieme, že čím hustejší je extrakt smerujúci k pomeru až 1:1 /obvykle 1:2/ v zavyslosti od množstva gramáže, je chuť agresívnejšia a zanikájú v nej jemné chuťové nuansi. Kto už extrahoval kávu cez filtrík, vie o čom hovorím, hlavne k rozpoznaniu širšej škály chutí, ktoré sú pražiarom uvádzané na obale kávy. Čo už je ťažšie pri extrakte v pomere 1:2 u 15 až 20g sušiny. Tak isto stojí za povšimnutie pasáž o jemnosti mletia, kde sa neodporúča príliš jemné mletie. Z dôvodu, že sa vyextrahuje do kávy viac horkejších tónov, čo na dobrej chuti nepridá. Samozrejme je to vec názoru a osobných preferencií, niekto dáva prednosť sile kofeínu pred chuťou. Mňa osobne to zaujalo a dal som sa na experiment. Znížil som gramáž a pomer sušiny k množstvu výsledného extraktu, ktorý sa pohybuje od 20 do 23%. ;)
01.02.2020 - 15:49:40
01
Ramon1 napísal:
Neuveriteľná sila ... mlieko naparim v závislosti od objemu dva-trikrát rýchlejšie ako na mojom R58

Neviem čo je to dva-trikrát rýchlejšie ale DC to dá po japonsky natotata. :D
01.02.2020 - 15:55:22
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up