XT som chcel asi kvoli tomu ze by som ocakaval bezudrzbovost bez potrebneho stelovania... Mozno sa mylim, ale kamarat ma Deore a steloval
radenie osobne uz milion krat , Na mojej 15 rocnej meride to radi hladko bez nastavovania, len sa kazdy rok
bike premaze a raz za 2-3 roky a 3 tis km sa menila retaz, nastavil sa v servise a nic ine. Mam pocit ze to XT je na tom predsa o nieco lepsie...
Len teda rad by som novy bike po 15r. Okrem ineho, mozno to s tym nesuvisi, ale ked ideme s kamosom na bikoch, vaha skoro rovnaka, tak ako keby bike na XT
nabojoch siel trocha rychlejsie bez slapania z kopca. To moze byt ale subjektivne a len sa mi zdat... Cize slo mi o bezudrzbovost a uz rozdiel 200-300-400 Eur pri deore vs xt neriesim. Ano crossovy bike mi max vyhovuje, aj ked je to asi uz old school . Ale to mi nevadi. Mam 45 tak som na novom chcel doklepat dalsich 15 rokov do dochodku, haha ..
Co sa tyka este crossa, siel som na horskom 13 kilovom s nie moc hrubymi plastami v dobre vybave polne cesty aj asfalt a musim povedat ze na crosse sa mi jazdi fakt lepsie, bez ohladu na plaste. Preto cross .
CTM stark 4.0 sa da kupit dokonca za 1050 novy, co je dobra cena. Ale teda nie je full v XT, co ako vravim nie je podmienka, ale doplatit si par 100 eur uz nejako neriesim, ak to ma vydrzat zase 15 rokov bez vacsich problemov ci specialnej udrzby...Teoreticky by stacil aj ten Stark 4.. Podla vsetkeho ma dobru vidlu , ale to pri crosse zas nebude asi az tak uplne dolezite.. Trochu ma lame ta cena za novy bike, ktora je dobra..
Cube SL za 1260 je super cena. Len je to v DE a maju len XL. + naklady na odoslanie , odhadom 100. Co je stale Ok, ale hlavne nemaju velkost. Na SK je SL za 1650-1700 cca, co je uz celkom dost.
Radon Scart light 10 vyzera velmi dobre. Ak by som ale videl Cube SL za 1260 aj realne , tak je vyhodnejsi ten zrejme.
www.bike-discount.de som postrehol, ale zatial odtial nic nekupoval. Je moznost kupit aj z DE, z SK to ale asi bude jednoduchsie, aj kvoli pripadnej reklamacii...
Inak este je teda posledna moznost kupit nieco z druhej ruky za +- polovicnu cenu. Su
biky co maju za sebou 2000-3000 KM a stoja 3 roky v garazi... Na taketo mam 4 tipy :
Ghost panameo X8, Cube nature SL, Kludne Radon Scart, Merida XT. Len je pravda ze crossy su okrajova zalezitost a moc ich v ponuke v dobrej velkosti a top vybave z druhej ruky veru nie je. Uz to sledujem daku dobu ..
Kratsie to asi neslo zhrnut