Bikeparková sezóna začína - plnou parou nadol

Sneh už sa takmer všade roztopil, bagre a lopaty sa sťahujú z tratí a nás čaká ďalšia skvelá bikeparková sezóna, nepochybne aj s množstvom nových tratí. Čo všetko sa pri rýchlej jazde z kopca zíde?

BBB BPD-32 - 26,90 €

BBB BPD-32
Platformové pedále BBB BPD-32 držia nohu ako priklincovanú, či už práve prechádzaš klopenkou, alebo skáčeš z niekoľkometrového dropu. Patria medzi odolné freeride pedále. Ich hliníkové telo je kombinované s chróm molybdénovou oskou, otáčajúcou sa na klzných puzdrách. Na oboch ich stranách sa nachádza 12 pinov, ktoré sa dajú v prípade potreby ľahko vymeniť a zároveň nastaviť pre optimálny komfort. MOC pedálov je 29,99 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Bell Super DH Spherical MIPS - 349 €

Bell Super DH Spherical MIPS
Prilba Bell Super DH sa môže popýšiť niekoľkými zaujímavými technológiami. Známy MIPS je tu vylepšený na verziu Spherical, pričom sa otáča celá škrupina. Chránič brady je odnímateľný, čo pomáha najmä pri šliapaní do kopca či pri prestávkach. O pohodlie sa stará polstrovanie X-Static s 25 otvormi, korunku systému nasádza magnetická pracka Fidlock. MOC prilby je 349 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Kellys KLS Adept 10 - 49,99 €

Kellys KLS Adept 10
Desaťlitrový batoh Kellys KLS 10 pojme všetko, čo je nutné vziať so sebou do bikeparku. Nosenie je vďaka perforovaným popruhom a bedrovému pásu veľmi pohodlné. Batoh je predpripravený na inštaláciu hydrovaku o maximálnom objeme 3 litre a vnútri sa nachádza niekoľko praktických priehradiek na drobnosti. Vo vrecku na zips sa nachádza sieťka na prilbu, na batoh sa dá umiestniť aj svetlo. MOC batoha je 54,13 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Cratoni C-Maniac 2.0 MX - 169 €

Cratoni C-Maniac 2.0 MX
Masívna prilba C-Maniac 2.0 MX v sebe kombinuje všetko, čo je dôležité pre bezpečnú jazdu v bikeparku. Je ľahká, vhodná na celodenné jazdenie a vďaka 8 otvorom aj primerane odvetraná. V neposlednom rade zaručuje maximálnu ochranu hlavy. Má odnímateľný chránič brady aj celej tváre. Aby na hlave spoľahlivo držala, disponuje trojpolohovým nastavením. Okrem toho sa dá k prilbe pripnúť kamera či zadná blikačka. Jej MOC je 169 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Weldtite CycloTools 20 - 23,99 €

Weldtite CycloTools 20
Pri dlhých dňoch „shredenia“ v parkoch to tak býva, že sa niečo uvoľní, a tak treba dotiahnuť skrutku, špicu alebo pedál. Vtedy je dobré mať pri sebe aspoň kvalitný multikľúč. CycloTools od Weldtite ponúka všetko, čo budete potrebovať. Od klasického krížového skrutkovača cez imbusové, centrovacie a Torx kľúče až k nitovačke a sade na opravu defektov. Naviac ho testoval aj náš redaktor Henry. Jeho MOC je 23,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Dainese Linea 03 MIPS - 179 €

Dainese Linea 03 MIPS
Prilba Linea 03 patrí medzi všestranné kúsky, ktoré využiješ ako na traile, tak aj pri jazde po zvážniciach. Je pološkrupinovej konštrukcie a kombinuje polykarbonátovú škrupinu s EPS vnútrajškom. Ten je mapovaný tak, aby čo najlepšie pokryl tie časti hlavy, ktoré bývajú najčastejšie vystavené nárazu. Či už sa zameriame na antibakteriálne výstelky, 18 vetracích otvorov, alebo možnosť nosiť ju s copom, komfort je zaručený. Jej MOC je 179 € a nájdeš ju na MTBIKER shope.

Alpina Scarabeo - 128 €

Alpina Scarabeo
Okuliare Scarabeo sú ideál pre jazdu lesom. Ponúkajú široké zorné pole, pričom veľké, sférické zorníky zabezpečujú ochranu pred nečistotami, hmyzom, ale aj pred škodlivým UV žiarením. Naokolo zorníka sú strategicky umiestnené vetracie otvory, ktoré zabraňujú zahmlievaniu. Vysoké pohodlie je docielené trojvrstvovými penovými vypchávkami a veľkou prednosťou je možnosť nosenia dioptrií a týchto okuliarov zároveň. Ich MOC je 150 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Abus YouDrop FF - 119 €

Abus YouDrop FF
Maximálnu ochranu pri začiatkoch si zaslúžia aj deti. Prilba YouDrop FF preberá množstvo technológií z „dospeláckych“ prilieb. O absorbovanie nárazov sa stará EPS pena, ochrane neušla ani tvár, keďže prilba je doplnená chráničom brady. Ten sa dá v prípade potreby odpojiť. Prilba sa dá nastaviť nielen po obvode, ale aj výškovo, problém teda nebudú mať ani dievčatá s copom. Komfortu pomáha aj 14 otvorov či sieťka proti hmyzu. MOC prilby je 119 € a nájdeš ju aj na našom MTBIKER shope.

HT HT-AN01 - 64,90 €

HT HT-AN01
Ploché platformové pedále HT HT-AN01 sú vyrobené z CNC opracovaného hliníka a prehovára to aj do ich hmotnosti, keďže vážia 440 g. Ich oska sa otáča na priemyselných ložiskách s klznými puzdrami, čo napomáha jej životnosti. Osky sú vyhotovené z chróm molybdénu, rovnako opracovaného CNC. O stabilitu za každých podmienok sa stará 10 vymeniteľných pinov SP-7 z každej strany pedálu. MOC páru pedálov je 83 € a nájdeš ich aj na našom MTBIKER shope.

Schwalbe Magic Mary - 53,99 €

Schwalbe Magic Mary
V bikeparku je spoľahlivý grip jednou z najdôležitejších esencií spokojnej jazdy. Plášť Magic Mary v šírke 2,60“ je vyrobený zo zmesi Schwalbe Addix Soft, ktorá v spojitosti s pokročilým stredným dezénom „podrží“ za každých okolností. Táto pneumatika sa radí medzi najvýkonnejšie na trhu a najmä vynikajúco absorbuje nárazy. Samozrejmosťou je možnosť použiť ho ako bezdušový a tým ešte zvýšiť jeho výkon. MOC jedného kusu je 66,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Ak ťa zaujíma viacero užitočných doplnkov na jazdu v bikeparku, môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: Archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
Výbava do bikeparku - zábavne i bezpečne PR článok

Výbava do bikeparku - zábavne i bezpečne

Bikeparky majú v cyklistickom svete stabilné a obľúbené miesto, ba čo viac, buduje sa ich čím ďalej tým viac. Kvalitná výbava sa zíde ako začiatočníkom, tak i pokročilým jazdcom.
keyboard_arrow_up