Pozvánka: Testovacie dni BMC - dostupné aj „redaktorské“ modely

Prvé testovacie dni tohto roku nám prinášajú prémiovú značku bicyklov, BMC. Vyskúšať si môžeš rôzny mix modelov vrátane tých, na ktorých momentálne jazdia aj naši redaktori, Imro a Cepo.

Zoznam testovacích modelov

  • Roadmachine RM01 TWO (51 a 56cm)
  • Roadmachine AMP ONE (51, 54 a 58 cm)
  • Teammachine SLR01 ONE (51, 54, 56 a 58 cm)
  • KAIUS 01 ONE (54 a 56 cm)
  • KAIUS 01 TWO (51, 54, 56 a 58 cm)
  • URS 01 ONE (M a L)
  • Twostroke 01 TWO (S, M a L)
  • Fourstroke LT LTD (S, M, L a XL)
  • Fourstroke 01 TWO (S a L)
  • Fourstroke AMP LT ONE (M a L)

    Ak vás niektorý z modelov zaujal, rezervovať si ho dokážete prostredníctvom nášho kalendára. „Testovačka“ v MTBIKER showroome v Bratislave sa odohrá v piatok 7. júla, pokračovať sa bude v sobotu a nedeľu 8. a 9. júla v MTBIKER centre v Hrádku. Bicykle budú k dispozícii v Bratislave od 10:00 do 18:00 a v Hrádku od 9:00 do 15:00.

    BMC Teammachine SLR01

    Podmienky zapožičania

    Zapožičanie bicykla je zdarma. Jediné, čo so sebou musíte doniesť, je občiansky preukaz. Bicykle budú dostupné len jazdcom starším ako 18 rokov, pri mladších bikeroch je nutný dozor zákonného zástupcu. Zároveň je nutné si bicykel vopred rezervovať. Potom už iba stačí prísť v dohodnutý čas a užiť si jazdu. V Bratislave sa dá „skočiť“ na hrádzu, či do Mestských lesov, Hrádok zas ponúka výšľap na Tematín aj s MTBIKER trailom, okolie MTBIKER centra i pumptrack, cestní cyklisti si tu môžu užiť prázdne cesty a napríklad aj pekné stúpanie na Bezovec, či výjazd k hradu Beckov. Treba však myslieť na to, že si jeden model môžete zapožičať na maximálne 1,5 hodiny vrátane úvodného nastavenia.

    O komfort nebude núdza

    Ako v MTBIKER showroome, tak aj v MTBIKER centre bude k dispozícii sprcha, toalety a možnosť odložiť si vlastný bicykel počas výpožičky. Ak si prinesiete vlastné pedále (SPD/SPD-SL), naši mechanici vám ich na bicykel ochotne nahodia. V blízkosti bratislavského showroomu je obchodné centrum Nivy, kam sa môžete ísť pred alebo po výjazde občerstviť, Hrádok zas ponúka kávu, či nealko nápoje. Ak prídete autom, dokážete v OC Nivy zaparkovať zdarma na 3 hodiny, MTBIKER centrum vás privíta vlastným parkoviskom.

    BMC Fourstroke LT LTDBMC Fourstroke LT LTD

    Pár slov o testovaných modeloch

    Väčšina asi správne spoznala v poslednej dobe jeden z najznámejších bikov v MTBIKER komunite, Fourstroke LT LTD – model, na ktorom bude Imro jazdiť na pretekoch BIKE Transalp. Hoci si ho pri tejto príležitosti „doladil“ novou sadou Sram AXS XX, ani „sériovka“ nezaostáva v prémiovosti a tento downcountry model si najlepšie užijete na niektorom z trailov.


    Okrem limitovanej edície si môžete vyskúšať aj model Fourstroke 01 TWO. Oproti „el-té-déčku“ je so 100 mm zdvihmi v réžii tlmenia RockShox SID SL Select+ a SIDLuxe Select+ ladený skôr na maratóny, či XC, jednoducho na rýchlu jazdu. Celok dopĺňa šikovne integrovaná teleskopická sedlovka s funkciou autodrop a elektronické radenie Sram GX AXS.

    Downcountry model Fourstroke AMP LT okrem toho, že zvládne aj poriadne „búšenie“ v zjazde, v sebe ukrýva aj minimalistickú podporu v podobe motora TQ-HPR50. Karbón vládne aj takýmto kompaktným e-bikom, od rámu až po odolný set kolies DT Swiss XRC 1501. O tom, že je tento stroj rýchly ako hore, tak aj dole kopcom, svedčí osadená teleskopická sedlovka Bikeyoke Divine a plášte Maxxis Rekon 2.4“ TR EXO.

    BMC Fourstroke AMP LT
    Život bez tlmiča je o niečo jednoduchší na údržbu a pri zacielení sa na rýchlosť aj efektívnejší. Zástupcu kategórie hardtailov bude predstavovať model Twostroke 01 TWO, ktorý sa môže popýšiť ľahučkým karbónovým rámom a citlivou vidlicou RockShox SID Select. Okrem rámu je z karbónu vyhotovená aj sedlovka v tvare D a takisto aj riadidlá. Práve ľahkosť a tuhosť z neho robí skvelú zbraň na rýchlych tratiach, či MTB časovkách do kopca.

    BMC Twostroke 01 TWO
    Z cestného segmentu k nám BMC posiela skutočnú lahôdku v podobe modelu Roadmachine 01 TWO. Nájdeme tu špičkové komponenty, ako napríklad elektronické radenie Shimano Dura Ace Di2, karbónový kokpit s úplnou integráciou kabeláže, či ľahké karbónové kolesá DT Swiss ERC 1100 v univerzálnej výške 45 mm. Nešetrilo sa ani na nábojoch, ktoré sa otáčajú na keramických ložiskách SINC. Roadmachine sa skrátka nestratí na rýchlom švihu po rovine ani pri náročnom výjazde v horách. Okrem Roadmachine sa k slovu dostane aj Teammachine SLR01, ktorý už nejaký ten piatok sedlá Cepo.

    BMC Teammachine SLR01
    Hybridný model Roadmachine AMP ONE v sebe spája ľahkosť a ovládateľnosť svojich neelektrických súrodencov a rýchlosť klasických e-bikov. Nenápadná jednotka v náboji Mahle X20 pomôže vždy, keď budete chcieť ísť rýchlejšie. Pre vyššie pohodlie počas dlhých výjazdov je rám, kolesá, sedlovka aj predstavec z karbónu. V duchu moderných trendov tu nájdeme elektronické radenie Sram Force eTAP AXS.


    Nezabudlo sa ani na vyznávačov „štrkoletov“ a k dispozícii budú hneď tri modely. BMC Kaius 01 ONE a jeho o niečo dostupnejšia verzia 01 TWO sú stavané na maximálny prenos sily a vysokú efektívnosť pri jazde. Karbón tu nájdeme takmer všade a kde práve nie, tam je elektronické radenie Sram Red AXS s gravel prívlastkom XPLR, resp. Sram Force eTAP AXS. Úhľadný aero kokpit a pekná farebná kombinácia pôsobia atraktívne už na prvý pohľad. Na druhú stranu, URS 01 ONE si poradí aj s horším terénom, keďže je v zadnej stavbe umiestnený tlmiaci medzikus, ktorý pridáva 10 mm zdvihu. Ak by niekomu chýbal zdvih aj vpredu, je rám kompatibilný s gravel vidlicou Fox 32 SC AX. Podobne ako pri modele Kaius je na ňom osadená prémiová rada Sram Red.

    Nech už vyznávate hociktorú disciplínu a uprednostníte hociktorý bicykel, v každom prípade sa tešíme na vašu návštevu a pevne veríme, že si testovanie maximálne užijete. Pre aktuálne informácie o testovacích dňoch sledujte náš kalendár. Zároveň si v ňom môžete rezervovať bicykel (alebo zrušiť rezerváciu) v Bratislave alebo v Hrádku.
    Zdroj fotografií: archív redakcie MTBIKER a bmc-switzerland.com
  • report_problem Našiel si v texte chybu?

    Testovacie dni BMC - Bratislava

    calendar_today 07.07.2023
    label Nesúťažné podujatie
    place Bratislava (Slovensko)

    redakcia 
    clear
    Prečo sa ti článok nepáči?
    Odoslať spätnú väzbu
    Formulár sa odosiela

    Komentáre

    Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
    Formulár sa odosiela
    Pridaj komentár
    Formulár sa odosiela

    Podobné články

    MTBIKER Sliezsky kráľ – vrchol sezóny je už v júni

    MTBIKER Sliezsky kráľ – vrchol sezóny je už v júni

    Žiadny BIKE Transalp, Salzkammergut Trophy alebo „majstrák“, vrchol sezóny bude pod Gerlachovským štítom.
    Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

    Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

    Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
    Pozvánka: Apríl 2023 - otvorme sezónu naplno

    Pozvánka: Apríl 2023 - otvorme sezónu naplno

    Zimné sústredenia už máme za sebou a nastal čas natrénované kilometre pretaviť do pretekového tempa.
    keyboard_arrow_up