Predstavujeme náš nový robotický sklad

Aj keď vás nezaujímajú sklady a logistika, možno vám trochu viac priblížime, čo všetko sa skrýva pod logom MTBIKER a že sa rozhodne snažíme neustále napredovať.

... z piešťanskej detskej izby do celej Európy.

Už ste ma zrejme neraz počuli hovoriť, že sme pomerne unikátny koncept. A myslím, že to môžem tvrdiť aj vzhľadom na „svetové parametre“. Nie sme GCN, Pinkbike, Bikeradar alebo niečo iné, čo vám napadne v spojitosti s cyklistikou. Ale rovnako nie sme ani klasický obchod.

Keďže sme vznikli na Slovensku, možnosť dlhodobo niečo tvoriť, podporovať a rozvíjať je daná vzájomnou symbiózou s e-shopom. Vďaka nemu a vašej podpore, teda tým, že v ňom nakupujete, môžeme zase vrátiť niečo späť. No a veľkým, skôr obrovským projektom v rámci e-shopu bol náš nový sklad.

Sklad MTBIKER pri Trenčíne, Imro
Nebojte sa, nejdem tu rozpisovať nejaké nudné detaily. Ale ten sklad nie je tak úplne klasický, to by sme neboli my. Tiež ho môžem nazvať unikátnym v rámci cyklistiky a Slovenska. Veci sa snažíme robiť aj s výhľadom do budúcnosti, zrejme tým sa tiež dosť odlišujeme. Myslím, že teraz môžem použiť aj slovo vizionársky.


Za tým všetkým stojí obrovské množstvo ľudí. Keby som tu mal vymenovať všetkých, bol by to poriadne dlhý zoznam. Rovnako vás upokojím, nenahradzujeme ľudí strojmi, cieľom bolo zvýšiť efektivitu pri súčasnom počte zamestnancov. Rovnako doplním, že ľudia stále v sklade pracujú a roboty nerobia všetku prácu. Než vás vezmeme na prehliadku formou videa, dám ešte slovo Martinovi Palenčíkovi alias boo_boo, ktorý je naším obchodným riaditeľom a zažil všetky fázy vývoja. Alebo jeho slovami… z piešťanskej detskej izby do celej Európy.

Martin Palenčík

Náš Tomáš (cervo) určite netušil, že ako 11-ročný privedie na svet projekt, ktorý bude v cyklistickej brandži unikátom, a tak trochu fenoménom. MTBIKER v rámci svojej histórie píše už 25. rok, e-shopu plynie 8. rok. Každý z týchto rokov bol jedinečný a priniesol niečo, čo nás posunulo vpred.

Pamätám si to, akoby to bolo včera, keď sme Tomáša (cervo) s Jožom (mondzo) lámali na otvorenie e-shopu. V decembri 2014 sme sa dočkali a po polroku príprav sme pred Vianocami odpálili projekt internetového obchodu. Na začiatku s externým skladom a vlastnou zákazníckou podporou, no s jasnou víziou ďalšieho rastu.

Stavba predajne MTBIKER v Hrádku
Už v septembri 2015 sa po vybavení všetkých povolení „zahryzli“ stavebné stroje do poľa v Hrádku a 2. 4. 2016 sme už otvárali MTBIKER centrum. Naša prvá e-shopová expedícia sídlila v aktuálnom servise Shimano service centrum (detská izba, ktorú vo videu spomína Imro). Potreba skladového priestoru vznikla v podstate okamžite, a tak pribudli v Hrádku prvé dva lodné kontajnery.

Areál MTBIKER, Hrádok
S kontajnermi sme následne pokračovali v dvoch veľkých etapách. Najprv nízky sklad a následne už na prelome covidových rokov 2020/2021 sme dali do užívania poschodový sklad, čím sme v Hrádku vyčerpali možnosti priestorovej expanzie.

MTBIKER Hrádok
Už počas výstavby poslednej hrádockej etapy nám plány riadne skrížil COVID-19. „Boom“ v celom segmente cyklistiky bol tak obrovský, že sme si právom začali klásť otázky, ako ďalej. Určite si spomínate na nedostatok tovaru a obrovské meškania v doručovaní. Identifikovať problém bolo relatívne jednoduché a rovnako bolo veľmi rýchlo jasné, že náš biznis sa zmenil a treba sa prispôsobiť novým výzvam.

A tak sme sa dostali až sem. Ďalší z míľnikov MTBIKER-u je tu. Nový sklad. Žiadne kontajnery. Klasická logistická „škatuľa“ v blízkosti diaľnice. Klasická zvonku, jedinečná vo vnútri. Nový domov nášho skladu a expedície vám predstavíme vo videu. Pár čísel k tomu – 4635,3 m2, 17 000 prepraviek v robotickej časti, 2 000 paletových miest, 19 robotov. Nová etapa je tu a príbeh zďaleka nekončí.


Čo z toho vyplýva pre vás?

Okrem toho, že sklad výrazne pomôže s dostupnosťou tovaru, rovnako sa trochu mení aj spôsob nakupovania… teda aspoň pre niektorých. Totiž, mnohí ste boli zvyknutí, že veľa vecí ste nakúpili priamo na mieste v MTBIKER centre v Hrádku. Lenže na predajni už zostala len veľmi malá časť tovaru, preto ak chcete mať istotu, je potrebné objednávku vytvoriť dopredu.

V podstate rovnaký systém, aký je zabehnutý v Bratislave, ktorá už od začiatku funguje najmä ako odberné miesto. Servis či bikefitting sa nemení, tieto služby fungujú ako doteraz aj naďalej.
Zdroj fotografií: archív redakcie MTBIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Ako vznikol MTBIKER a kto ho založil?

Ako vznikol MTBIKER a kto ho založil?

Dalo by sa povedať, že ide v podstate o historický okamih v rámci nášho vlastného obsahu. Zoznámite sa počas výjazdu s človekom, ktorý MTBIKER pred viac ako 20 rokmi založil a doviedol do súčasnosti.
MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

Človek prejde Alpy a má pocit, že lieta. Ale potom príde na domáci maratón a stále môže parádne „nakúpiť". Tak ako ja.
keyboard_arrow_up