MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.

Po mojom poslednom letnom občasníku som plánoval ten ďalší priniesť s úvodom sezóny 2024. Aj keď sa marec ešte neskončil, meškám už skoro 2 mesiace. Veru, táto zima prišla na pomery posledných rokov skoro a rovnako skoro aj odišla.

Áno, vo vysokých polohách sa ešte nejaké tie fľaky snehu nachádzajú, no my na dolniakoch už ani nespomíname, kedy sme si ráno zaškrabkali po čelných sklách na autách. Hikeri teda plačú, bikeri sa radujú a aj tí menej závislí už počítajú tohtoročné nájazdy v stovkách kilometrov.

Čo sa u nás od leta udialo?

Poďme sa na to spolu pozrieť. V Žiline sme sa už zabývali a zvykli ste si na nás už aj vy. Patagonia, Vaude, Leatt, tenisky On Running, či Fjällräven sa u nás udomácnili a ihneď sa zaradili medzi obľúbené značky. Rovnako sme medzičasom raketovo nakopli aj spoluprácu s Kärcherom a výsledkom je exkluzívna ponuka novinky OC3 Foldable, ktorú okrem oficiálnych Kärcher shopov nájdete na Slovensku jedine u nás.

cyklisti, horská cyklistika
Na poli rozširovania ponuky makáme neustále a sme hrdí, že aj v tejto turbulentnej dobe sme od začiatku roka spustili viacero spoluprác, ktoré sa fokusujú na poriadne chuťovečky.

Veď uznajte – pre milovníkov exkluzívnych kúskov ponúkame hneď 3 značky bicyklov, ktoré rozhodne nemožno zaradiť medzi tuctovky. Pre MTB komunitu prinášame rakety Transition, pre milovníkov Talianska exkluzívne gravel a cestné bicykle Titici a pre hrdých tuzemákov značku TIME, ktorá unikátne karbónové rámy vyrába u nás na Záhorí.

DH, Enduro či AM/EN jazdcov určite poteší aj zaradenie O'Neal, značky s vynikajúcim pomerom ceny a výkonu. Z HW práve pracujeme na naskladnení prvej várky komponentov OneUP.

V apríli sa rozšírime aj o brand Ere Research, ktorý sa zameriava na karbónové kolesá, sedlá či plášte. Commuterov a bikepackerov zas poteší, že Basil sa po menšej prestávke vracia do ponuky v plnej paráde.

Značkový maratón uzavrieme spoluprácou, ktorá trošku vybočuje z nášho primárneho zamerania – pre značnú skupinu z vás, našich návštevníkov a zákazníkov však určite nebude najznámejšia slovenská fitness značka šedou zónou. Áno, rozbiehame spoločný projekt s Nebbia.sk a ako veľký fanúšikovia domácej produkcie vidíme v rámci MTBIKER či MTHIKER prieniky nielen v zimnej príprave.

bicykel, titici

Kupujte, ceny pôjdu určite hore

Ako som už načrtol v prvom odstavci, veľmi slušné čísla predaja zapisujeme už od polovice januára. Okienko s výhľadom na najbližšie obdobie si neodpustím ani teraz.

Určite registrujete tu a tam správy, že cyklistický trh je v kríze, nejaké tie veľké firmy na západe už padli a pozitívne sa o aktuálnom stave nevyjadruje ani slovenská produkcia či konkurencia. Súhlasíme, že súčasný stav má od ideálu ďaleko, u nás ale situáciu nevidíme až tak čierno. Samozrejme, trh sa po covidovom boome stabilizuje a prečisťuje, aktuálnym víťazom je spotrebiteľ, ale signály sú jasné: ceny pôjdu opäť hore a výhodné ponuky pravdepodobne budú stále menej časté.

Aktuálne sa stále dá vyberať zo širokej ponuky akcií či zliav ako na mechaniky, tak na elektriku. Spomeniem mega úspešnú kampaň Haibike, Kellys či vybrané modely z Ghostu či Lapierru. Z nášho pohľadu sú super ponuky aj na iné značky ako GT či Mondraker. Druhým dychom ale musíme uznať, že na niektoré ponuky na západe pozeráme aj my s otvorenými ústami.

Nech tému cien a vývoja trhu uzatvoríme – výpredaje v segmentoch komponentov a oblečenia už de facto skončili a vypredávajú sa iba staré kolekcie zo skladov predajcov. Návrat do štandardu, a teda rast cien očakávame postupne a ustálenie by malo prísť najneskôr s príchodom sezóny 2025. Takže zopakujem už viackrát povedané: kupujte, ceny pôjdu určite hore. Výroba bude musieť opäť začať zarábať, nakoľko aktuálne je, dovolím si povedať, takmer celý dodávateľský reťazec v strate, respektíve na nule.

Poďme na veselšiu tému

Aj mimo obchodu sa tento rok budú diať veci. Začneme tou najväčšou peckou, ktorou je MTBIKER FEST. Inšpiráciou nám bol obrovský záujem o komunitné jazdy a snaha posilniť puto medzi nami a vami aj vo fyzickom svete. Otvorte kalendáre, od 5. do 7. júla sa vidíme na Domaši.

Týmto zdravím domov na východ, síce predajňa u Koňarov či Vraňarov sa stále nekoná, ale aspoň takto na základoch Okolo Domaše prinesieme MTBIKER na východ v plnej paráde. Imro, Cepo, Mirka, Veronika, Lenka, Viktor, Lukáš. BMC, Marin, TIME, Bulls, Kellys, Orbea, Craft, Inov8, Garmin, Kärcher… Približne 100 bicyklov, spoločné jazdy, beh, cyklistika, kultúra.

Viac info už čoskoro a určite budeme s týmto eventom silno otravovať. Už teraz môžeme povedať, že to bude veľkolepé a dávame do projektu mnoho energie. Odhalím, že v sobotu večer sa môžete tešiť napríklad na skupinu Hex.

novinky v mtbiker svete, mtbiker stretnutie, mtbiker komunita
Tento článok bude dlhší ako zvyčajne, nakoľko s novinkami ešte nekončíme. Opäť vás počúvame a posúvame sa vpred a rád by som týmto článkom prvýkrát na svetlo sveta vytiahol aj ďalší z projektov, do ktorého vkladáme veľké nádeje. MTBIKER požičovňa sa hlási o slovo a začíname už v apríli ponukou elektrických, cestných či gravel bicyklov. Bicykle budú slúžiť okrem požičovne aj ako náhradné bicykle v prípade komplikovanejších reklamácií.

Flotila bude slušná, začíname s takmer 30 bicyklami. Odhalím ešte, že bicykle si cez rezervačný systém budete môcť objednať na každú predajňu MTBIKER, teda na 4 predajne. 4 predajne? Jasné – Bratislava, Hrádok, Žilina a BRNO. Brno? Presne tak, ideme za hranice. Same day delivery, urýchlenie doručovania do celej Českej republiky. Náš cieľ byť stredoeurópskym lídrom napĺňame aj fyzickou účasťou na zahraničných trhoch. Osobne sa budeme stretávať aj na viacerých českých eventoch.

Vráťme sa ale ešte nazad na Slovensko. Od februára môžete využívať aj osobný odber objednávok v našom sklade pri Trenčíne, v Sihoťparku. Tento odber má niekoľko obmedzení, ale pri šírke našej ponuky je odber v sklade najrýchlejšia možnosť dostať sa k vyše 40-tisíc položkám, ktoré máme skladom. Objednávky chystáme do 60 minút, musia byť uhradené (na mieste sa nedá platiť). Bicykle sa odoberať nedajú, rovnako sa tovar na mieste nedá vyskúšať. Čo sa však dá, je odovzdať tu vratku či reklamáciu.

Koniec? Stále nie. Máme ešte nejaké tie správičky, s ktorými sa chceme podeliť. V našom tíme sa pre sezónu 2024 okrem známych tvárí ako Imro, Jano Halik, Ľuboš Staňo či Tomáš Martinák objavia aj nové tváre – Kristína Galušková či Maroš Krupa. Verím, že o týchto menách ešte budete čo-to počuť. V rukáve máme ešte jedno silné meno, ktoré by malo naše rady posilniť po sezóne – týmto sa ale teaser na tím končí.

Naše aktivity a prítomnosť na pretekárskej scéne posilňujeme aj na ceste. Pre sezónu 2024 sa stávame partnerom tímu Pierre Baguette. Boris Horváth a jeho projekt nás oslovil, a tak sa dva najznámejšie cyklistické brandy na Slovensku dávajú po dlhých rokoch konečne dokopy. Aké? No predsa MTBIKER a Saganovci.

mtbiker novinky
Poslednou, ale nemenej zaujímavou správou, je spolupráca s Tomášom Višňovským, 5-násobným majstrom Slovenska v MTB maratóne. Tomáša určite registrujete v obsahu s Imrom už nejaký čas. Sme veľmi radi, že rozbiehame a nadväzujeme na spoluprácu, vďaka ktorej prinesieme obsah aj pre tých z vás, ktorí to s tréningom a výkonom myslia skutočne vážne. V spojení s Tomášovým projektom beatme.sk otvárame rovnako novú zaujímavú etapu zameranú na výkon.

Tento nadupaný newsletter končím – ako inak – prianím skvelej sezóny 2024. Nech vás defekty a pády obchádzajú a nech máte z cyklistiky čo najviac radosti. My v MTBIKERi sa už veľmi tešíme ako na virtuálne, tak aj na reálne stretnutia.
Zdroj fotografií: archív redakcie. vaude.com
report_problem Našiel si v texte chybu?
Boo_boo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Ani sme sa nenazdali a leto sa nám blíži ku koncu. Kilometre pribúdajú a osobne sa veľmi teším, že takto v polovici augusta môžeme priniesť dávku zaujímavých noviniek.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
keyboard_arrow_up