Pozvánka: DHL Sereďmaratón Virtual Ride 2023 - preteky podľa seba

„Klasický“ Sereďmaratón je už nejaký čas za nami a medzičasom sa rozbehla jeho, o niečo jednoduchšia, alternatíva.

Korene DHL Sereďmaratónu Virtual Ride siahajú ešte do obdobia pandémie koronavírusu, kedy usporadúvanie tradičných maratónov nebolo možné. Jeho myšlienka však pretrváva aj naďalej – pre množstvo ľudí je to príležitosť, ako si zapretekať „na diaľku“ a prekonať najmä seba.


O čo ide?

DHL Sereďmaratón Virtual Ride neprebieha tak, ako sme na pretekoch zvyknutí. Netreba tu očakávať obrovský balík, vysoké tempo a „chytanie“ nástupov. Svoju trasu si môžete odbyť hocikedy, či už to bude ranný alebo večerný výjazd, tréning na iné preteky, či nechcené „ponáhľačky“ do práce. Výber dátumu, počasia, či parťákov je na každom jednom cyklistovi a práve toto robí tieto preteky jedinečnými – spravíte si ich presne podľa seba.


2+ trás na výber

Hoci má májový Sereďmaratón pevne danú trasu, Virtual Ride sa púšťa opačným smerom. Pre účastníkov sú pripravené dve trasy – buďto okruh v okolí Piešťan (43 km s prevýšením 617 m) alebo v okolí Serede (68 km s prevýšením 645 m).


Myšlienkou pretekov je však to, aby sa mohol zapojiť každý a jazdu si v prvom rade užil. Preto je tu možnosť vybrať si vlastnú trasu o dĺžke minimálne 10 km, pričom štart a cieľ budú rovnaké. Všetky trate spája jediné – musia byť odjazdené na bicykli poháňanom vlastnou silou a mimo trenažéra. Rovnako ich treba zaznamenať na GPS prístroj a následne .gpx súbor nahrať do systému, prípadne zaslať organizátorom fotografiu displeja po odjazdení okruhu.


Štartovací balíček i bohatá tombola za odmenu

Štartovné na túto akciu činí 12 €, čo pokrýva štartovací balíček a tombolu. Obdrží ho a bude do nej zaradený každý registrovaný účastník. A bude veru bohatá – od ročného predplatného cyklistického časopisu, cez rôzne energetické doplnky až po možnosť výhry športového oblečenia, cyklokozmetiky, či šumivého vína na týždeň. V prípade absolvovania viacerých okruhov je nutné sa znova zaregistrovať, čo však znamená aj ďalšie štartovné balíčky a vyššiu možnosť vyhrať v tombole. Registrácia prebieha na tomto odkaze, pričom všetko o platbe i pretekoch nájdete na stránke organizátora.


Hoci akcia už prebieha, stále zostáva dostatočne veľa času na absolvovanie svojho vybraného okruhu. Motto „Zapojiť sa môže každý od Košíc po Bratislavu. Jazdite pre zábavu“ je viac než výstižný a práve takáto akcia môže byť odrazovým mostíkom do sveta maratónov.
Zdroj fotografií: photostancik.com, seredmaraton.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?

Sereďmaratón Virtual Ride

calendar_today 01.07.2023 - 31.07.2023
label Preteky jednotlivcov
place Piešťany, Sereď (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2023 - najľahšia trať?

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2023 - najľahšia trať?

Vysoká kvalita podujatia zostala, nová je trať, ktorá preverí účastníkov inak, ako výškovými metrami.
Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Letné mesiace nám dávajú o sebe vedieť vysokými teplotami a s nimi pokračujú aj maratóny v rôznych kútoch Slovenska.
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up