Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Letné mesiace nám dávajú o sebe vedieť vysokými teplotami a s nimi pokračujú aj maratóny v rôznych kútoch Slovenska.

Mesiac august bude pekným prierezom rôznych disciplín v cyklistike. Okrem cestnej a horskej cyklistiky tu máme aj triatlon. Podobne sú na tom aj maratóny s dlhou históriou a nové podujatia s výbornou organizáciou. Poďme sa spolu teda pozrieť, čo nás čaká v tomto mesiaci.

5. 8. 2023 - Horné Srnie - Cyklomaratón Horné Srnie

Úvodný víkend otvárame v obci Horné Srnie 8. ročníkom MTB maratónu v krásnom prostredí. Pretekárov čakajú 3 trate s dĺžkou 25, 45 a 72 kilometrov. Prihlásiť sa môžete online formulárom a do 30. júla je suma štartovného 20 €. Prezentácia pretekov bude prebiehať v centre obce pri kultúrnom dome od 8:00. Viac informácií o propozíciách nájdete na stránke maratónu.

Horné Srnie - Cyklomaratón Horné Srnie

5. 8. 2023 - Červený Kameň - MTBIKER Častovský cyklookruh

V rovnakom dátume sa bude konať aj pohodová akcia pre ľudí milujúcich cyklistiku. Ide o 7. ročník nesúťažného podujatia, kde na 2 tratiach si môžete prejsť celý okruh sami alebo s deťmi. Okrem dobrej partie vás čaká bohaté občerstvenie a tombola v zázemí akcie. Prihlásiť sa môžete priamo na MTBIKER stránke so štartovným pre dospelých v sume 15 €. Mládež má štartovné za 10 € a deti za 1 €. O pitný režim sa postará Zlatý Bažant so svojimi nealkoholickými novinkami na trhu. Viac informácií a aktuality k podujatiu nájdete na Facebook stránke. Okrem dobrého výjazdu sa zabavia aj deti vďaka sprievodnému programu.

Červený Kameň - MTBIKER Častovský cyklookruh

5. 8. 2023 - Raslavice - Raslavický pedál 2023

Ďalšou akciou je MTB maratón, ktorý ponúkne dve trasy v dĺžke 29 a 47 kilometrov. Prihlásiť sa môžete online a do 2. augusta je cena štartovného 26 € pre obe trasy. Okrem pretekov sa môžete tešiť na guláš po dojazde do cieľa. Prezentácia pretekov bude v deň konania od 8:00 v amfiteátri Raslavice. Samozrejmosťou je dobré zabezpečenie pre pretekárov v zázemí a tombola po vyhlásení výsledkov. Viac informácií nájdete na stránke podujatia.

Raslavice - Raslavický pedál 2023

5. 8. 2023 - Donovaly - Donovalský Drapák

Pestrú sobotu uzatvára populárny maratón spojený aj s bežeckými a detskými pretekmi. Porcia 22,5 a 50 kilometrov možno nie je veľa, ale určite preverí kondíciu každého pretekára. Štartovné je 30 € do konca júla a registrácia prebieha online. Očakávať môžete krásne výhľady a peknú trať v okolí Nízkych Tatier a Veľkej Fatry. Po dojazde do cieľa sa môžete tešiť na sprievodný program a po vyhlásení výsledkov aj na bohatú tombolu. Viac nájdete na stránke organizátora.


5. 8. 2023 - Zlatá Idka - 7. Časovka do vrchu Zlatá Idka - Kojšovská hoľa

Okrem maratónov nás čaká na východe Slovenska aj populárna časovka do vrchu na Kojšovskú hoľu. Čakajú nás 2 hlavné kategórie, MTB má trasu dlhú 10,2 kilometra, tá cestná je v dĺžke 8,2 kilometra. Okrem bicyklov sa môžu zúčastniť pretekov e-biky a bežci a špeciálnu kategóriu tvoria jazdci nad 105 kilogramov. Registrácia prebieha online formou a suma štartovného začína od 2 € podľa kategórie. Dobrou motiváciou môže byť minuloročná reportáž od Gleva a viac informácií o kategóriách a propozíciách k podujatiu nájdete na stránke podujatia.

Zlatá Idka - 7. Časovka do vrchu Zlatá Idka - Kojšovská hoľa

6. 8. 2023 - Bratislava-Lamač - Nay Gran Fondo Bratislava 2023

Nedeľa nám ponúkne cestné preteky v okolí Bratislavy aj s poriadnou porciou zábavy. Podujatia Gran Fondo sú skôr známe zo zahraničia a toto konkrétne malo premiéru minulý rok aj u nás. Tento rok sa bude podujatie niesť v podobnom duchu s trasou dlhou 132 a 89 kilometrov. Dlhá trasa pre skúsenejších cyklistov vedie aj cez Pezinskú Babu, ktorá bude aj s obmedzenou dopravou, a tak sa môžete tešiť na prázdnu cestu. Registrovať sa je možné online so sumou štartovného 72 alebo 64 € do 4. augusta. Prezentácia bude prebiehať 5. augusta od 14:00 do 19:00 a v deň konania od 7:30 do 9:00. Viac informácií nájdete v samostatnej pozvánke v magazíne MTBIKER.

Bratislava-Lamač - Nay Granfondo Bratislava 2023

6. 8. 2023 - Piešťany - SLOVAKMAN

Nabitý víkend uzatvára podujatie, ktoré je jedno z najťažších vo vytrvalostných športoch. Ide aj o samotné majstrovstvá Slovenskej a Českej republiky v dlhom triatlone. Porcia 3,8 kilometra plávanie, 180 kilometrov na bicykli a čerešnička v podobe 42,2 kilometra maratónu v behu. Okrem jednotlivcov sa môžu zúčastniť aj štafety. Ak neplánujete podporiť túto akciu svojou účasťou, môžete súťažiacich podporiť fandením pri ich výkonoch. Viac informácií nájdete na stránke organizátora.


12. 8. 2023 - Svit - ŠKODA Horal MTB maratón

Tento maratón píše už dlhú históriu, pretekári tu zažili poriadny „výpek” a aj kvalitnú búrku. Na programe sú 4 trate a ŠKODA FAMILY pre deti s rodičmi a povolené sú na nej aj cyklovozíky. Podujatie sa koná vo Svite v areáli Koliba. Prihlásiť sa môžete online formulárom a okrem poctivých prírodných tratí sa môžete tešiť na bohatý sprievodný program a kvalitné zázemie. Deti sa zabavia vo fun zóne, pretekári si dajú dobré jedlo po dojazde a celé to zakončí tombola. Viac informácií si prečítate v samostatnej pozvánke alebo na stránke pretekov.

Svit - ŠKODA Horal MTB maratón

19. 8. 2023 - Nová Dubnica - MTBIKER Novodubnický maratón 28. ročník

Najstarší maratón na Slovensku bude písať už svoje 28. pokračovanie. Zázemie v Novej Dubnici už pretekári veľmi dobre poznajú a pripravené sú 3 rôzne trate. HARD ponúka 84 kilometrov s prevýšením 3 000 metrov, KLASIK v dĺžke 43 kilometrov a 1 300 výškových metrov je zlatá stredná cesta a FAMILY je určená pre nádejné mladé talenty s dĺžkou 13 kilometrov a prevýšením 400 výškových metrov. Prihlasujete sa online cez MTBIKER stránku so sumou štartovného 26 € do 15. augusta. Viac informácií nájdete na stránke samotného maratónu.

Nová Dubnica - MTBIKER Novodubnický maratón 28. ročník

20. 8. 2023 - Kubínska hoľa - 5. kolo Slovenského pohára v downhille

Populárna náročná trať čaká zjazdárov v ďalšom kole v jazde z kopca nadol. Keďže toto odvetvie chce naozaj veľkú dávku odvahy a sústredenia, môžete prísť na trať obdivovať pretekárov pri ich výkonoch. Okrem hobby pretekárov sa môžete tešiť aj na našich elitných jazdcov, ktorí skvelo reprezentujú Slovensko vo svetovom a európskom pohári tohto športu.


20. 8. 2023 - Bratislava - L´Etape Slovakia by Tour de France

Sledovať profesionálov na obrazovkách pri ich výkonoch nás dokáže dobre namotivovať, napríklad k účasti na cestných pretekoch. Tie najväčšie u nás, čo sa účasti týka, už poznáte a čaká nás ďalší ročník. Na výber sú 2 hlavné trasy s dĺžkou 117 kilometrov a 1 700 výškových metrov a 65 kilometrov s prevýšením 900 metrov. Tiež sa bude konať aj Family Ride s dĺžkou 35 kilometrov. Okrem poriadneho zážitku nás čaká aj mnoho odmien a pre toho najlepšieho aj žltý dres. Registrácia prebieha online a ak chcete zažiť neuveriteľnú atmosféru aj so zimomriavkami na štarte, neváhajte sa prihlásiť. Viac informácií sa dočítate na stránke podujatia.

Bratislava - L´Etape Slovakia by Tour de France

26. 8. 2023 - Stará Ľubovňa - Slovenský pohár XCO UCI C3 Stará Ľubovňa

Okrem maratónov je tu aj kvalitné podujatie v kategórii C3 v rámci XCO, ktoré je určené pre jazdcov s licenciou a nadšených hobby jazdcov. Organizátor zaručuje kvalitnú konkurenciu, a tak 4. kolo Slovenského pohára bude mať o zábavu postarané. Okrem povzbudzovania môže byť dobrou motiváciou aj reportáž z predošlých kôl v magazíne MTBIKER, kde si môžete prečítať pohľad hobby pretekára a možnosti účasti.

Stará Ľubovňa - Slovenský pohár XCO UCI C3 Stará Ľubovňa
Aj toto je prierez nabitého kalendára v mesiaci august, v ktorom nás čaká pekná rôznorodosť cyklistických akcií a je už len na vás, ktoré si vyberiete. Okrem toho si môžete pozrieť aj ďalšie podujatia v MTBIKER kalendári, ktoré sa môžu nachádzať vo vašom okolí a nezmestili sa do tohto výberu.
Zdroj fotografií: archív organizátorov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac júl - po maratóne sa schladiť na kúpalisku

Pozvánka: Mesiac júl - po maratóne sa schladiť na kúpalisku

Pomyselný vrchol cyklistickej sezóny je pred nami. Okrem letných horúčav a búrok máme na výber aj slušnú porciu pretekov.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

MTBIKER Novodubnický maratón 2023 - keď telo povie, že stačí

Človek prejde Alpy a má pocit, že lieta. Ale potom príde na domáci maratón a stále môže parádne „nakúpiť". Tak ako ja.
keyboard_arrow_up