Unboxing: Thule Epos 3 - kompaktný a univerzálny nosič

V dobe gravelov, elektrobicyklov, rôznych rozmerov plášťov a geometrií rámov je potrebné prispôsobovať sa. Čo všetko dokáže nosič na ťažné zariadenie Epos 3 od Thule?

Thule je švédsky výrobca rôzneho kargo príslušenstva pre cyklistický a automobilový svet. Zahŕňa všetko, čo je určené na prepravu batožiny, vrátane batohov, detských vozíkov a sedačiek na bicykel, až po samotný transport bicyklov. Za samozrejmosť sa dá pri tejto značke považovať špičkové spracovanie, kvalitné a odolné materiály, ale aj jednoduchá obsluha a manipulácia, pretože cyklisti chcú jazdiť a nie „babrať sa“ s nosičom. Oproti predchodcom je vybavený flexibilnými, samostatnými, teleskopickými ramenami s otočnou hlavou, aby ste mali viac možností uchytenia vášho bicykla, alebo aj integrované kolieska, pre jednoduchšiu manipuláciu so samotným nosičom. Viac sa dozviete v unboxingu.

Parametre

  • Rozmery: 91 x 126 x 22 cm
  • Rozmery v zloženom stave: 91 x 27 x 75 cm
  • Kapacita: 3 bicykle
  • Nosnosť: 60 kg
  • Max. hmotnosť jedného bicykla: 30 kg
  • Hmotnosť: 22,7 kg
  • Max. šírka pneumatiky: 3" (4,7" s použitím popruhov Thule XXL Fatbike Wheel Straps)
  • Max. priemer rúrky bicykla: 22 - 90 mm
  • Max. veľkosť kolies (priemer): 29"
  • Zásuvka: 13-pin

Vybaľovanie bolo veľmi jednoduché. V podstate stačilo otvoriť krabicu, odstrániť kartónovú výplň a stojan bol pripravený.


Na prvý pohľad upútajú kompaktné rozmery. V zloženom stave nezaberie veľa miesta ani v garáži, alebo záhradnom domčeku, či pivnici.


Manipulácia je intuitívna, avšak aby sme na nič nezabudli a objavili všetko, čo ponúka, je potrebné nahliadnuť do pribaleného manuálu, kde sú všetky podrobnosti a možnosti detailne spracované a vysvetlené.

Thule Epos 3Thule Epos 3

Aby sme nosič nemuseli prenášať v rukách, namontujeme prepravné kolieska, ktoré umožnia pohodlnejšiu manipuláciu, resp. prenášanie stojanu - napríklad od auta do garáže a podobne.

Thule Epos 3
Epos 3 je pripravený vyraziť na výlet. Teda, takmer. Chýba nám ešte automobil… To však rýchlo vyriešime.

Thule Epos 3

Nasadenie na ťažné zariadenie je už štandardná záležitosť, čo je však podstatné, vďaka spomínanej kompaktnosti je táto operácia omnoho jednoduchšia. Po nasadení stačí nosič roztiahnuť a je pripravený na to, na čo bol stvorený.

Thule Epos 3Thule Epos 3


Teraz sa pozrieme na manipuláciu s nosičom pri nakladaní a upevňovaní bicyklov. Výrobca vypočul hlasy cyklistov všetkých kategórií a prispôsobil ramená na upevnenie bicyklov za ktorúkoľvek časť rámu, alebo zadného kolesa, čo poskytuje mnoho možností. Môžete vďaka tomu naložiť a vyložiť až dva bicykle v ľubovoľnom poradí. Nebude záležať na tom, či máte elektrobicykel, gravel, mestský bicykel s blatníkmi a nosičmi, alebo moderný „položený" enduro bicykel.

Thule Epos 3

Thule Epos 3
S uchyteným bicyklom za dobrodružstvom.

Thule Epos 3, VW MultivanThule Epos 3, VW Multivan

Bicykle sa dajú zamknúť vďaka ramenám so zámkom, rovnako je uzamykateľný aj samotný nosič.


Pre ľahšiu manipuláciu s bicyklami je nosič vybavený aj výklopným systémom. My sme však narazili na nevýhodu nízko položeného dna batožinového priestoru Multivanu. Pri štandardných autách typu kombi a podobne by však takýto problém nastať nemal.

Thule Epos 3, VW MultivanThule Epos 3, VW Multivan

Výrobca ponúka okrem samotného nosiča aj rôzne príslušenstvo v podobe montážneho stojanu, alebo extra bezpečnostný zámok, vyvinutý v spolupráci s odborníkmi značky ABUS.

MOC nosiča na tri bicykle Thule Epos 3 je 1 099 €. Nájdete ho na našom MTBIKER eshope.

Všetky produkty švédskeho výrobcu Thule v našom eshope nájdete na tomto odkaze.
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Test: Nosič Thule Epos - koniec rébusov

Test: Nosič Thule Epos - koniec rébusov

Prevážať bicykle môžete v aute, na streche, ale komfortu nosiča na ťažnom zariadení sa nič nevyrovná. Najmä ak je premyslený do posledného detailu...
Súťaž: Vyhraj VW Multivan na celý týždeň

Súťaž: Vyhraj VW Multivan na celý týždeň

Cyklodovolenka, roadtrip po Európe či výlet s celou partiou? Stačí zodpovedať jednoduchú otázku na konci tohto článku a Multivan na týždeň môže byť tvoj!
Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Rovnako dobrá na bicykli ako aj mimo neho. Presne takto nejako by sa dala jednou vetou opísať táto taška. Ide totiž o hybridný model, ktorý spája ruksak a tašku na nosič.
keyboard_arrow_up