Ako vyzerá nastavenie bicykla a výber komponentov pre náročné etapové preteky? To vám skúsime priblížiť s niekoľkonásobným víťazom Cape Epic a BIKE Transalp.

Ak sa budeme baviť o našom putovaní cez Alpy v rámci etapových pretekov BIKE Transalp, môžeme použiť aj zahraničné slovné spojenie „done and dusted“. Inak povedané, hotovo a prach už sadol, pričom články, videá a všetko okolo nájdete na MTBIKER pekne pokope. Ale možno si spomínate, že v jednom videu som naznačil pokus o akýsi bonus...

Krása etapových pretekov spočíva aj v tom, že má človek čas a väčšiu možnosť spoznať rôznych zaujímavých ľudí. A medzi nimi môže byť pokojne aj legenda etapových pretekov a 5-násobný víťaz Cape Epic, Karl Platt z tímu BULLS. Teraz je už viac ambasádorom značky a nie klasickým „profíkom“, ale stále vo výbornej forme. Pretekal vo dvojici s ďalším výborným jazdcov Tomim Misserom zo Španielska. Ako sme sa vlastne „skamošili“, nájdete v druhej časti našej alpskej trilógie. Celé video o predstavení vzniklo úplne spontánne a v rámci improvizácie v cieli 6. etapy. Chcel som využiť príležitosť a ukázať, ako sa na techniku a voľbu komponentov pozerá tak skúsený jazdec. Takže dali by sa spomenúť ďalšie detaily, spraviť lepšie zábery ale berte to tak, že ešte chvíľu predtým som pretekal na trati.

Bicykle BULLS možno u nás nie sú toľko známe, ale majú na konte množstvo víťazstiev, najmä čo sa etapových pretekov týka. Ich „továrenský“ tím BULLS môžeme označiť ako špecialistov na maratóny a čo je hlavné, jazdci ako Karl sa podieľajú na vývoji ich modelov. Jasným signálom bol fakt, že už pred viac ako 5 rokmi mal ich celoodpružený model 2 košíky v ráme, čo rozhodne ešte nebol „štandard“ ako dnes. XCO jazdcom na okruhoch to môže byť jedno, ale ak chcete uspieť na Cape Epic a máte možnosť si prispôsobiť stroj, bude to prvé na zozname. Cieľom videa bolo priblížiť najmä špecifické požiadavky jazdca a nastavenie takého stroja pre etapové preteky. Ak vám chýba slovenčina, doplnili sme titulky, ktoré aktivujete už priamo na YouTube v nastavení videa.


Inak bicykle od BULLS nájdete aj nás v MTBIKER shope, zatiaľ najmä v podobe ebikov. Ale aj tie majú svoju „históriu“ v rámci slávneho afrického podujatia. Ak si totiž všimnete kameramanov priamo na trati, všetci jazdia na BULLS a veľmi často sú to bývalí profesionálni jazdci, ktorí v tíme BULLS ešte pred pár rokmi pretekali. Ale to uvádzam len ako zaujímavosť, čo sa za touto značkou skrýva.
Zdroj fotografií: Martin Imrich
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Ebike reprezentanta SR - Marin Alpine Trail E2

Video: Ebike reprezentanta SR - Marin Alpine Trail E2

Elektrobicykel je veľká pomôcka pri tréningu jazdcov rôznych disciplín. Ako má upravený svoj ebike Ľuboš Staňo?
Video: Tajomstvo rýchlosti Ľuboša Staňa - upravený Marin Alpine Trail Carbon 2

Video: Tajomstvo rýchlosti Ľuboša Staňa - upravený Marin Alpine Trail Carbon 2

Profesionálni enduro pretekári si často svoje biky vylepšujú, takto vyzerajú všetky detaily upraveného Marinu.
Video: MTBIKER na trailoch – Žilina OKO TRAILS

Video: MTBIKER na trailoch – Žilina OKO TRAILS

Trailcentrum priamo v 4. najväčšom meste na Slovensku? 10 tratí rôznych obtiažností v krásnom lese – presne tieto slová definujú OKO TRAILS v Žiline.
keyboard_arrow_up