Doplnky na zimné jazdenie - cyklistika, celoročný šport

Zima už nemusí byť výhovorka. Funkčné oblečenie a doplnky do rôznych podmienok a terénu umožňujú jazdiť prakticky celoročne. Čím by ste mohli doplniť svoju výbavu?

FORCE Road Glacier - 83,99 €

FORCE Road Glacier
Investícia do zimných tretier sa určite oplatí, ak nevynechávate ani výjazdy počas sychravej jesene, mrazivej zimy, či skorej jari. Nie je to len o zateplení, ale aj o izolácii, ktorá udržuje teplo, pričom umožňuje vlhkosti nájsť cestu von. Vrchná časť je chránená nepremokavým zipsom a zapínanie je vyriešené pohodlným kolieskom. Vyššia konštrukcia chráni aj členok. Tretry Glacier nájdete u nás aj vo verzii pre horské bicykle s členitou podrážkou. Ich odporúčaná cena je 139 €. Nájdete ich v MTBIKER eshope.

Tatze Two-Face - 119 €

Tatze Two-Face
Two-Face patria medzi najuniverzálnejšie pedále na trhu. Nízka hmotnosť a odolnosť kompozitu je doplnená rozdielnymi stranami pedálu. Na jednej je zámka na zacvaknutie tretry, kompatibilná s SPD zarážkami. Druhá je vybavená pinmi, ktoré držia nohu počas zjazdu alebo, ak sa šmýka. A to oceníte najmä v zime, ak preferujete klasickú zimnú topánku pred tretrami. Samozrejmosťou sú kvalitné ložiská a istotne oceníte aj systém proti pretáčaniu pedálov. MOC je 119 € a nájdete ich na MTBIKER eshope.

Sigma Micro Duo - 6,39 €

Sigma Micro Duo
So zimným obdobím súvisí rýchle stmievanie a nízka viditeľnosť. Je dôležité dbať vo zvýšenej miere na vlastnú viditeľnosť. Je jedno, či to bude počas chôdze, behu, alebo jazdy na bicykli. Micro Duo dokáže poslúžiť ako predná aj zadná blikačka vďaka dvom LED svetlám. Tie je možné nastaviť podľa potreby, nezávisle od seba. K dispozícii sú dva režimy - blikanie a svietenie. Vďaka tomuto budete viditeľný zo vzdialenosti 50 metrov. V bielej, alebo čiernej farbe, ho nájdete za cenu 9,99 € v MTBIKER eshope.

Roeckl Rofan - 21,99 €

Roeckl Rofan
Mrznúce ruky sú snáď tou najhoršou nástrahou zimnej cyklistiky. Odborníkom v tomto segmente, Roeckl, sa podarilo skombinovať ochranu pred vetrom, ergonomický strih a odolnosť vďaka dobre známemu materiálu GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®. Tento softshell vás ochráni pred náporom chladného vzduchu zvonku, zvnútra zas dodá a uchová teplo kvalitná podšívka. Komfort dopĺňa teplá, pletená manžeta. Ich MOC je 59,99 € a nájdete ich v MTBIKER eshope.

Craft Core Dry Active Comfort - 42,99 €

Craft Core Dry Active Comfort
Ak holdujete zimným športovým aktivitám, je kvalitné funkčné oblečenie základ. Craft je v tomto smere odborníkom, o čom svedčí aj fakt, že sú hlavným dodávateľom funkčného oblečenia švédskych športovcov a armády. Active Dry má priliehavý strih, raglánové rukávy a najlepšie sa v ňom cítite počas zimného obdobia. Svojim dizajnom dobre vyzerá aj ako tričko nosené s civilným oblečením. Na výber je niekoľko farebných prevedení. Jeho odporúčaná cena je 49,99 € a nájdete ho v MTBIKER eshope.


ASSOS Ultraz 3/3 EVO - 21,99 €

ASSOS Ultraz 3/3 EVO
Ponožky stvorené na zimné tréningy a jazdy od švajčiarskeho výrobcu ASSOS. Strih, podpora klenby chodidla aj skvelý manažment tepla a vlhkosti pramení z kombinácie použitých materiálov. Ide o kombináciu syntetických vlákien s vlnou v pomere, ktorý uchováva teplo a zároveň odvádza vlhkosť preč od povrchu chodidla. Na spodnej strane nájdete tiež pridanú izoláciu pre väčší tepelný komfort a ochranu. MOC týchto zimných ponožiek je 22 € a nájdete ich v MTBIKER eshope.

Tacx Boost Trainer - 219,90 €

Garmin Edge 830
Nie každému sa v zime chce vytiahnuť päty von do chladu a vlhka. Pre tých je ideálna voľba trenažér. Tacx Boost Trainer je odporový trenažér, takže stačí iba nasadiť bicykel a začať trénovať. Disponuje 10-timi stupňami záťaže a maximálna záťaž pri šprinte je 1050W. Súčasťou balenia je aj držiak predného kolesa. Ak si dokúpite snímač rýchlosti, otvorí sa možnosť spárovania s aplikáciami ako Zwift, TacX a inými. MOC trenažéra je 249,90 €. Nájdete ho v MTBIKER eshope.

SiS Beta Fuel - 3,79 €

SiS Beta Fuel
Energia je potrebná v lete aj v zime. Práve v chladnejšom období naše telo okrem bežnej spotreby potrebuje energiu aj na udržiavanie telesnej teploty. Avšak dôležitý aspekt, hlavne ak trénujete, je tiež psychická sila, sústredenosť a samotná motivácia vyraziť von aj vtedy, keď pohodlie domáceho tepla je oveľa lákavejšie. V tomto vám pomôžu nootropiká, ktoré prispejú k mentálnej pohode. Ľahko stráviteľný gél bol testovaný vrcholovými športovcami. Jeho MOC je 3,79 € a nájdete ho v MTBIKER eshope.

Lezyne Tubeless CO2 - 46,99 €

Lezyne Tubeless CO2
Lezyne sa vďaka inovatívnemu prístupu podarilo spojiť dve rozličné funkcie a vytvoriť praktický produkt pre vyznávačov bezdušových systémov. CO2 Blaster má kompaktný dizajn, vďaka ktorému je možné ho jednoducho pripevniť na bicykel alebo vložiť do vrecka, pričom zaberie minimum miesta. Hliníkové telo chráni knôty a šidlo pred nečistotami a vďaka otočnému tlačidlu je možné dávkovať CO2 podľa potreby. Rýchlo nafúkať a ísť ďalej sa v zime hodí. MOC je 54,99 na MTBIKER eshope.

Wittkop Twin Medicus 4.0 Race - 19,49 €

Wittkop Twin Medicus 4.0 Race
Nájsť dobré a pohodlné sedlo je mnohokrát náročná a dlhotrvajúca úloha. Ak už to správne sedlo nájdeme, neraz je to vyššia investícia. A potom príde zima, mokro, blato a naše drahé sedlo môžeme poškodiť. Pritom stačí napríklad na zimnú sezónu použiť niečo komfortnejšie za dostupnú cenu. Nehovoriac o možnom páde na zľadovatenom povrchu. Twin Medicus je anatomicky tvarované a komfortné sedlo, vhodné najmä do terénu. Odporúčaná cena je 19,49 € a nájdete ho v MTBIKER eshope.

Viac užitočných doplnkov pre jazdenie a tréning v zime nájdete u nás v MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám PR článok

Zimné rukavice na bicykel - aby sme neprimrzli k riadidlám

Jazda na bicykli môže byť príjemná aj v zime, základom je samozrejme tepelný komfort. Prinášame vám niekoľko tipov na ochranu rúk pred chladom.
Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte? PR článok

Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte?

Jazdenie v zime má svoje čaro. No dôležitým faktorom je ochrana pred chladom, zrážkami, ale aj vhodné odvetrávanie a viditeľnosť. Opäť prinášame niekoľko tipov.
keyboard_arrow_up