Cestná cyklistika v regióne Turiec v sezóne 2018

Od minulej sezóny sa o aktivity a organizovanie spoločnej cyklistiky v Martine a okolí stará verejná cyklistická skupina Cyklisti Martin. Organizujú spoločné výjazdy, cyklistickú ligu, informujú o cyklistických pretekoch pre verejnosť a aktualitách z regiónu.

Spoločné výjazdy

Každý víkend sa spoločne stretávajú na skupinových výjazdoch, ktoré začínajú vždy v Martine a pravidelne striedajú trasy okolo Turca, mieria do Bojníc, prípadne Kremnice (Krahule), na Donovaly, či jazdia v okolí Šturca. Zvyknú sa previesť aj do Čičmian alebo smerom na Ružomberok, obchádzajú Dolný Kubín, prípadne Huty. V okolí je toho na jednu sezónu viac než dosť, najdôležitejšia je však priateľská atmosféra a skúsenosti, ktoré účastníci jazdy v skupine získavajú. Skupinové výjazdy sa nesú v duchu fair play, spoločných posedení či diskusií v balíku, takže si každý určite príde na svoje.


Cyklistická liga

Pre rýchlejšie jazdy, v ktorých sa už nečaká, tento rok v Martine opäť organizujú cyklistickú ligu. V sezóne 2018 to bude už 8. ročník týchto samozvaných pretekov. Ak máte dostatočnú motiváciu nadobudnúť pretekársku formu a taktické znalosti potrebné na verejné preteky, neexistuje lepšia príprava ako regionálne ligy. Tie vám ponúkajú pravidelný program počas celej sezóny. V Martine si môžete zapretekať od apríla do septembra každú druhú stredu, vždy po pracovnej dobe o 17:30 hod. Na programe sú časovky jednotlivcov, rovinaté či zvlnené trate, ale aj kráľovské stúpanie na Martinské hole. Túto príležitosť pravidelne využívajú cyklistky a cyklisti bez rozdielu veku či kategórie výkonnosti. Vstup na ligu je pre všetkých záujemcov bezplatný.

Kalendár aktuálnej sezóny je nasledovný:
  • 1. kolo - 18.4, 17:30 - Okruhy Belá šprint (44 km)
  • 2. kolo - 2.5, 17:30 - Štiavnička cez Belú (40 km)
  • 3. kolo - 16.5, 17:30 - Časovka jednotlivcov (9 km)
  • 4. kolo - 30.5, 17:30 - Pyreneje po Diel (39 km)
  • 5. kolo - 13.6, 17:30 - Martinské hole (11 km)
  • 6. kolo - 27.6, 17:30 - Okruhy Kalníky (35 km)
  • 7. kolo - 11.7, 17:30 - Okruhy Belá kopec (42 km)
  • 8. kolo - 25.7, 17:30 - Štiavnička cez Belú (40 km)
  • 9. kolo - 8.8, 17:30 - Pyreneje po Diel (39 km)
  • 10. kolo - 22.8, 17:30 - Časovka jednotlivcov (9 km)
  • 11. kolo - 5.9, 17:30 - Martinské hole (11 km)
  • 12. kolo - 19.9, 17:30 - Okruhy Kalníky (35 km)


Verejné preteky

Všetky nazbierané skúsenosti môžete následne zúročiť na organizovaných verejných pretekoch v Martine a okolí, ktoré sú súčasťou kalendára SZC Cyklistika pre všetkých. Spoločne si môžete zapretekať s desiatkami cyklistov a porovnať tak nadobudnutú formu.

Jedinečné etapové preteky Turčianske okruhy pre amatérskych cyklistov organizuje R.C.T. Martin 20. - 22. júla a jednodňové preteky Cyklomaratón SNP, s pravidelnou účasťou viac ako 100 štartujúcich, sa uskutočnia 26. augusta. Jedny z najstarších a najkrajších pretekov na Slovensku, so špecifickým názvom Slovenské Pyreneje, organizuje obec Kláštor pod Znievom 18. a 19. augusta.

Všetky informácie o cyklistike z martinského regiónu nájdete na stránkach cyklistimt.sk alebo Facebook skupine s názvom Cyklisti Martin.
report_problem Našiel si v texte chybu?
cyklistimt 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Pred pár rokmi som sa priženil do regiónu Horná Nitra, kde som viac-menej automaticky začal preskúmavať miestne „lokálky”.
Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tento tip na výlet mám v hlave už veľmi dlho. Zádrheľ je v tom, že vždy, keď túto trasu idem, akosi zabudnem fotiť.
keyboard_arrow_up