Detská tour Petra Sagana 2.kolo – cyklistický ošiaľ vyvrcholil v Nitre

Nitra prekonala všetky očakávania a prilákala historicky najviac detských pretekárov. Ako to vyzeralo už počas druhého kola tohtoročnej Detskej tour Petra Sagana?

Na prvé počutie je to ťažko uveriteľné, ale je to tak. Počas nedeľného dopoludnia v nitrianskom parku na Sihoti si svoje pretekárske zručnosti vyskúšalo viac ako 700 detí. Je to absolútny rekord histórie Detskej tour Petra Sagana a ktovie, ako ďaleko by sme museli ísť, aby sme našli čisto detské podujatie obdobných rozmerov.


Čo je k tomu potrebné? Kombinácia krásneho počasia, blízkosť centra mesta (a pritom okolie krásnej prírody) a trojnásobného majstra sveta v cyklistike, Petra Sagana. Správa, že nás príde povzbudiť patrón súťaže a idol nielen tých najmenších, sa šírila obrovskou rýchlosťou. Výsledkom bolo niekoľko tisíc jeho fanúšikov, ktorí si nenechali ujsť unikátnu príležitosť vidieť ho. Davy detí, rodičov, starých rodičov a ďalších rodinných príslušníkov prúdili k registrácii od skorého rána. Aj tak sme boli nútení posunúť štart pretekov, aby nikto neprišiel o vzácny štart na tomto obľúbenom podujatí. Našťastie len o pár minút, a tak sa už krátko pred jedenástou preháňali na svojich odrážadlách, bicyklíkoch aj kolobežkách najmenšie detičky v nesúťažnej kategórii Baby. Nasledovali Mikro dievčatá, kde si po prvenstvo suverénne prišla Hanka Rakayová.


A potom to prišlo. Kým na svoj štart čakali Mikro chlapci, zjavil sa Peťo Sagan a zabrzdil pred nimi ako ich predjazdec. Obrovské prekvapenie vystriedalo odhodlanie ponaháňať čerstvého víťaza kráľovskej klasiky Paríž – Roubaix. Najlepšie sa to podarilo Enzovi Šplhovi. Aby ani dievčatám nebolo ľúto, aj nasledujúcu kategóriu, Mili dievčatá, si zobral pod patronát Peter. Zo súbojov na kombinovanej asfaltovo-terénnej trati vzišla ako víťazka Sofia Matiesková. Kým sa tak udialo, mierilo na športovca uplynulého roka na Slovensku množstvo fotoaparátov a mobilných telefónov. Fotka s majstrom sveta je naozaj cenný suvenír. V prestávke medzi súťažami stihol rozdať aj množstvo autogramov. Ani celý deň by nestačil na to, aby dokázal uspokojiť požiadavky všetkých záujemcov.


S každou ďalšou kategóriou rástol počet kôl a výrazne aj rýchlosť pretekárov. Mili chlapcom kraľoval Stefan Szollos, Mini dievčatám Lucka Hudoková a Mini chlapcom Tomáš Matej. Tituly v žiackych kategóriách si rozdelili Sofia Ungerová a Jakub Mušálek medzi mladšími a Terézia Ciriaková s Dávidom Manzatom spomedzi starších žiakov.

Peter Sagan sa po krátkom pobyte na Slovensku poberie do USA a Detská Tour zamieri na sever, premiérovo do jeho rodnej Žiliny. Čaká nás prostredie Lesoparku, ktorého cestičky brázdil aj malý Peter. Kto si to príde vyskúšať? Všetci ste vítaní, vidíme sa 8. mája. Kompletnú fotogalériu nájdete na tomto odkaze.


Ďalšie kolá Detskej tour Petra Sagana:


report_problem Našiel si v texte chybu?

2. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 22.04.2018
format_list_numbered 2. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Nitra (Slovensko)

Peter Zanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up