Detská tour Petra Sagana 6. kolo – cyklisti na hrade

V krásnom prostredí Kežmarského hradu pokračovala uplynulý víkend 6. kolom Detská Tour Petra Sagana 2018.

Trať v okolí parku bola spestrená aj slovenskými „pavé“, teda kockami, kde bol situovaný štart aj cieľ súťaže jednotlivých kategórií. Počas celého dňa boli účastníkom podujatia k dispozícií Strider aréna s odrážadlami, Demos prekážky na zlepšovanie jazdeckej techniky, nafukovacie skákacie atrakcie, maľovanie na tvár, detský kútik, folklórne vystúpenia a divadelné predstavenie, ktoré prebiehalo priamo na nádvorí hradu.


Poďme však na samotnú súťaž. Na štart sa tentoraz postavilo 460 cyklistov. Po nesúťažnej kategórií Baby sa na ostrý štart postavili Mini dievčatá, kde premiérovo prvýkrát zvíťazila Košičanka Patrícia Pčolová. Medzi chlapcami nedal šancu súperom Šimon Ďurina z klubu Cyklistická Tour. Víťazstvá zachutili aj Sofii Matieskovej z VELOSVET cycling team Prievidza a zopakovala tak triumf z predchádzajúcich kôl. Podobne tomu bolo u Mili chlapcov, kde v záverečnom špurte trojčlennej skupine víťazstvo uhájil Štefan Szöllos.


Už sa zdalo, že Alexandra Kadlecová z novomestského Superbike je odsúdená na 2. miesta, no v Kežmarku sa to „zlomilo“ a v šprinte zdolala svoju rivalku Karolínu Hajdúkovú, a to naozaj tesne, len o koleso. Neprítomnosť favoritov v kategórií Mini chlapci využil Jakub Mikuš z Finančného centra Považská Bystrica. Ale mal to poriadne ťažké, veď v 5 sekundách skončili všetci medailisti. Dubničanka Vanesa Šatková bola najrýchlejšia u Mladších žiačok, a to takmer s minútovým náskokom. Tesnejšie to vyzeralo u chlapcov, kde tímovú prevahu vo vedúcej trojčlennej skupine nevyužili Vranák, Mojto, a tak líder ostal rovnaký, a to český cyklista Jakub Mušálek z klube Head Bike TJ Opava.


Slabšiu konkurenciu u Starších žiačok využila Nina Urbanová z ELEVEN sportswear, ktorá zvíťazila s obrovským náskokom. U chlapcov je to každé kolo ako cez „kopirák“, keď sa od štartu odpúta dvojica z klubu Cyklistická Tour Dávid Manzát a Matúš Lipničan a rozdajú si to v špurte, a to vždy s rovnakým scenárom – tesným víťazstvom Dávida.


Na štart nastúpili za veľkého povzbudzovania detí aj rodičia a najviac síl mal nakoniec Jaroslav HajdúchPetra Tomášková. Súťaž rodičov je príjemným spestrením podujatia bez prílišného stresu a napätia. Veď bicyklovať je zábava!


Ďalšie kolá Detskej tour Petra Sagana:


report_problem Našiel si v texte chybu?

6. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 17.06.2018
format_list_numbered 6. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Kežmarok (Slovensko)

Peter Zanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Reportáž: Detská tour Petra Sagana súťažila pri Budmerickom kaštieli

Trate v okolí parku v Budmericiach opäť nesklamali. Rýchle, ale technické lesné cestičky, krátke stúpania a hlavne zázemie v priestoroch nádvoria kaštieľa boli výbornou reklamou horskej cyklistiky.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
keyboard_arrow_up