Pozvánka: World Games of Mountainbiking – 20. výročie oslavy horskej cyklistiky v rakúskom Saalbach - Hinterglemm

Pozvánka: World Games of Mountainbiking – 20. výročie oslavy horskej cyklistiky v rakúskom Saalbach - Hinterglemm

Podujatie World Games sa stalo už tradičnou súčasťou života rakúskeho strediska Saalbach - Hinterglemm, ktoré je doslova alpskou mekkou všetkých bikerov.

Na konci údolia, v ktorom pramení rieka Saalbach, ležia dve obce, Saalbach a Hinterglemm, podľa ktorých bolo toto stredisko pomenované. V dňoch 6. - 9. septembra sa tu uskutoční už 20. ročník Svetových hier horskej cyklistiky, počas ktorých sa budú medzi viac ako tisícku účastníkov z najrôznejších kútov sveta rozdávať tituly v piatich rôznych maratónskych vzdialenostiach.


Každý podľa svojich možností

Tento rok budú mať pretekári na výber až z piatich rôznych verzií tratí. Novinkou je najkratšia trasa s dĺžkou 21 km a prevýšením 880 m, ktorú zvládnu aj menej skúsení bikeri a budú si tak môcť vyskúšať, aké je to jazdiť s podporou divákov popri trati.

Ďalšou možnosťou je trať s dĺžkou 31 km a 1 160 výškovými metrami, počas ktorej pretekári vystúpia na Panoramaalm (1 650 m n.m.). Na trati s dĺžkou 42 kilometrov, pretekári nastúpajú úctyhodných 1 980 m. Je doplnená o najvyšší bod celého maratónu – Westgipfelhütte (2 097 m), ktorému predchádza vrchol Schattberg Ostgipfel s nadmorskou výškou 2 096 m. Pretekári sa môžu rozhodnúť, či budú pokračovať a zdolajú trať s dĺžkou 58 km s prevýšením 2 290 m, na ktorej ich čaká Zwölferkogel v nadmorskej výške 1 984 m. Najdlhšia, 80-kilometrová trať, vedie cez všetky tri vrcholy ako predchádzajúce trate, pokračuje na Ossmann Alm do 1 500 m n. m. a ďalej na Rosswaldhütte v 1 600 m n. m. Celkové prevýšenie tejto najnáročnejšej trate je 3 678 m.


Špecifikom týchto pretekov je fakt, že o tom, akú vzdialenosť nakoniec pôjdete, sa môžete rozhodnúť aj v ich priebehu podľa toho, ako sa budete aktuálne cítiť. Takže, ak vám bude kondícia a okolnosti priať, možno pôvodne plánovanú vzdialenosť aj vďaka adrenalínu zvládnete bez problémov natiahnuť na vyššiu métu .


Junior Trophy

Aj tí najmenší bikeri majú možnosť zažiť atmosféru pretekov s podporou fanúšikov popri trati. Deň pred sobotným maratónom si môžu zasúťažiť všetky deti vo veku od 3 do 13 rokov, pre ktoré si organizátori pripravili okruh, ktorý jednotlivé kategórie absolvujú podľa stupňa obtiažnosti 1-3-krát. Dievčatá a chlapci si porovnajú svoje sily v 6 rôznych vekových kategóriách. Detskí víťazi získajú skvelé ceny, ktoré im budú odovzdané na stupňoch víťazov počas „Pasta Party“ za účasti stoviek dospelákov, čo bude pre nich snáď tou najvýznamnejšou odmenou. Juniori (narodení v 2003-2004) si môžu vyskúšať maratónsku atmosféru na trati s dĺžkou 21 km a zmerať si tak sily s dospelými pretekármi.


Dobrý úmysel

Podujatie World Games of Mountainbiking bude aj tento rok podporovať dobročinnú organizáciu DEBRA Austria, ktorá sa venuje deťom s chorobou „motýlích krídel“. Podrobné informácie o možnosti sponzoringu nájdete na tomto odkaze.


Oslava cyklistiky

Malebné prostredie Saalbach - Hinterglemm v objatí dvojtisícových vrcholov s neskutočnými výhľadmi na okolité ľadovce je tou najlepšou pozvánkou, ako môžete stráviť aktívnu dovolenku na záver leta s rodinou. Čerešnička na torte v podobe štvordňového podujatia s kvalitným zázemím a pestrým programom len zaručuje, že o zábavu a zážitky bude postarané. Podrobné informácie s možnosťou registrácie nájdete na stránke saalbach.com.
report_problem Našiel si v texte chybu?

World Games Of Mountainbiking

calendar_today 06.09.2018 - 09.09.2018
label MTB maratón
place Saalbach (Rakúsko)

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up