Výbava nielen pre cyklistiku

Čo budete robiť v zime? Jazdiť na trenažéri či „regenerovať“ pred televíziou? A čo tak bežky alebo beh? Niekoľko našich tipov ohľadom výbavy vám môže pomôcť rozhodnúť sa. Niektoré kúsky v ponuke výrobcov sú výhradne určené na bicykel, iné majú aj širšie použitie pre rôzne aktivity. To sa ale hodí práve teraz.

Bunda BBB BBW-147


Ľahká a skladná bunda sa vždy zíde či ste na celodennom výjazde na bicykli, alebo s rodinou na prechádzke lesom. BBB ponúka ergonomickú bundu, ktorá dokáže obopnúť telo a zabrániť tak nepríjemnému odstávaniu. Napriek odolnosti voči vetru a vode, odvetráva prebytočné teplo od tela vďaka sieťovine na chrbte a v podpazuší. Zadné vrecko je možné využiť aj ako obal na bundu. Hmotnosť: 85 g. Orientačná cena: 40 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Kompresné ponožky Polaris UltraTec


Nosenie kompresných ponožiek nie je len o navýšení výkonu, ale aj ako zdravotná či regeneračná pomôcka. Vyhotovenie od UltraTec disponuje prídavkom v podobe Lycri, ktorá spríjemňuje nosenie. Spracovaním chráni achilovku pred tlakom a trením. Anatomické tvarovanie či ploché švy na prstoch zlepšujú cirkuláciu vzduchu a predchádzajú odreninám. Za sviežosť bojuje prídavok v podobe striebra. Orientačná cena: 12 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Okuliare Alpina S-Way VL+


Oči je potrebné chrániť za každých okolností. Napomôcť k tomu môžu okuliare Alpina S-Way. Technológia FogStop zabraňuje zaroseniu sa skiel. Hydrofóbne vyhotovenie zorníkov dokáže znížiť usadenie blata, či kvapiek dažďa a umožní nerušený pohľad. Poskytujú 100 % ochranu pred UV či infračerveným žiarením. Za studena tvarované ergonomické nožičky sa prispôsobia tvári. Hmotnosť len 31 g. Orientačná cena: 150 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Zimné cyklistické rukavice Roeckl Reinbek


Teraz je to správne obdobie zaobstarať si hrejivé rukavice. Predsa len sú ruky asi prvým indikátorom zníženej teploty ovzdušia. Aby vás nemuseli trápiť počas pobytu v prírode, doprajte im úkryt v Roeckl rukaviciach s Gore Windstopper materiálom. Dlaňová časť je vyrobená z mäkkej, ale odolnej látky Durasense. Ergonomický strih poteší pri držaní riadidiel. Detailom je úprava ukazováka pre ovládanie dotykovej obrazovky. Orientačná cena: 47 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Zateplené dlhé nohavice Castelli Velocisimo


Dôležité je pred chladom ochrániť spodnú časť tela a zachovať voľnosť pohybu. S nohavicami Castelli je to jednoduché a účinné. Vyrobené sú z materiálu Thermoflex, poskytujú tepelný a pocitový komfort aj v nepriazni počasia. Dobre padnúci strih či prvky akými sú zipsy, traky, alebo reflexné prvky, zvyšujú komfort a bezpečnosť. Sú bez výstelky a teda umožnia použitie aj pri behu. Orientačná cena: 85 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ghost AMR


Dokázať sa adekvátne zbaliť, nie je len problémom cyklistiky. Disponovať vhodným batohom, môže vyriešiť aj tento problém. Značka Ghost ponúka aj batohy, napríklad tento 15 litrový univerzál. Viacero odkladacích priestorov, hlavný a dve bočné, pojmú to, čo potrebujete - či už na túre, alebo pri jazdení. Upevnenie spočíva na zapínacích pásoch v oblasti bedier a hrudníka. Odolný materiál uchráni obsah aj samotný vak. Orientačná cena: 120 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Dlhé termotričko Sportful SottoZero


Nedajte chladu a zime šancu a oblečte sa tak, aby vás nemusela navštíviť choroba. Tričko od Sportful je prispôsobené pre teploty od mínusových hodnôt. Jeho základom je vlna a Dry Pro materiál, ktoré spolupracujú pri udržiavaní správnej teploty. Strih poskytuje užívateľovi dostatok priestoru pre pohyb ale dokáže tiež plniť úlohu pri efektívnej termoregulácii. Hmotnosť je na úrovni 151 g. Orientačná cena: 70 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Čiapka pod prilbu Santini XF


Výrobca oblečenia pre jazdcov v profi pelotóne vie, kde je potrebné zamedziť unikaniu tepla z tela. Preto v jeho ponuke nájdete aj čiapku XF. Svojimi rozmermi sa akurátne vojde pod prilbu. Vďaka tkanine Blizzard Thermofleece sa nebude pod ňou pohybovať. S dodatočným prídavkom Windstopperu xFree 300 v oblasti čela sa zníži únik tepla. Viditeľnosť je zachovaná vďaka reflexnému logu a celoobvodovému pásiku. Orientačná cena: 25 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Zimné rukavice Answer Chakka


Ak nastanú teploty ako v „ruskej zime", potom bude nutné siahnuť po silnom kalibri. Jedným adeptom sú rukavice Answer Chakka, zabraňujúce prenikaniu chladu hádam za každých okolností. Aj v týchto podmienkach sa myslí na dobrý úchop prostredníctvom pogumovanej dlane. Okrem termoizolačného materiálu na celej ploche je na zápästí a palci použitý fleece. Nechýbajú ani reflexné prvky. Orientačná cena: 45 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Bunda Dainese Aria-Lite


Vetrovka Aria-Lite zvláda aj náročnejšie podmienky, ktoré jej môže vystaviť jeseň či dokonca zima. Povrchová úprava DWR zabraňuje prenikaniu vlhkosti do vnútra bundy. Hmotnosť sa pohybuje pod 100 g. Zabaliť ju môžete aj do vlastného vrecka, vďaka čomu vznikne kompaktný balíček. Univerzálnosť použitia výrazne zvyšuje kapucňa. Zelené farebné vyhotovenie sa v dave nestratí a tiež zvyšuje viditeľnosť. Orientačná cena: 130 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Zateplené nohavice Eleven Jack


Práve na doplnkové aktivity zimného obdobia smerujú nohavice od Eleven. Tie disponujú funkčným zatepleným materiálom, ktorý sa ideálne hodí na bežky alebo beh. Kombinuje sa lycra a flís na vnútornej strane. Priľnavé zakončenie v páse či na členkoch zabráni pohybu nohavíc, ale aj unikaniu tepla. Celkovo sú robené vo výraznom športovom dizajne. Nechýba ani viacero farebných prevedení. Orientačná cena: 46 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Bunda Gore Mythos WS


Nepriazeň počasia je neznámym pojmom v prípade bundy Gore Mythos WS. Materiál Gore WS Soft Shell odoláva vode či vetru, ale súčasne odvádza prebytočný pot mimo tela. Ako vrchná vrstva disponuje aj prednými vreckami na oboch stranách. Ploché švy zvyšujú komfort použitia, celok je jemne elastický pre dokonalé usadenie. Nechýbajú ani reflexné prvky v podobe nápisov, alebo antibakteriálna ochrana. Orientačná cena 200 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Vesta Camelbak Ultra 10


Rýchly výjazd, beh, či svižná turistika - jednoducho nebyť obmedzovaný v rôznorodosti pohybu. Vyhovieť tejto požiadavke nemôže všetko, ale Camelbak má svojho zástupcu aj na tomto poli. Vesta menších rozmerov s objemom 10 litrov, pojme 2 l rezervoár Crux a na ramenných popruhoch ponúka vrecká na drobnosti. Nízka hmotnosť len 280 g, nebude spomaľovať ani tých najrýchlejších. Orientačná cena: 135 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Okuliare RH+ Orion


Ostré slnko s celistvou vrstvou snehu a bezoblačným počasím, sú na jednej strane pôvabné, no na strane druhej, škodia očiam. V boji proti tejto nepríjemnosti hrajú svoju úlohu okuliare s klasickým štýlom rámov. Oblasť spánkov je vyhotovená z priľnavého materiálu. Čierno-červená farebná kombinácia spolu so zatmavenými sklami spĺňa aj “módnu” podmienku. Orientačná cena: 75 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Top CRAFT Pace


Tak ako sme si pri cyklistike zvykli na dresy, v iných športoch možno tieto kusy oblečenia nazvať topmi. Jeden taký ponúka aj CRAFT, s určením primárne pre bežecké lyžovanie. Svoju funkciu si však splní aj v iných disciplínach. Elastický a ergonomicky prispôsobivý materiál poskytne voľnosť pohybu a spĺňa aj izolačné nároky pri vysokej intenzite. V zadnej časti nechýba predĺžená chrbtová časť. Orientačná cena: 88 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ako už bolo spomínané, zima by sa mohla stať, dokonca aj pre zanieteného cyklistu, obdobím, kedy naberie nové sily a taktiež motiváciu do nasledujúcej sezóny. Napríklad aj pri iných aktivitách. Pre kompletné informácie o produktoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Výbava aj pre outdoorové aktivity PR článok

Výbava aj pre outdoorové aktivity

Nezáleží či ste fanúšikom cyklistiky, skialpu, alebo klasickej turistiky. Tieto veci oceníte, hlavne ak máte radi kvalitné vybavenie, ktoré v sebe skrýva praktické prvky.
VAUDE – a bude aj planéta celá, aj dobrodruh sýty

VAUDE – a bude aj planéta celá, aj dobrodruh sýty

Výrobcov, ktorí sa snažia zbytočne nedrancovať planétu a ponúkať nielen kvalitné, ale i ekologické produkty, síce nie je veľa, no postupne pribúdajú. Čím je VAUDE špeciálne?
keyboard_arrow_up