Rock Machine Elektro 2019 a pohon Sport Drive

Širokú paletu modelov Rock Machine v sezóne 2019 zastúpia elektrifikované verzie. Pri nich sa použili mnohé vlastné technológie, v ktorých sa zúročili 25-ročné skúsenosti značky.

Elektrobicykle nie sú novinkou v ponuke značky Rock Machine. Pomocné motory boli doteraz dodávané Shimanom vo verziách 5000, 6000, 6100, 7100, 8000. Pre rok 2019 budú dostupné aj motory v spolupráci so značkou Dapu a Panasonic, výrobcom batérii. Výsledné spojenie dostalo pomenovanie Sport Drive. Svojho debutu sa dočká v nasledujúcej sezóne a dozaista sa bude môcť na čo tešiť.

Bike Fun International, sídliaci v Českej republike, je zodpovedný za samotné prevedenie riadiacej jednotky. Jej vlastným pričinením je možné skombinovať Sport Drive motor s ich softvérovou technológiou a optimálne navrhnutým rámom pre dostatok stability a pohodlia. Novinkou je ich semi-integrovateľnosť, teda batéria už nie je neodňateľnou súčasťou rámu, ale je len pripevniteľná k spodnej rámovej trubke alebo na nosič.


Samotné motory sú kvôli odlišnému použitiu ponúkané vo viacerých verziách - výkonnejšia Dapu MD250S s 36 V/250 W a 60 Nm, či pohodovejšia Dapu MM155 s 36 V/250 W s krútiacim momentom 40 Nm. Rozdielne je aj uloženie jednotiek. Zatiaľ, čo tie so 40 Nm sú osadené v zadnom náboji bicykla, 60 Nm sú konštruované pre oblasť stredového zloženia.


Na výber bude z 3 možností batérii Panasonic, rozlíšených podľa ich výkonu. Najslabšou je 313 Wh (8,7 Ah), výkonnejšími 418 Wh (11,6 Ah) a 504 Wh (14 Ah). Hlavnou otázkou v tejto oblasti je aj výdrž batérii, vzhľadom na jej opakované dobíjanie. Výrobca pre tieto verzie udáva, že po 1 000 cykloch dobíjania, je zachovanie kapacity batérie na 80 %. Dobíjanie je možné z 2 druhov nabíjačiek: 4 A (udávaná doba dobíjania 2,5 h) alebo 2 A (7,5 h). Výsledné časy však záležia od použitých batérii.

Stav batérie alebo aktuálny výkon motora si budete môcť odsledovať na displeji, umiestnenom na riadítkach. Opäť sú na výber 2 možnosti: väčší a prehľadnejší „round“ displej, alebo športovejší a kompaktnejší „compact“.


Bicykle so stredovým uložením jednotky

Touto konštrukciou disponujú modely STORM e60, pre ktoré sú základnými znakmi nenáročný terén, pohodlie a dostatok sily. Súčasťou ich výbavy sú aj 29“ kolesá a komponenty od značky Shimano. Bol použitý výkonnejší motor Dapu so 60 Nm a batéria s kapacitou 504 Wh. Cenovka je stanovená na 1 690 €.


Nezabudlo sa ani na dámy, pre ktoré je určená alternatíva pánskeho STORMU-u, a to CATHERINE e60. Výbavou sa zhoduje s pánskym modelom. Rovnako je tomu aj v prípade použitého motoru Dapu so 60 Nm, či akceptáciou všetkých 3 variant batérii. V ponuke s najväčšou batériou (504 Wh) sa cena pohybuje okolo 1 690 €.


Pre vyznávačov mestského jazdenia si Rock Machine pripravil bicykel BLACKOUT SD 40 s pohonom Sport Drive - opäť s modelom disponujúcim 60 Nm. Pevný rám s rovnako pevnou vidlicou, 8 prevodov a kotúčové brzdy, zabezpečia plynulý a rýchly presun mestom.

Bicykle so zadným uložením jednotky

Bicykle, v ktorých je pohon umiestnený v zadnom náboji, patria do kategórie Cross a City. Model s príznačným názvom CROSSRIDE, je ponúkaný v dvoch variantoch. Pre pánov e350 a pre dámy e350 L. Jediným rozdielom je tvarovanie hornej trubky rámu, ktorá je prispôsobená dámskemu posedu.

Uniformná výbava pozostáva z jednotky Dapu M155 so 40 Nm, kotúčových bŕzd, odpruženej vidlice a sady od značky Shimano. Bude sedieť najmä tým, ktorí hľadajú oddych mimo mesta. Cena je jednotná pre obidva modely, a to 1 380 € s 418 Wh batériou. Mestský model BLACKOUT SD 10 využíva taktiež jednotku Dapu so 40 Nm. Kotúčové brzdy, 8 prevodov a hladké plášte sú správnou voľbou do ulíc a na dochádzanie do práce.


Kompletnú ponuku elektrobicyklov od značky Rock Machine nájdete na stránke rockmachine.sk.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Bicykle pre tých náročnejších PR článok

Bicykle pre tých náročnejších

Máme cenovo dostupné bicykle pre začiatočníkov na občasné výjazdy, aj také s dobrým pomerom ceny a výbavy. No a potom sa dostávame do kategórie, ktorá je určená tým náročnejším.
Bicykle do mesta, do lesa i do obchodu PR článok

Bicykle do mesta, do lesa i do obchodu

Cyklistika je krásna v tom, že je rozmanitá. Nezáleží na tom, či jazdíš cestu, traily, či iba dochádzaš, hlavné je si to užiť a tieto bicykle k tomu vedia dopomôcť.
keyboard_arrow_up