CYKLOKROS-SP: V Koksijde sa darilo najmä nádejam SR

KOKSIJDE 24. novembra (SITA) - Belgičan Sven Nijs sa stal víťazom sobotňajších štvrtých pretekov Svetového pohára v cyklokrose. V domácich terénoch v Koksijde sa svetová jednotka presadila druhýkrát vo Svetovom pohári 2007/08. V Koksijde Nijs neprehral už štyri roky. V sobotu zdolal na ťažkej trati s piesčitým podkladom krajana Erwina Verveckena o štyri sekundy.

Tretí finišoval Holanďan Lars Boom, ktorý vyhral predchádzajúce podujatie v Pijnackeri. V bodovanej štyridsiatke sa objavili všetci traja Slováci, ktorí boli na štarte. Najlepšie si z nich počínal Milan Barényi, ktorého klasifikovali na 24. mieste so stratou 3:54 min na Nijsa. Hneď za ním prišiel do cieľa Václav Metlička, jazdiaci reprezentačný tréner Róbert Glajza obsadil 32. pozíciu. V pretekoch juniorov skončil Peter Sagan na 6. priečke, medzi nádejami do 23 rokov bol Róbert Gavenda jedenásty.

Výsledky - 4. preteky Svetového pohára v cyklokrose v Koksijde:
Muži-elite: 1. Sven Nijs 1:07:37, 2. Erwin Vervecken (obaja Belg.), 3. Lars Boom (Hol.) obaja +4, 4. Klaas Vantornout +11, 5. Bart Wellens (obaja Belg.) +21, 6. Richard Groenendaal (Hol.) +23, 7. Sven Vanthorenhout +29, 8. Bart Aernouts (obaja Belg.) +41, ... 24. Milan Barényi +3:54, 25. Václav Metlička +4:07, 32. Róbert Glajza +6:30,
Muži do 23 rokov: 1. Julien Taramarcaz (Fr.) 50:09, 2. Tom Meeusen (Belg.) +23, 3. Maxim Debusschere (Fr.) +46, ... 11. Róbert Gavenda (SR) +2:19
Juniori: 1. Stef Boden (Belg.) 42:00, 2. Ľubomír Petruš (ČR) +35, 3. Marek Konwa (Poľ.) +1:02, 4. Filip Adel (ČR) +1:18, 5. Guillaume Van Keirsbulck (Belg.) +1:18, 6. Peter Sagan (SR) +1:25
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Už niekoľko rokov organizátorov Detskej tour Petra Sagana obchádza zlé počasie, v čo dúfali všetci účastníci aj vo finále v Žiline.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - plážové vydanie

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - plážové vydanie

Na brehu rieky Váh, premiérovo v Šali, sa uskutočnilo už tohtoročné šieste pokračovanie Detskej tour Petra Sagana.
keyboard_arrow_up