Aj ty môžeš jazdiť v sade slovenskej reprezentácie

Na minuloročných majstrovstvách sveta v cyklistike, ktoré sa konali v rakúskom Innsbrucku, pretekali naši reprezentanti v úplne nových modeloch dresov, nohavíc a kombinéz, ktoré pochádzali z dielne Santini Cycling Wear.

Niet príhodnejšej chvíle na predstavenie vynovenej kolekcie, než na samotnom sviatku cyklistiky, majstrovstvách sveta. V tomto prípade bola miestom konania centrála Bory v Niederndorfe, v ktorej sa v týchto dresoch naši pretekári ukázali svetu po prvýkrát. 

Sme partnerom Slovenského národného tímu od roku 2015 a vďaka predĺženiu spolupráce budeme obliekať slovenských jazdcov až do roku 2022.“ povedala Paola Santini, marketingová manažérka Santini Cycling Wear. „Obliekať jazdcov akým je aj Peter Sagan, je pre nás veľkou cťou. Preto sme vytvorili nový set, ktorý nie je len na vysokej úrovni po stránke technickej, ale ponúka to, čo tím potrebuje. Bude neodeliteľnou súčasťou cyklistov pri ich reprezentácii na svetových podujatiach počas ďalších sezón.“


Nové sady (tak dres spolu s kraťasmi, ako aj kombinéza) boli navrhnuté s pomocou samotných jazdcov, medzi ktorými bol aj trojnásobný majster sveta, Peter Sagan, ktorý prehlásil: „Nosiť národný reprezentačný dres malo pre mňa vždy nesmiernu hodnotu. Je to jedinečný pocit, keď sa snažím žiť naplno a k tomu, aby ste mohli súťažiť s tými najlepšími, potrebujete oblečenie vysokej technologickej kvality – to je to, čo mi napomáha sústrediť sa na môj výkon.“

Stredová časť dresu znázorňuje štylizovanú slovenskú vlajku v podobe viacerých pásov, s národným znakom dvojkríža na červenom pozadí, s troma modrými vrcholmi hôr, umiestnenom na pravom rukáve. Nápis „Slovakia“ je umiestnený tak na prednej časti v oblasti hrude a zadnej – chrbtovej časti, ako aj na ľavom rukáve. Čo sa týka technického spracovania, dres má aerodynamický strih. Zadná časť a rukávy sú vyrobené z ultra-ľahkého, avšak zároveň odolného materiálu Bodyfit, ktorý sa vyznačuje hmotnosťou 90 g/m2. Predná časť, vrecká, golier a bočné panely dresu pozostávajú z tkaniny Rudy, ktorej perforovaná štruktúra zabezpečuje vynikajúcu priedušnosť. Aerodynamické tvarovanie je podtrhnuté predĺženými rukávmi a silikónovým zakončením v oblasti panvy, udržujúce dres na správnom mieste. Vysoký golier, spoločne s dlhým a prekrytým zipsom, sú kompletizáciou dizajnu.


Kraťasy s trakmi sú rovnako vyrobené z kvalitného materiálu, konkrétne Thunderbike Power. Ten napomáha znižovať jemnou kompresiou svalovú tenziu. Ich súčasťou je aj vložka C3 z dielne Santini s jedinečnými švami bez použitia lepidla, pohlcujúca nárazy a prispievajúca k potrebnému komfortu.

Kombinéza je posledným prvkom do šatníka reprezentanta. Dizajn ostáva zachovaný v podobe, aká je prezentovaná na drese a kraťasoch. Taktiež disponuje vložkou C3 a kvalitnými materiálmi v podobe textílií, zvyšujúcimi výkonnosť jazdca, ale súčasne prispievajúcimi k aerodynamickému a komfortnému posedu. Predĺžené rukávy nemajú elastické zakončenie a vďaka celorozopínaciemu zipsu je možné rozopnúť kombinézu ako dres. Aj v tomto prípade sa využíva materiál Thunderbike Power, uvoľňujúci svalové napätie. 

Celá sada, dodávaná pre reprezentačný tím Slovenska, je vyrábaná výhradne v Taliansku, z miestne produkovaných materiálov.

Repliky týchto sád si je možné zakúpiť online na stránke Santini, ako aj vo vybraných obchodoch.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Test: Craft ADV Aero a Craft Pro Aero – postačuje nálepka „aero“?

Test: Craft ADV Aero a Craft Pro Aero – postačuje nálepka „aero“?

Aero dres a nohavice bezpochyby ušetria watt aj dva. Čo však ostatné atribúty jazdy?
keyboard_arrow_up