Výbava pre komfortnú jazdu v nepriaznivých podmienkach

Nepríjemnosti, ktoré spôsobuje špliechajúca voda, či blato, hádam ani nie je potrebné spomínať. Ich úplné eliminovanie nie je reálne, ale existuje viacero doplnkov, ktoré dokážu jazdu v takýchto podmienkach spríjemniť. 

Ochrana pred vonkajšími vplyvmi sa týka nielen nás ľudí, ale aj našich dvojkolesových spoločníkov. V prípade jazdca je prvoradé zvoliť si dostatočnú izoláciu v podobe oblečenia. V prípade strojov ide o doplňujúce príslušenstvo či „kozmetiku” a vhodné mazanie.

SMS Santini Drun Rain bunda


Udržať v suchu hornú časť tela, teda trup a ruky, je jednou zo základných vecí, ktoré by mal cyklista zvážiť pred tým, ako sa vydá na švih. Bunda Drun Rain pomáha tento cieľ dosiahnuť. Vodeodolný materiál dokáže samozrejme vzdorovať aj náporu vetra. Nechýba „cyklistický“ strih, teda predĺženie zadnej časti, rovnako ako utesnené švy, reflexné detaily alebo manžety na rukách s lycrou. Orientačná cena je na úrovni 139 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Craft Glow návleky na topánky


Výrobca Craft je povestný v segmente cyklistického oblečenia, čoho dôkazom je aj možnosť kompletne sa obliecť, od hlavy až po päty. Práve na ochranu nôh sú určené návleky Glow. Vďaka vodeodolnej membráne VentAir dokážu udržať vlhkosť mimo chodidiel. K tomu pomáhajú aj lepené švy, či krytý zips v zadnej strane návlekov. Pre adekvátnu viditeľnosť sa na nich nachádzajú aj reflexné prvky. Orientačná cena je na úrovni 50 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Gore C5 GTX ShakeDry 1985 bunda


Rok 1985 je rokom, kedy sa vo svete športu prvýkrát objavila bunda, disponujúca GORE-TEX membránou. Ani súčasný model C5 nie je výnimkou. GORE-TEX Active spolu s technológiou ShakeDry umožňujú využívať ju aj v tých najmenej priaznivých podmienkach. Okrem vodeodolnosti poskytuje značnú mieru priedušnosti a výborne odvádza vlhkosť od tela. Hmotnosť 116 g (L), spolu s predným vreckom alebo reflexnými prvkami jej dodáva punc kvality. Orientačná cena je na úrovni 290 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Brunox Top-Kett mazivo


Mazanie reťaze neodstraňuje len nepríjemný zvuk suchej reťaze, ale súčasne prispieva k predlžovaniu jej životnosti. Top-Kett je 100 ml mazivo vo forme spreju, ktorého aplikácia je jednoduchá. Na reťazi vytvára súvislú vrstvu, ktorá okrem zníženia adhézie na styčných plochách prispieva k zabráneniu vzniku korózie. Orientačná cena je na úrovni 7 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

BBB BBW-268 Deltashield bunda


Bunda od BBB disponuje membránou Aquatec, odpudzujúcou vodu a chrániacou pred poveternostnými vplyvmi. Vďaka podlepeným švom neprenikne vlhkosť dovnútra, avšak 2,5 vrstvová štruktúra pomáha odvádzať pot od tela. Navyše na bunde nájdete kapucňu, ktorá dokáže prekryť aj prilbu. Súčasťou sú aj 3 predné vrecká, predĺžený zadný lém, ale aj reflexné prvky na celom obvode bundy. Orientačná cena je na úrovni 140 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Čistič a ochrana karbónu Dirtwash


Novodobé materiály, akým je aj karbón, si stále vyžadujú istú dávku starostlivosti. Dôkladné a časté umývanie rámu a jeho komponentov prispieva k zvyšovaniu ich životnosti. Na takéto úkony je dobré sa vyzbrojiť okrem vody aj čističom. Dirtwash ponúka ochranu a očistu v jednom. Vytvára povrchovú vrstvu, ktorá je prevenciou pred pôsobením vonkajších vplyvov alebo UV žiarenia. Orientačná cena je na úrovni 7 € za 250 ml balenie. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Sportful Fiandre Strato Wind bunda


Keď za oknom poklesnú teploty nižšie ale chcete si dať tréning v rýchlom tempe, je dobré sa zamyslieť, čo si na seba zoberiete. Fiandre Strato Wind spája v sebe vlastnosti klasickej prechodnej cyklo bundy a vetruodolnej vesty. Táto kombinácia chráni hrudník pred vetrom a dažďom, pričom vsadené rukávy poskytujú väčšiu slobodu v pohybe. Vhodným doplnkom sú ventilačné otvory na bokoch. Nechýbajú dodatočné 3 vrecká v zadnej časti a reflexné prvky. Orientačná cena je na úrovni 160 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Force X45 bunda


Bundy s poslednými technologickými vymoženosťami sa často pohybujú vo vyšších cenách. Avšak existujú aj lacnejšie varianty, ktoré dokážu ochrániť jazdca. Jednou z nich je bunda od Force s vodným stĺpcom 3 000 mm a rovnakou hodnotou paropriepustnosti, ktorá sa hodí pre menej intenzívne jazdy a výlety. Skladnosť bundy zaručuje možnosť zbaliť ju do integrovaného vrecka. Samozrejmosťou sú reflexné prvky a elastický lém. Orientačná cena je na úrovni 50 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

SKS Germany Speedrocker sada blatníkov 28“


Jedným z riešení ako si držať vlhkosť „od tela“ je predísť jeho špliechaniu na samotné oblečenie. Najjednoduchším spôsobom, ako to urobiť, je zaobstarať si blatníky. Starý vynález našich predchodcov funguje dodnes. Nemecký výrobca SKS prináša blatníky z polyméru a uchytenia v podobe nerezových vzpier. Zadný blatník možno predĺžiť vysunutím časti. Maximálna šírka plášťov sa udáva pri 42 mm. Hmotnosť setu je 480 g.
Orientačná cena je na úrovni 50 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu PR článok

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu

Príjem tekutín a dopĺňanie energie je nesmierne dôležitou súčasťou športu, ale aj bežného života. Či už si bežec, cyklista, alebo turista, vyber si z našej ponuky.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
keyboard_arrow_up