Výbava na trail a enduro – spoľahlivosť a univerzálnosť použitia

Výjazdy v teréne si vyžadujú výbavu, ktorá nie je zameraná len na nízku hmotnosť, ale rovnako aj na odolnosť a použitie v rozličných podmienkach. A najmä v premenlivom období.

Fidlock Bottle Twist


Ak nie ste priaznivcom hydrovaku, riešením pre nedostatok miesta v ráme je fľaša Fidlock. Magnetický zámok „bottle twist“ ponúka šikovnú a funkčnú alternatívu. Systém uchytenia drží fľašu pri akejkoľvek jazde, navyše je umožnená ľahká manipulácia. Je vyrobená z plastu BPA s objemom 600 ml. Vďaka širokému náustku umožňuje maximálny prietok tekutiny. Váha celého setu je 116 g, cena sa pohybuje okolo 38 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Supacaz Grizips


Poriadny úchop pri zjazdoch, alebo stúpaniach v náročnom teréne je veľmi dôležitý pre nejedného cyklistu. Gripy Supacaz Grizips použitím kaučuku s dvojitou hustotou, zabezpečujú absorpciu vibrácií a zároveň maximálnu kontrolu pri jazde. Model používaný víťazmi aj na pretekoch, ako napríklad dobre známy Cape Epic, nájdete skutočne v širokej škále farieb. Cena sa pohybuje okolo 18 € a viac nájdete na tomto odkaze.

Selle San Marco GND Full-Fit


Aby ste si jazdu naplno užili, dôležité je vybrať si vhodné sedlo. Selle San Marco bolo vyvinuté špeciálne pre jazdu v teréne. Atypická široká predná aj zadná časť vám zaistí pohodlie - či pri agresívnejšom zjazde, alebo náročnom šliapaní. Dvojité polstrovanie navyše poskytuje dodatočné tlmenie nárazov. Rozmer sedla s váhou 222 g je 262x145mm. Cena sa pohybuje okolo 81 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Shimano Tretry SHME701


Od známej značky Shimano je v ponuke model SHME701. Vďaka nízkej hmotnosti a vysokej odolnosti sú tretry ideálne na agresívnejšiu jazdu v teréne. O poriadnu trakciu sa stará podrážka od značky Michelin zo špeciálnej gumy. Eliminácii nárazov naopak pomáha extra výplň v oblasti vložky. Šnurovací systém s prackou ideálne obopne rôzne tvary nôh. Cena sa pohybuje okolo 189 € a dostupné sú v čiernej a modrej farbe. Viac nájdete na tomto odkaze.

Bunda Gore Active Trail Hooded


Byť pripravený na akúkoľvek zmenu počasia vám pomôže aj bunda značky GORE, ktorá bola vyvinutá tak, aby vás udržiavala v suchu a pohodlí. Materiál GORE-TEX ® Active poskytuje ochranu proti vode a vetru v kombinácii s optimalizovanou priedušnosťou, a udržuje tak telo v suchu. Cena sa pohybuje okolo 250 € a okrem čierno-modrej kombinácie sú v ponuke aj iné farebné verzie. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Michelin Wild AM Performance Line


Ideálny partner do terénu, ktorý vám dá priestor pre jazdu plnú zábavy. Aj takto by sa dal charakterizovať plášť od značky Michelin. Konštrukciu plášťa dopĺňa ochranná vrstva, ktorá eliminuje možnosť prerezania. Nebráni sa ani poriadne náročnej jazde, a to vďaka robustnému úpletu Trail Shield o hustote 4x60 TPI. Cena sa pohybuje okolo 38 € a viac nájdete na tomto odkaze.

Dres BBB- 317 Switchback


Značka BBB má v ponuke cyklodres voľného strihu, ktorý je vyrobený z rýchloschnúceho materiálu Activeplus. Dres je špecifický predĺženou zadnou časťou a „vychytávkou“ vo forme nenápadného vrecka na zips a integrovanou handričkou na utieranie okuliarov. Veľkosť vrecka je akurát na mobil, poprípade kľúče. Cena sa pohybuje okolo 40 € a na výber je množstvo farebných prevedení. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Dres Ghost MTN Ride Line


Dres od značky Ghost je predurčený pre akékoľvek výzvy v horách, ktoré vás čakajú. Vďaka materiálu je odvod vlhkosti a rýchle schnutie na prvom mieste. Maximálnu priedušnosť dresu zabezpečujú aj špeciálne bočné panely zo sieťoviny. Voľný strih je rovnako ideálny pre použitie chráničov, ktoré by ste si chceli dať pod dres. Cena sa pohybuje okolo 60 € a nájdete ho v troch farebných kombináciách. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Chrániče Amplifi Salvo Zip Polymer


Fixovanie ako v ortéze, no zároveň pohodlie pri pohybe. To sú chrániče na kolená nemeckej značky Amplifi. Tento model je vyrobený z ľahkého kevlaru a neoprénu, s použitím ochrany v podobe chrániča SAS-TEC a 3D EVO peny. Pogumované lemy v hornej a dolnej časti zaručujú výbornú fixáciu aj v nepriaznivých podmienkach. Cena sa pohybuje okolo 95 € a sú dostupné v čiernej farbe. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Karpos Sella Jacket


Bundu od značky Karpos s názvom Sella využijete nielen pri cyklistike, ale aj na outdorové aktivity v chladných podmienkach – pri výletoch do vysokej nadmorskej výšky. Kombinácia materiálov K-Stretch a K-Shell ochraňuje telo pred vetrom a dažďom. Zosilnené časti na ramenách a vrchnej strane rukávov ochránia počas jazdy s batohom. Cena sa pohybuje okolo 170 € a nájdete ju v modrej a tmavo sivej. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alpina Rootage


Bezpečnosť na prvom mieste, a to najmä v prípade hlavy. Model Alpina rootage ponúka maximálnu prepracovanosť s použitím karbónových plátov, vďaka čomu má hmotnosť na úrovni 350g. Systém Run Ergo Flex je z dielne značky Alpina a jeho úlohou je plynulé obopnutie hlavy o celých 360°. Vnútro helmy tvorí príjemný materiál COOLMAX ™. Cena sa pohybuje okolo 140 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
keyboard_arrow_up