Doplnky pre čistenie a starostlivosť, alebo ako udržať bike pojazdný

Údržba bicykla je ako príslovie "Čistota pol života". Vybrali sme preto zopár vhodných doplnkov, ktoré spravia z nudnej rutiny pri jeho čistení celkom fajn zábavu.

Most odmasťovač 250 ml


Odmasťovač od značky Most je jedinečný reťazový odmasťovač na trhu s gélovým zložením, ktorý je zároveň aj biologicky odbúrateľný. Vysoko účinne odmasťuje a čistí celú hnaciu časť bicykla bez rizika poškodenia hliníkových častí alebo gumy. Účinok sa pritom prenáša aj do vnútorných článkov reťaze. Cena sa pohybuje okolo 12 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Motorex Bike Shine


Dosiahnuť taký lesk, s ktorým bude bicykel vyzerať ako nový, možno s pomocou ochranného spreju Bike Shine od značky Motorex. Na povrchu rámu a komponentov vytvorí tenký film, ktorý odpudzuje vodu a vďaka antistatickému efektu zabráni usadeniu nečistôt. Zároveň tiež konzervuje gumu, kožu a plasty. Použiť sa dá aj na komponenty a rámy z karbónu. Cena sa pohybuje okolo 12 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

Finish Line čistiaci kartáč


Eliminovať opotrebovanie komponentov ako je napríklad reťaz, sa dá aj s pomocou čistiaceho kartáča od značky Finish Line. Tvar jeho podkovy je prispôsobený tak, aby očistil reťaz zo všetkých strán. Dlhé štetiny na opačnom konci kartáča naopak pomôžu efektívne vyčistiť kľuky, pedále a pod.. Použiť ho môžete nasucho alebo v kombinácii s prostriedkom na čistenie. Cena sa pohybuje okolo 13 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.

NanoPack 4Bicycle Revolution


Praktická ochrana rámu v jednom, to je aplikačná sada od značky Nano4you. Pomocou tohto prípravku vytvoríte na ošetrenom povrchu jemnú, ultra tenkú hydrofóbnu nano vrstvu, ktorá zvyšuje životnosť a funkčnosť materiálu. Jemný film tak povrch chráni pred následným znečistením a zároveň umožňuje ľahšie odstránenie odolných nečistôt. Cena sa pohybuje okolo 42 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Brunox Deo 100 ml spray


Správny chod vidlice závisí nielen od dobrého nastavenia, ale aj pravidelnej starostlivosti. Sprej Brunox Deo čistí a konzervuje vonkajšie i vnútorné časti tesnenia vidlice. Neobsahuje teflón, silikón ani grafit a je priamo odporúčaný výrobcom RockShox ako ideálny prostriedok na servis ich tlmičov a vidlíc. Cena sa pohybuje okolo 5 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Cyclon Care All Weather/Course Lube


Základným a jednoduchým servisným úkonom v rámci údržby chodu bicykla je servis reťaze. Mazací olej od značky Cyclon s obsahom P.T.F.E/teflónu znižuje trenie a opotrebenie reťaze a súčasne zabezpečuje tichý chod. Použiť ho môžete aj na prehadzovače, pedále i klzné plochy, mazivo navyše ľahko zvláda tiež prípadné premenlivé počasie. Cena sa pohybuje okolo 11 € . Viac informácií nájdete na tomto odkaze.

Dirtwash Weldtite kit


Špecialista Dirtwash myslí na všetko, a tak ponúka kompletnú sadu na čistenie bicykla ako alternatívu k tradičným výrobkom. Samotné balenie v praktickom 12 litrovom vedre obsahuje univerzálny čistič, špongiu, silný odmasťovač na reťaz a prevody, sadu troch čistiacich kefiek a mazací olej TF2 s obsahom teflónu. Cena tohto kitu sa pohybuje okolo 44 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Park Tool sada servisných kefiek


Umývanie bicykla určite nie je vždy zábavou, aj preto je vítané akékoľvek uľahčenie. Sada štyroch servisných kefiek od značky Park Tool vám pomôže vyčistiť a udržať váš bike čistý. Každá kefka má svoje určenie použitia: od tej, ktorou odstránite nečistotu na ráme a prevodoch, až po kefku eliminujúcu špinu na plášťoch a nábojoch kolesa. Cena sa pohybuje okolo 25 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý PR článok

Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý

Poznáte ten pocit, keď poumývate bicykel, všetko namažete a zostanete sa naň pozerať ešte ďalších 10 minút s úsmevom? Trochu vám k nemu pomôžeme a pridáme niekoľko tipov na vhodné doplnky.
Ako pripraviť a udržať bike pojazdný - tipy na výbavu PR článok

Ako pripraviť a udržať bike pojazdný - tipy na výbavu

Správna starostlivosť o bicykel vie jeho životnosť zásadne predĺžiť. Okrem pravidelného servisu k tomu patrí aj čistenie.
keyboard_arrow_up