Test: Dámske nohavice Craft Hale Glow - v čom sú iné?

Správny výber nohavíc vie vo výraznej miere ovplyvniť celkový pocit z jazdenia, to platí pre obe pohlavia. Ja vám opíšem svoju skúsenosť s čisto ženským modelom od švédskej značky Craft.

Určite mi dá každý za pravdu, že nájsť si nohavice, ktoré vám sadnú v každom ohľade, je naozaj príjemné a ak zistíte, že ponúkajú ešte aj čosi navyše, tak to ako bonus poteší. Presne nejako takto môžem zhrnúť svoje skúsenosti s modelom Hale Glow pre dámy.

Keď všetko sedí na svojom mieste, najmä samotná výstelka, ktorá je kľúčovým prvkom nohavíc, nič neťahá a netlačí, tak je to znak, že sa výber naozaj podaril. To platí samozrejme aj o samotnej veľkosti. Mne osobne pri tomto modeli sedí veľkosť M, ako aj pri iných značkách, aj keď mám pár kúskov cyklonohavíc v menšej veľkosti, ale to skôr pri tých bez trakov.


Prvý dojem - je to správna veľkosť?

Nemusím nič prikrášlovať, skutočne mi tento model už pri prvom vyskúšaní veľkostne sadol. Prekvapenie nastalo pri prvej jazde, kde som zatiaľ zo všetkých nohavíc, ktoré mám, najviac cítila kompresiu na stehnách. Až som sa chvíľku zamýšľala, či mám také "nabušené" stehná a nohavice sú mi úzke? . Zvláštny pocit, ktorý ale už počas tejto jazdy pominul.

Tento model som začínala jazdiť ešte v jarnom období, kedy som vždy nosila aj návleky na nohy či kolená. Vďaka silikónovej vnútornej potlači na prednej časti nohavíc a materiálu Lycra Sport Energy (ktorá sa stará o spomínanú kompresiu) držali návleky ako prikované a ani raz sa mi nestalo, že by sa mi počas jazdy vysunuli. Toto sa mi často stáva pri iných nohaviciach a samozrejme ma to donúti zastaviť. Predsa len návleky nosím, keď je chladno a "diera", ktorá potom medzi návlekom a nohavicami vzniká, rozhodne na komforte nepridá. A keďže model Hale Glow vozím už niekoľko mesiacov, tak ani po mnohých praniach sa nezmenila elasticita a aj elastické okraje si držia tvarovú stálosť.


Aké teda sú?

Akosi som zabudla uviesť ešte podstatnú vec a to, že sa jedná o nohavice s trakmi. Mne prišli do testu v čiernom prevedení s bielymi trakmi, aj keď ja osobne preferujem skôr variant, kde aj traky sú čierne, nakoľko sa zbytočne môžu časom "zapierať", naopak v bielej sú pod dresom menej nápadné.

Traky sú s nohavicami spojené vysoko priedušným materiálom Mesh Superlight, ktorý sa nachádza v oblasti pásu v prednej aj zadnej časti. Vďaka nemu sa mi nepotí brucho ani v polohe, kde sa mi to bežne stávalo. Rovnako príjemné je, že v oblasti krížov tak nedochádza k vysokej koncentrácii potu, ktorý vie byť následne pri zjazdoch dosť nepríjemný. Jednodielnej výstelke Craft Infinity C1 nemám absolútne čo vytknúť, je naozaj dobre tvarovaná a už od prvej jazdy sme boli veľké kamarátky .


A čo spomínaný bonus?

Presne si pamätám, ako sme si dávnejšie s kamoškou vymieňali skúsenosti s rôznymi modelmi cyklonohavíc, či už s trakmi alebo bez a ona mi vtedy spomínala, že úplne najviac je spokojná s nohavicami, ktoré majú odopínateľné traky. Nikdy som sa s tým nestretla a vedela som, že si také musím zaobstarať, lebo si ich nevedela vynachváliť. A čo čert nechcel, tento model od Craft túto vychytávku ponúka. A je to na nezaplatenie!


Môj večný problém so "striptízom", ak som si potrebovala napr. odskočiť niekde v prírode, sa vyriešil. Traky sú uchytené háčikom v krížovej časti, ktorý je možné zachytiť v rôznej výške a vďaka tomu si je možné ľahko regulovať celkovú dĺžku trakov.


Ak si teda potrebujem vyzliecť nohavice bez toho, aby som si musela vyzliekať aj dres, tak uvoľním háčik a traky si prevlečiem vpredu cez hlavu a vytiahnem ich spod dresu. Keď si ich idem opäť obliecť, postup je rovnaký, navyše je k dispozícii dlhšie pútko pre ľahšiu manipuláciu, predsa len úkon za chrbtom nemusí byť úplne jednoduchý. Pomocou pútka ich dostanem do optimálnej polohy, v ktorej viem navliecť háčik. Síce to znie komplikovane, ale stačí si to raz či dvakrát vyskúšať a potom to už ide naozaj veľmi rýchlo.


Ja osobne som na modeli Hale Glow nenašla žiadne slabé stránky. Odporúčam ich bikerkám, ktoré uprednostňujú nohavice na traky a možno si už odskúšali aj viaceré varianty, takže vedia oceniť každý detail, ktorých je v tomto prípade premyslených pomerne dosť.

Cena testovaného modelu sa pohybuje okolo 130 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Dámsky letný set Dotout - zastav sa a vyraz von

Test: Dámsky letný set Dotout - zastav sa a vyraz von

Okrem filozofie značky skrytej v ich názve sa Dotout pokúšali odlíšiť aj inými vecami v porovnaní s ďalšími talianskymi značkami.
Test: Craft PRO - dokonalý štrkový set

Test: Craft PRO - dokonalý štrkový set

Nebudem vám klamať, aj mne sa už niekedy zdá testovanie piateho setu gravel oblečenia za rok trochu prehnané. Veď toľko tých rozdielov medzi výrobcami predsa nemôže byť.
Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Prečo som si obľúbil bundu Sportful Total Comfort a nohavice Fiandre? Je rozdiel v materiáloch tak zásadný?
keyboard_arrow_up